Työmestaruudet järjestetään sunnuntaina 9.6. Kajaanissa - mukana myös viime vuoden voittaja

Kajaanissa Kainuun Raviradalla järjestetään lauantaina 9.6.2018 klo 9 alkaen vuosittainen suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruuskilpailu.
<p>Tamma Tähden Piirros voitti viime vuonna. Kuinka käy tämän vuoden kilpailuissa? Kuva: Pirje Fager-Pintilä</p>

Tamma Tähden Piirros voitti viime vuonna. Kuinka käy tämän vuoden kilpailuissa? Kuva: Pirje Fager-Pintilä

Kilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Vetokokeessa kuorman alkupaino on noin 500 kiloa ja aina 20 metrin vedon jälkeen kuormaa lisätään 50 kilolla. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin ja kilpailuun voittajalle määrätyn rahapalkinnon. Kilpailuun voivat osallistua jalostusarvostelussa hyväksytyt suomenhevosoriit ja tammat.

Työhevosmestaruus on järjestetty vuodesta 1984 lähtien ja Kajaanissa tapahtuma on järjestetty kerran aikaisemmin – tasan 30 vuotta sitten vuonna 1988. Tämän vuoden kilpailuun on ilmoittautunut 12 hevosta, joista kaikki ovat osallistuneet kilpailuihin ennenkin. Mukana on myös vuoden 2017 voittaja tamma Tähden Piirros (kasvattaja ja omistaja Kauko Tuominen, Sysmä). Kilpailun järjestävät Kainuun Hevosjalostusliitto, Paltamon Hevosystäväinseura sekä Suomen Hippos.

Hevosesittelyt