Salamakypärien Jere Kiveinen lähtee hyvillä tunnelmilla huomisen kisoihin – ”Nyt on hyvät mahdollisuudet siirtyä kärkeen!”

MTV Sport Salamakypärät 2016 –kilpailun viides osalähtö ajetaan huomenna 10.8. Vermon Toto65-raveissa. Kilpailua johtaa tällä hetkellä Niko Riekkinen kolmen pisteen erolla Jere Kiveiseen, mutta Kiveisen mukaan Riekkinen ja Westcoast Sun eivät tule olemaan huomenna uhka.
Jere Kiveinen

”Westcoast on vähän hankala tapaus. En pidä sitä uhkana. Välillä se ei mene auton taakse ja joskus se oli todella paljon oikealla ohjalla starteissa”, Kiveinen kertoo.

Hänen mukaansa haastajana tulee olemaan Olli Koivusen ohjastaman Mr. Big. Emma Väreen ohjastamassa Leon Cogerissa voi myös olla aineksia haastajaksi, vaikkakin lähtöpaikka on hieman hankala.

Kiveinen ohjastaa huomenna Metronomia, joka on hänelle entuudestaan tuttu hevonen. Heinäkuun 20. päivä parivaljakko teki ruunalle ennätyksen Vermossa ajalla 15.9a.

”Kyllä se voi lujempaakin mennä, viidentoista alkupuolelle on mahdollista päästä. Heinäkuun 20. päivä päästiin vähän myöhään pussista pois."

Kiveinen kertoo saaneensa Salamakypärien kautta uusia tuttavuuksia ja varsinkin ensimmäisen osalähdön voitto toi näkyvyyttä.

Yksi hienoista kokemuksista oli päästä ajamaan juhannuksen Härmän PowerParkin Nordic King –raveissa Salamakypärien kolmannessa osalähdössä, jossa hän sijoittui kolmanneksi Dear Josien kanssa.

MTV Sport Salamakypärät 2016 – Pistetilanne IV osalähdön jälkeen

1. Niko Riekkinen 44 pistettä
2. Jere Kiveinen 41 pistettä
3. Antti-Joonas Heikkinen 35 pistettä
3. Henna Halme 35 pistettä
5. Tamara Skutnabb 28 pistettä
6. Olli Koivunen 26 pistettä
7. Jere Hurme 24 pistettä
8. Martta Smura 22 pistettä
8. Niko Kärnä 22 pistettä
10. Emma Väre 21 pistettä
11. Jonny Länsimäki 15 pistettä
11. Toni Ripatti 15 pistettä