Vieremän kesärata T76-ravien isäntänä

Vieremän kesäravirata on lauantaina T76-ravien järjestäjäratana. Normaalisti raviviikon ykköskisat kiertävät maakuntaradoilla, mutta Vieremällä on poikkeuksellisesti kunnia isännöidä kovatasoisia T76-kilpailuja
Oulun 12.5 valiodivisioona karsinnan voittaja Tähen Toivomus. Kuva:Anu Leppänen / ravinetti.fi

Tukholman Solvallassa ajettavien Elitloppet-ravien takia lauantain ravit alkavat Vieremällä poikkeuksellisesti kello 18. Ohjelmassa on 11 tasokasta ravilähtöä sekä ponilähtö. Illan erikoisvieraana on ravi-isäntänä toimiva olympiavoittaja Sami Jauhojärvi.


Urheilullisesti ravi-illan parasta antia on neljäntenä T76-kohteena ajettava suomenhevosten valiodivisioona. Siinä yhteen iskee joukko alkuvuoden menestyjiä Tähen Toivomuksen, Siirin Ällin ja Pariisissakin voittamassa käyneen Josveisin johdolla.


Hankasalmelaisen Pauli Raivion osaomistama ja valmentama Tähen Toivomus voitti viimeksi T76-lähdön, ja sitä haviteltiin myös osallistumaan Tukholman Solvallassa sunnuntaina ravattavaan kansainväliseen Elitkampen-kylmäveriotteluun.


”Vieremälle tuli niin kova lähtö, että moni vastustajistakin voisi olla Elitkampenissa”, Pauli Raivio painottaa. ”Lauantaina tulee varmasti kova kisa, eikä siinä passaa antaa yhtään ylimääräisiä tasoituksia kavereille.”
Raivio kertoo tulevansa hyvillä mielin Vieremän T76-kinkereihin.


”Vieremällä on hienot puitteet, ja rata aina aivan erinomaisessa kunnossa. Kyllä siellä kerran kesässä on yleensä käyty kilpailemassa.”