Vihjeet pe 4.5. Lounasravit, Forssa

Iivari Ingvesin kokoamat vihjee ja tallikommentit Forssan perjantain 4.5. Lounasraveihin.

VIHJEITÄ LOUNASRAVEIHIN 4.5.2018

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja:

Lähtö 2

4 Smashing Cash on tehnyt ihan asialliset esitykset. Viimeksi se oli ehkä hitusen tasapaksu. Selkä ei vetänyt, ja pari hevosta pääsi karkuun. Ruuna oli viimeksi painanut matkalla turhan paljon ja sen takia vaihdetaan nyt vähän varusteita. Smashing Cash ei ole vielä nähnyt lähtöauton siivekettä läheltä, mutta käydään ennen raveja autolähtöharjoituksessa. Luulen hevosen kuitenkin pääsevän hyvin liikkeelle. (Tapio Mäki-Tulokas)


Lähtö 3

2 Ice Queen Birdland on todella lahjakas menijä, jolla tähdätään ikäluokkalähtöihin. Tamma olisi tullut koelähdössä toisen kierroksen kovaa, mutta se kompuroi loppukurvin pehmeään kohtaan. Siinä meni noin 20,0-noteeraus. Hevosta ei ollut tosin vielä tarkoitus edes ilmoittaa, sillä se ei ole vielä täysin valmis. Uskon Ice Queen Birdlandin pystyvän 18-tiimoille. (Tapio Mäki-Tulokas)


Lähtö 5

7 Saint Patrick S tuli meille jo viime keväänä, mutta hevoselta paljastui hankosidevamma, jota kuntoutettiin viime kesänä Vesiitissä. Koelähtö oli kovin treeni pitkään aikaan, ja sen pitäisi viedä hevosta paljon eteenpäin. Kokeessa varaa jäi useampi sekunti, ja luulisin ruunan pystyvän 15-16 väliin. Saint Patrik S oli pari kertaa poissa, kerran se oli kipeä ja toisella kertaa hevonen polki päkiälleen. Kyseessä on mielestäni riski ja vahva menijä.


Vihjeet: (julkaistu keskiviikkona)

Lähtö 1

A – 1 B – 9, 10, 7, 8, 5, 3, 2, 6, 4

SUOSIKKI: 1 Vaulammin Helmi on ravit avaavan montélähdön avainhevonen. Tamma voi aivan hyvin pilata kisansa laukkaan, mutta kapasiteetiltaan se riittää heittämällä. Teivossa, uran ensimmäisessä montéstartissa tamma laukkasi alussa ja uudelleen viimeisellä takasuoralla. Nummen perheen suojatti polki vielä toisena maaliin, mutta hylättiin pitkästä laukasta. Loput 1900 metriä sujuivat 30,8x, josta ensimmäinen kierros 28,9-vauhtia. Ehjällä juoksulla Vaulammin Helmi olisi paha pideltävä.

HAASTAJAT: 9 Rojali on kelpo punnertaja, joka nousee ravilla korkealle. Teivossa ruuna jyräsi toiselta ilman selkää loppukurvissa keulaan. Se sai kakkosijan Vaulammin Helmin hylkäyksen myötä. 10 Topper on rutinoitunut sotaratsu, jolle vajaa lähtö on selvä etu. Forssan 76-lähdössä ruuna sai 4. sisältä napit ja venyi Josveisin voittaessa neljänneksi.


Lähtö 2

A – 4 B – 10, 3, 5, 1, 11 C – 6, 2, 7, 12, 9, 8

SUOSIKKI: 4 Smashing Cash vaikuttaa kehityskyiseltä aloittelijalta, joka kilpailee nyt erittäin sattuvassa seurassa. Nelivuotiaan viime startin kilometriaika tosin mairittelee, sillä kyseessä oli ylivauhtinen lähtö, jossa hevoselle tarjottiin tasainen juoksu. Ruuna taittoi matkaa 4. ulkona, josta pisteli viimeiset 700 loistamatta 16,5-vauhdilla. Tässä seurassa voiton pitäisi olla haarukassa.

HAASTAJAT: 10 Racket Cat on päässyt urallaan kilpailemaan kovin vähän, mutta ollut lähes puolet starteistaan totossa. Tamma palasi viimeksi tauolta ja kiri suosikin kanssa samassa lähdössä lopun hänniltä positiivisesti. Kunto lienee starttivälin tihentyessä nousussa. 3 Eugene Web esiintyy vähän epätasaisesti, mutta hyvänä päivänään oikein sitkeästi. Ypäjän paikallisraveissa ori oli vaatinut toisella ilman selkää vauhtia ja kestänyt sen urheasti. 5 Poger’s Pearl pisteli Vermossa alkulaukan jälkeen viimeiset 1800 metriä vähintään 17,2-tahtia.


