Suomen mestari viimeistelee Kokkolan kesäraveissa

Kokkolassa Heimarin raviradalla juostaan kesän toiset totoravit ensi sunnuntaina. Vilkas ravipäivä alkaa kolmella ponilähdöllä, joista ensimmäinen ajetaan klo 16. Ohjelmassa on myös yksitoista ravilähtöä, joista ensimmäinen on vuorossa klo 17.07.

Viime syksynä amatööriohjastajien Suomen mestaruuden voittanut Veli-Matti Kangasluoma hakee Kokkolasta vauhtia PM-kisoihin. Kuva: Miika Lähdeniemi

Neljässä lähdössä ohjastaa myös amatööriohjastajien hallitseva Suomen mestari Veli-Matti Kangasluoma. Parhaat menestyssaumat ovat kahdeksannen lähdön Vuaran Viimalla, joka juoksee ensimmäistä kertaa urallaan autolähdössä.


"Se on vähän omatahtoinen tyttö ja pelkää välillä koneita, mutta kävimme harjoittelemassa autolähtöä maanantaina ja saatiin se auton taakse menemään", Kangasluoma kertoo. "Jos tamma pysyy ravilla, muutkin saavat siirrellä jalkojansa ainakin lähtötilanteessa. Vuaran Viima on tosi nopea ja lahjakas hevonen, jolla on ollut paljon ongelmia. Kun saadaan sen juoksua vielä rennommaksi, se voi mennä vielä tosi kovaa."


Kangasluoman oma valmennettava Rojaali hakee viidennessä lähdössä rahasijaa, sillä Novan Voitto on Kangasluoman mukaan sekuntikaupalla kovempi vastustaja. Amatööriohjastajille suunnatun kolmoslähdön ajokki Hamis Heartbreaker on voittanut tänä kesänä kahdesti paikallisraveissa.


"Viimeksi kun ajoin sillä, myöhästyin vähän lähdössä, mutta Hamis Heartbreaker tuli juosten maaliin. Se on vähän yksitahtinen eikä sillä ole kovaa nopeutta, mutta ruuna jaksaa kyllä mennä. Toisen lähdön ajokkini Drakula voi ruveta pärjäämään, kun jättää vain laukat pois. Se vielä jännittää porukassa juoksemista, mutta on juoksijan oloinen", Kangasluoma vinkkaa.


Hallitsevalla Suomen mestarilla on luvassa tiivis kisaturnee, kun ensi viikolla ratkotaan amatööriohjastajien Pohjoismaiden mestaruus Suomessa. Osalähtöjä on tiistaina Mikkelin raveissa, keskiviikkona Vermossa ja mestaruus ratkeaa torstaina Lahdessa.


"Mielenkiintoinen ja mukava kilpailu varmasti tulee. Pohjoismaisissa raveissa on pieniä eroavaisuuksia, mutta kilvanajokulttuuri on aika samanlaista ja sikäli lähtöjä on varmaan helppoa ajaa", Kangasluoma arvelee.


Lisätietoja Kokkolan raveista: Kokkolanseudun Hippos ry:n puheenjohtaja Heidi Hämäläinen, puh. 041-365 2473