Suonenjoen ravikausi alkaa hyvissä olosuhteissa

Suonenjoen kesäravirata aloittaa kautensa torstai-iltana kymmenen lähdön raveilla. Suonenjoki on tunnettua raviseutua, ja alueella on läpi vuosikymmenten ollut menestyneitä hevosia ja raviurheilijoita.

Suonenjoen ravirata tunnetaan pitkästä loppusuorastaan, jonka aikana tilanteet ehtivät vaihtua moneen kertaan. Kuva: Ville Toivonen

Pitkästä maalisuorastaan tunnettu Suonenjoki ajaa kesän aikana kahdet ravit. Heinäkuussa ajetaan perinteinen Mansikka-Ajo, ja kausi avataan yhtä perinteisesti näin kesäkuun alkupuolella.


”Valmistautuminen raveihin on sujunut hyvin. Talkooväkeä on ollut liikkeellä mukavasti, ja rata on ollut koko ajan hyvässä kunnossa”, Antti Kettunen Suonenjoen Hevosystäväinseurasta iloitsee.


Ravien suurimmat setelit jaetaan illan kymmenentenä lähtönä ajettavassa Tammasarjassa, jonka voittaja kuittaa 1600 euroa. Sitä jahtaa tiukimmin leppävirtalaisen Timo Hulkkosen menestystallin Surprise Rose, joka on kilpaillut huomattavasti tämänkertaista kovemmissakin ympyröissä.
”Suonenjoen raveissa tulee käytyä muutenkin, niin miksi ei sitten hevosenkin kanssa”, Hulkkonen kertoo. ”Se on meitä lähinnä oleva rata, ja kesäraveissahan on ihan oma tunnelmansa.”


Surprise Rose on ennätykseltään omaa luokkaansa torstaisiin vastustajiinsa verrattuna. Timo Hulkkonen ei kuitenkaan ole suuntaamassa kilpailuun etukäteen varmana voitosta.
”Jos hevonen menee ravia, kyllä siellä voidaan pärjätäkin”, hän kuvailee.


Lisätietoja: Suonenjoen Hevosystäväinseura ry, Antti Kettunen 050 5365 552