Tuleeko Riksun tuplavoittajasta triplavoittaja?

Riihimäen kesäravikausi jatkuu maanantai-iltana teemalla "mahdollisimman mukava maanantai". Erityisen mukavaa Riksun kesäraveissa on ollut Grove's Hectorilla ja sen omistaja-valmentaja Titta Kärjellä, sillä Grove's Hector on ehtinyt voittamaan tänä kesänä Riksussa jo kahteen otteeseen.

Grove’s Hector ja omistaja-valmentaja Titta Kärki ovat päässeet Riksussa tänä kesänä jo kahdesti voittajaseremonioihin. Kuva Miika Lähdeniemi

"Ennen tätä kesää en ollut Riksussa käynytkään, mutta nyt siitä on tullut lemppariratani. Innolla odotan maanantaita", Titta Kärki myhäilee. "Yleisö on ollut tosi hienosti mukana ja lisäksi siellä on hyvät paikat hevosille ja hyvä tunnelma talkoolaisten kesken. Sisäänkirjoituksessakin on heti hymyileväisiä ja ystävällisiä ihmisiä. Grove's Hectorillekin tuntuu rata sopivan."


Grove's Hector voitti molemmissa kesäkuun raveissa lähtönsä ja hakee hattutemppua maanantain yhdeksännessä lähdössä. 2600 metrin kisassa Arto Laaksosen ajama viisivuotias saa vastaansa mm. Tapio Mäki-Tulokkaan menestystallin lupaavan kolmivuotiaan Mr Big Starin.


"Viime Loviisan startin jälkeen hevosella oli pikkuisen lihasongelmia, mutta treeniä on kevennetty ja hevosta on hierottu. Sen pitäisi olla nyt fysiikaltaan parempi. Mr Big Star on pahin vastustaja, joka on kohdannut aiemmin kovia hevosia. Grove's Hectorin yksi etu on ravivarmuus, sillä se ei ole laukannut, vaikka välillä on ollut hässäkkää", Kärki huomauttaa.


Kouvolalainen Titta Kärki on löytänyt Grove's Hectorista iskukykyisen kilpahevosen, mutta hänellä on noin kymmenen vuoden takaa kokemusta vielä isommista raviympyröistä. Kärki työskenteli hevosenhoitajana ensin Pekka Korvella, sitten Pietro Gubellinin tallilla Italiassa ja lopuksi Timo Nurmoksella Ruotsissa. Menestyneiltä pitkän linjan valmentajilta hän ammensi paljon oppia, jota soveltaa nyt omassa toiminnassa.


"Ruotsin puolella ajettiin jo silloin kymmenen vuotta sitten paljon intervalleja ja Korven tallilla systeemi oli taas vähän perinteisempi. Oma treenityyli on niiden yhdistelmä ja se on toiminut ainakin Grove's Hectorille. Sen kanssa tosin pitää yhä rakentaa lisää voimaa ja lihasta. Kilpaillaan harvakseltaan sopivissa lähdöissä", Riksun tuplavoittajaa viime marraskuusta saakka valmentanut Kärki suunnittelee.


Maanantain raveissa nähdään myös mm. kotiradan symppisvaljakko Beatboxer ja Jarmo Villanen. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä Riksussa ohjastaa myös Mika Forss, joka sijoittui kesäkuun lopussa raviohjastajien EM-kilpailussa viidenneksi.


Lapsille mahdollisimman mukavan maanantain takaa yleisöalueella ihastuttava Magma-haliponi. Ravit alkavat ponilähdöllä, joka ajetaan klo 17.50.


Lisätietoja Riihimäen raveista: Riihimäen raviseuran puheenjohtaja Ilmari Halinen, puh. 040 510 3556