Solvallassa taistellaan tänään miljoonan kruunun edestä

Keskiviikkona 17.8. Solvallan raviradalla ajetaan perinteikäs Jubileumpokalen, jonka ykköspalkinto on miljoona kruunua. Palkintoa on havittelemassa hevosia, joiden takaa löytyy suomalaista osaamista.
D.D.'s Hitman ja Jorma Kontio

Reima Kuislan omistama, Petri Puron valmentama ja Jorma Kontion ohjastama D.D.’s Hitman kilpailee 5-vuotiaiden 2140 metrin Jubileumspokalen lähdössä yhdentoista hevosen kanssa, joiden joukkoon kuuluu muun muassa Elitloppet voittaja Nuncio.

D.D.’s Hitman ja Jorma Kontio kilpailivat viimeksi yhdessä Turun Kuninkuusraveissa. Parivaljakko pysytteli lähdön alun poissa kärkikahinoista, mutta taisteli tiensä keulaan takasuoralla viimeisen kierroksen aikana. Tuomas Korvenojan ohjastama Jontte Boy ja hallitsevan Euroopan mestari Mika Forssin ohjastama Victory Bonsai yrittivät vielä loppusuoran alussa napata D.D.’s Hitmaniä kiinni, mutta lopulta ori karkasi ykköseksi.

Solvallassa Victory Bonsailla ja Forssilla olisi ollut mahdollisuus revanssiin, mutta valitettavasti Victory Bonsai jäi veriarvojensa takia pois kilvasta.

Jubileumspokalen lähdössä on mukana myös Fire To The Rain, jonka valmentajana on Reijo Liljendahl ja omistajana Onkel Invest Oy. Ulf Ohlsson ohjastaa hevosta.

Samana iltana Solvallassa ajetaan tammojen Euroopan mestaruus, jossa Suomea edustaa Heikki Korhosen valmennustallista saapuva, Forssin ohjastama Venice sekä Erkki-Pekka Mäkisen ajama ja valmentama Demi de Veluwe. Demi de Veluwe starttaa lähtöön radalta yksi ja Venice radalta viisi.

Venicen lisäksi Forss ohjastaa 3-vuotiaiden tammojen lähdössä Callela Elizaa, jonka omistaa RAQ Team Oy, ja jota valmentaa Markku Nieminen. Lähdössä on mukana myös Vesa Santasen omistama Ratu Royale. Hevosen valmentajana toimii Vesa Santanen ja ohjaksissa on Olli Koivunen.

Jubileumspokalen 2016, lähtö alkaa noin kello 22.22.
1. D.D.’s Hitman – Jorma Kontio
2. Spartan Kronos – Conrad Lugauer
3. Scellino Luis – Erik Adielsson
4. Explosive De Vie – Kevin Oscarsson
5. Fire To The Rain – Ulf Ohlsson
6. Nuncio – Örjan Kihlström
7. Volstead – Björn Goop
8. Whitehouse Express – Ulf Eriksson
9. Je T'aime Express – Peter Untersteiner
10. Trinity Zet – Daniel Redén
11. Exodus Hanover – Kenneth Haugstad
12. Victory Bonsai – Mika Forss