Suomalaista hevosvarusteosaamista jo 100 vuoden ajan

Pohjoismaiden suurin hevosvarusteita valmistava yritys Veljekset Wahlstén Oy juhlistaa 100-vuotista taivaltaan. Yritys valmistaa Lahdessa sijaitsevalla tehtaallaan varusteita ja vaatteita niin ravi –kuin ratsastusurheiluunkin. Viennin osuus liikevaihdosta on jo 40%; tuotteita myydään erityisesti isoihin ravimaihin kuten Ranskaan ja Ruotsiin. Oman valmistuksen lisäksi yritys maahantuo hevostarvikkeita ja ravintolisiä.

Wahlstén panostaa toiminnassaan tuotekehitykseen ja –suunnitteluun.

- Pyrimme jatkuvasti tuomaan markkinoille uusia innovatiivisia hevosvarusteita. Kehitystyötä tehdään yhdessä hevosalan ammattilaisten kanssa. Euroopassa Wahlstén on erityisesti tunnettu laadukkaista nahasta valmistetuista ravi- ja ratsastusvarusteista, jotka tehdään suomalaisena käsityönä Lahdessa, Wahlsténin toimitusjohtaja Riina Haikonen kertoo.


Wahlsténin perheen liiketoimet hevosvarusteiden kanssa alkoivat jo vuonna 1918, kun Aino ja Hugo Wahlstén aloittivat työvaljaiden valmistuksen ja niiden myynnin Lahden torilla. Nykyinen yritys Veljekset Wahlsten Oy on perustettu vuonna 1972 kolmen veljeksen toimesta. Vuoden 2017 syksyyn asti yritys oli Wahlsténin perheen omistuksessa, jolloin se myytiin WestStar Oy:lle. Uusi omistaja jatkaa liiketoimintaa Wahlsténin perinteitä kunnioittaen.

- Olemme ylpeitä saadessamme jatkaa tätä hienoa perinteikästä valjasvalmistusta. Wahlstén on tunnettu maailmalla hyvistä ja laadukkaista tuotteistaan. Laatu on meille ykkösasia ja oma tuotantomme Lahdessa säilyy. Hevostuotteiden lisäksi kasvatamme valikoimaamme myös koiratuotteiden osalta, Riina Haikonen kertoo.

Viikonloppuna juhlitaan Lahdessa – tervetuloa mukaan

Wahlstén 100-vuotista taivalta juhlitaan tulevana viikonloppuna Lahdessa sijaitsevassa myymälässä perjantaina 20.4. klo 10–18 ja lauantaina 21.4. klo 10-16. Paikalla perjantaina ovat myös raviurheilevat nuoret Wahlstén Salamakypärät –kilpailun ohjastajat. Wahlstén toimii Salamakypärät –sarjan pääyhteistyökumppanina tukemassa suomalaista raviurheilun nuorisotoimintaa. Tervetuloa.

Wahlstén on Salamakypärät –ohjastajakilpailun yhteistyökumppani. Salamakypärät on nuorille, alle 25-vuotiaille, kokelasohjastajille suunnattu kilpailusarja. Osalähtöjä kilpailussa ajetaan 11 ja voittaja selviää Vermossa ajettavassa finaalissa marraskuussa. Kilpailusarjan aikana ohjastajat saavat myös koulutusta tukemaan heidän matkaansa kohti raviurheilun ammattilaisuutta.