Vermossa keskiviikkona 27.7. Derbykenraali Toto65-päätöskohteena

Vermossa ravataan keskiviikkona Derbykenraali.

Joe Di Maggio ja Tuomas Korvenoja saavat kantaakseen suosikin paineet Toto65-kierroksen päättävässä Derbykenraalissa. Edellisen kerran se startti Vermossa on Finlandia-päivän voittojuoksun johtavan rinnalta. Viimeisin kisa on Suur-Hollolan Nelivuotispalkinto, jossa sijoittui hienosti toiseksi Elian Webin voittaessa. Kovimman vastuksen se saanee ysi radalta starttaavalta Bluehill's Stormilta ja oman tallin kilpakumppanilta WIlliam Pineltä.

Keskiviikkoisen Toto65-kierroksen aloittaa läminversten ryhmä, jossa kaksi SE:n haltijaa nousee suosikeiksi. Ranch Kelly juoksema 2100m aika 12,3a Lahdessa 21.5. sivuaa Amazing Soulin ennätystä. Zatopet Hossin ennätys on hieman kauempaa. Derbykenraalin voittojuoksu 12,4a vuodelta 2104 on edelleen voimassa oleva 4-vuotiaiden oriiden ja ruunien yli 2100m Suomen ennätys.

Nuorten Sarja 4-5-vuotiaille suomenhevosille on koonnut ilahduttavan paljon osallistujia. Pelillisesti lähtö on vähintäänkin haastava ja urheilullisestikin mielenkiintoinen. Laukat ovat sotkeneet lähes kaikkein juoksun, eikä aivan laukatonta starttia nytkään nähtäne.

Derbykenraalissa juoksevan Joe Di Maggion lisäksi kierroksen varmaksi voi nostaa neljännen kohteen Bestsellerin. Pekka Korven valmentama ja ohjastama tamma on hyvässä voittovireessä ja hakee tässä kolmatta perättäistä Vermon voittoaan. Takarivin lähtöpaikka on sille tässä vain hienoinen hidaste,

Joe Di Maggio ja Tuomas Korvenoja voitokkaina Finlandia-päivänä 2016.