Suomalaisedustusta Ruotsin Breeders' Crownissa sunnuntaina

Aripekka Pakkasen valmentama ja Mika Forssin ohjastama 3-vuotias Staro Miami hakee kruunua upealle kaudelleen sunnuntaina Ruotsin Breeders' Crownissa. Mukana samassa finaalissa on myös Tuomas Korvenojan valmentama ja ohjastama In Royalty Boko.

Tixi In Car Oy:n omistama 3-vuotias Staro Miami on menestynyt upeasti Ruotsin kovissa ikäluokkakilpailuissa. Tamma aloitti kilpailemisen tammikuussa Suomessa kahdella voitolla. Sen jälkeen Staro Miami on kilpaillut Ruotsissa ja lunastanut paikkansa aivan oman ikäluokkansa tammahuipulla. Tämä kausi käsittää 12 kilpailua, joista 7 on päätynyt voittoon, ja 285 379 euron ansiot. Tähän asti rahakkain onnistuminen tuli Svenskt Trav-Oaksin eli Tammakriteriumin finaalissa, jossa Staro Miami oli toinen ansaiten 140 560 euroa.

Sunnuntaina Forss ja Staro Miami hakevat onnistuneelle kaudelleen kruunua Ruotsin Breeders' Crownin 3-vuotiaiden tammojen finaalissa Eskilstunan raviradalla. Voittajalle on luvassa 800 000 kruunua. Ruotsin Premiechansning-systeemiin kuuluvat hevoset tuplaavat palkintorahansa ikäluokkakilpailuissa. Staro Miami on mukana ja voi näin ollen finaalin voittaessaan ansaita 1 600 000 kruunua.

Forss on ohjastanut kaikki Staro Miamin lähdöt. "En heti koelähdössä enkä ensimmäisessä startissakaan ymmärtänyt miten hyvä hevonen tämä on. Mutta seuraavissa lähdöissä jo valkeni minkälaisesta tammasta on kyse. Staro Miami on kehittynyt kovasti vuoden aikana ja tehnyt kaiken oikein starteissaan", Forss kehuu tammaa.

Hevonen on onnistunut hienosti isoissa ikäluokkakilpailuissa, mutta ohjastajalle on jäänyt hampaankoloonkin jotain. "Hevosella voisi olla vieläkin isompi voittosumma. Eskilstunassa kesällä ajetussa E3-finaalissa Staro Miami häirittiin laukalle ja se kiri silti hienosti neljänneksi. Ilman laukkaa olisimme voineet voittaa. Se harmittaa edelleenkin", Forss kertoo.

Sunnuntain finaaliin Forss lähtee luottavaisin mielin. "Meidän ei tarvitse pelätä ketään sunnuntaina", Forss päättää.

Finaalissa nähdään myös Tuomas Korvenojan valmentama ja ohjastama In Royalty Boko, joka onnistui yllättäjänä lunastamaan finaalipaikan ollen toinen semifinaalissaan. In Royalty Boko on ehtinyt kilpailla 10 kertaa, joista se on voittanut kolmesti.

Staro Miamin ja In Royalto Bokon lähtö on katsottavissa Veikkauksen TotoTV:stä sunnuntaina. Finaali ajetaan Suomen aikaa noin kello 14.29 ja lähtö on samalla myös Veikkauksen pelikohteena.

Forssilla on mahdollisuus pärjätä myös toisessa Breeders' Crownin finaalissa. Hän ohjastaa Ingemar Hultqvistin valmentamaa Selmer I.H:ta 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien finaalissa. "Hevosella on tähdätty vuosi tähän lähtöön, sillä sitä ei ole maksettu muihin ikäluokkakilpailuihin. Perfect Spirit on oikeutetusti lähdön suuri suosikki ja Who's Who sen pahin vastustaja. Mutta Selmer I.H. teki karsinnassa loistavan esityksen ja jos lähtöön tulee yllätysvoittaja, se voi olla minun hevoseni", Forss toteaa.