SuomiAreena-raveja tähdittävät Suomen parhaat ohjastajat ja valmentajat

Toto4-pelin päätöskohteessa nähdään Turun kuningatarkilpailuun pyrkiviä tammoja.
SuomiAreena-raveihin odotetaan jälleen mukavaa tunnelmaa viimevuotiseen tyyliin.

Porin seuraavat ravit kisataan torstaina 14.7. klo 18:00 alkaen. Kyseessä on SuomiAreena-ravit, joiden teemana on "Ennätysten Ilta", sillä kaikki ravien lähdöt juostaan 1600 metrin matkalla autolähetyksellä. Raveja tähdittää myös neljä osakilpailua käsittävä ajajakilpailu, jossa maamme parhaat ohjastajat ja valmentajat kisaavat toisiaan vastaan.

Illan Toto4-pelin kohteet toimivat samalla myös ajajakilpailun osalähtöinä. Etukäteen arvioituna ajajakisasta muodostui erittäin tasaväkinen, eikä ole helppoa nostaa esiin suurta suosikkia kisaan.

Avauskohteena on enintään 125 000 euroa tienanneiden lämminveristen pikapyrähdys, joka on kerännyt viivalle mielenkiintoisia osallistujia. Westcoast Spider voitti vastaavan matkan kisan Kokemäen juhannusraveissa ja nyt sen rattailla jatkaa ajajaliigan kärkinimi Mika Forss. Markku Nieminen tuo tallistaan tähän lähtöön Star Martinin, jonka kyvyt tiedetään. Tapio Perttusen Doug Careliano kilpali viimeksi kivikovassa SuurHollola -välierässä, josta menestystä ei irronnut, vaikka ori teki mainion tuloksen. Kovasta vastuksesta huolimatta lähdön saattaa hyvinkin viedä nimiinsä kotiradan Victor Quo Vadis, jonka tiedetään osaavan voittaa Porissa. Vikun ohjaksissa nähdään nyt pienen tauon jälkeen jälleen Tommi Kylliäinen.

Harri Koivusen valmennustallilla näyttäisi olevan avaimet käsissään ajajakilpailun sekä Toto4-pelin toisessa kohteessa. Tallipäällikkö itse ajaa Fine By Me:tä ja Olli Koivusen voittosaumana tässä on hyvin jatkuvasti menestyvä Right Of Way. Myös arpaonni oli Koivusten puolella, sillä he saivat lähtöön radat 2 ja 3.

Hannu Torvisen ajokkina Toto4-pelin kolmannessa kohteessa on jo seitsemän kertaa kuluvana vuonna voittanut Hopeless Guy. Arpaonni ei ole kuitenkaan ollut ruunan puolella, sillä lähtöpaikkana on lyhyellä matkalla haastava nro 11. Lähtö vaikuttaa muutoin todella tasaiselta ja tähän lähtöön suosikkien valinta on täysin makuasia. Mielenkiintoinen ja kimurantti pelikohde!

Illan urheilullinen herkkupala on ehdottomasti ajajakisan ja Toto4-pelin päätöskohde eli ravien seitsemäs lähtö. Lähtöön osallistuu useita Kuninkuusravien kuningatar-kisaan mieliviä tammoja. Ari Moilasen ohjastama Huimariina on saanut tähän lähtöön sisäradan lähtöpaikan. Tamman esitykset ovat viime aikoina olleet todella vahvoja. Muut lähtöön osallistuvat huipputammat ovat Topin Musta, Pikku Hyvä, Suvi Kevätön, Vaiva, Tiltun Tähti sekä Loisto-Piirto. Tammat eivät toki pääse helpolla, sillä porukassa on mukana pakkaa sekoittamassa myös oreja. Merran Eemil ja Seppo Markkula on mainolta viitosradalta erittäin vahva voittajakandidaatti varsinkin, kun kilpaillaan lyhyellä matkalla. Esa Holopaisen rattailleen saava Villikunkku olisi kyllä vahvassa lyönnissä, mutta oriin tehtävää vaikeuttaa tässä kasiradan paikka. Mielenkiintoa lähtöön tuo myös Tuomas Korvenojan ajosuoritus Tiltun Tähdellä, sillä mestarivalmentajaa ei varsinaisesti tunneta suomenhevosmiehenä.