Sunnuntaina Toto65-kierros Riihimäellä - Fiery Sid puolustaa GP-voittoaan

Riihimäen kesäravikauden päätapahtuma Riihimäki Grand Prix ja Toto65-ravit juostaan sunnuntaina 10.7. klo 17.30 alkaen.
Fiery Sid

Kesäsunnuntain 10.7. Toto65-kierroksella juostaan päälähdön lisäksi muun muassa menestysvalmentaja Timo Nurmoksen suojelema nuorten ohjastajien lähtö sekä arvotaan Mikkelin St Michelin lähtöradat.

Riihimäki Grand Prix’ssä viime vuoden voittaja Fiery Sid on kotiradan ässä. Omistajapariskunta Lauri ja Sirkka Parviainen ovat raviseuran aktiiveja ja viimekesäinen Grand Prix-voitto kotikasvatilla jäi ikuisesti mieleen.

”Oli se ehdottomasti meidän paras ravikokemuksemme. Viime vuoden voittoa edelsi vain yksi hyvä startti, joten emme osanneet odottaa voittoa kovassa lähdössä. Riihimäki GP-voitosta alkoi sitten Fiery Sidin elämän paras kausi”, osaomistaja Sirkka Parviainen muistelee.

Ikimuistoisen voiton jälkeen Fiery Sid, lempinimeltään Ossi, teki läpimurron ja ravasi huimilla kirivoitoillaan tiensä ravikatsojien sydämiin. Viime kesästä lähtien hevonen on tuplannut voittosummansa, mutta viime voitosta on aikaa reilut pari kuukautta. Taustajoukot lähtevätkin matalalla profiililla voittoa puolustamaan.

”On selvää, ettei Ossi ole enää ihan huippukunnossa. Sillä on pitkä ja tiivis kilpailukausi takana. Keskiviikkona kävimme ajamassa viimeistelyt Riksussa ja hevonen vaikutti hyvältä. Kovia hevosia on jälleen vastassa, mutta toivotaan sisäratajuoksua ja että hevonen kirisi lopussa johonkin. Tämän lähdön jälkeen hevonen saa jäädä kesälomalle ja katsotaan syksymmällä tilannetta uudestaan”, Parviainen kertoo.

Riihimäki Grand Prix’ssä suosikeiksi arvioidaan Markku Niemisen tallin Buck Boko ja Ari Moilasen ohjastajakseen saava Classic St Pat. Myös lähdön vähiten tienannut Zatopek Hoss kuuluu pelihevosiin. Riihimäki GP:n voittaja tienaa 3 000 euroa ja saa nimensä perinteikkään kisan kunniataulukkoon.

Bar Bulldogissa Riihimäen matkakeskuksella järjestetään ravien ennakkotilaisuus klo 15.30. Bulldogilta on myös maksuton bussikuljetus raveihin ja takaisin.

Riihimäen ravit