Lähtö 3

A – 2 B – 8, 3, 9, 6 C – 4, 5, 1

SUOSIKKI: 2 Ice Queen Birdland tuntuu kolmivuotiaalta, jolla voi olla edessä nopea nousu sarjoissa. Koelähdössä Ready Cashin tytär juoksi kärkipaikalla ja veti 3. puolikkaan oikein helponnäköisesti 17,5-vauhtia. Loppukurvissa tamma otti pahan laukan, minkä jälkeen se tuli vielä loppua vahvasti. Tapio Mäki-Tulokas tuskin toisi hevosta starttiin, ellei se pystyisi voittamaan tätä lähtöä.

HAASTAJAT: 8 Classic Cat kiri Turun lounasraveissa sujuvasti menneen juoksun jälkeen ykköseksi ja kellotutti viimeiset 700 15,9-kyydillä. Ori on pahalta paikaltakin suosikin ykkösvastustaja. 3 BWT Candyman kilpaili ennen pitkää taukoaan Kymenlaakso-ajon karsinnassa, joten vastus on nyt selvästi sopivampi. 9 Midnight Mile pisteli Porissa alkulaukan jälkeen viimeiset 1900 epätasaisella reissulla 19,1-vauhtia.

Lähtö 4

A – 2, 9 B – 8, 6, 7, 1, 3 C – 5, 4

SUOSIKIT: Neljännessä lähdössä kärkisijoille on paljon tarjokkaita. 2 Breezy Kemp on tähän porukkaan kyvykäs menijä, joten saa nappipaikalta suosikin paineet niskaansa. Tamma palaa kuitenkin pitkältä tauolta, eikä se oli aina puristanut tiukassa paikassa tosissaan. Breezy Kempille lienee luvassa tasaisen reissu kärjen lähellä. 9 Aspenhill’s Apache on rehellinen punnertaja, jonka iskukyky tuntuu olevan nousussa. Jyväskylässä se nousi 4.sisältä etusuoralla vetämään toista rataa ja kamppaili Finish Amiralin voittaessa ihan urheasti totoon.

HAASTAJAT: 8 Pocket Matt on kunnossa. Ruuna jäi viimeksi ennen lähtölinjaa muista, mutta kulki viimeiset 2100 metriä 16,2-vauhtia. Hevonen on hitusen epätasainen, mutta hyvänä päivänään se pystyy osallistumaan voittomatsiin. 6 Salesman on palannut alku-uransa valmentaja Timo Gardemesterille. Ruuna on rutinoitunut urallaan paljon tätä kovemmissa lähdöissä, mutta toisaalta se on varsin tarkka juoksusta. 7 Power Cloud sai Teivossa makoisan juoksun vetävissä selissä toisella radalla ja oli maalissa niukasti ennen 3. sisällä juossutta 1 Gasoline Galia. 3 Diamond Koks on etenkin kengittä juostessaan yllätysvalmis.


Lähtö 5

A – 7 B – 4, 6, 1, 9, 2, 3 C – 10, 12, 11, 8

SUOSIKKI: Koko lounasraveja leimaa jonkinlainen epävarmuus hevosten paremmuuden arvioinnissa, eikä tehtävä ole helppo päätöskohteessakaan, kun 7 Sain Patrick S aloittaa pitkältä tauolta loukkaantumisen jäljiltä. Ruuna kulki kokeessa viimeisen lenkin oikein helposti 16,8-tahtia, mutta todellisesta tasosta on vaikea sanoa mitään. Joka tapauksessa osaavista käsistä ja sopivassa seurassa menestymiseen on hyvät saumat.

HAASTAJAT: 4 Power Age on ollut viime kisoissaan pussissa kokonaisen hevoslauman puolesta. Ruunalla on ollut juoksunkulkujen suhteen paljon epäonnea ja voimia on jäänyt lähes joka startissa – ja paljon. Onnistuneen selkäjuoksun saadessaan ruunalla on mainio sauma menestyä. 6 Our White Star on tuloksiaan parempi menijä, joka voi parantaa oleellisesti päästessään starttirytmiin. Viimeksi tamma ei esittänyt hänniltä ihmeitä, mutta tuli kuitenkin vauhdinjaon ollessa vastaan loput 700 14,6-tahtia. Kuusivuotias on nopea avaaja, mutta saa nähdä, panostaako kuski alkuun. 1 Life Of Rose ei ollut Turussa hyvä, mutta kuitenkin parempi, miltä suoritus näytti. Raamikas tamma tuli viimeiset 700 sentään 14,6-vauhtia. Juha-Pekka Vilkmanin suojatti lähtee kovaa ja olisi johtopaikan pitäessään oikein mahdollinen menestyjä. Kyse on vauhtikestävästä menijästä, joka kasvaa keulasta luokan. 9 Spes Patriae on luotettava suorittaja, mutta tuntuu paremmalta pelihevoselta troikkaan kuin T-peleihin.


T4, pieni systeemi

I 4 Smashing Cash

II 2 Ice Queen Birdland

III 2, 9, 8, 6, 7, 1, 3

IV 7, 4, 6, 1

28 riviä 0,20 euron panoksella = 5,60 euroa

T4, suuri systeemi

I 4 Smashing Cash

II 2, 8, 3

III 2, 9, 8, 6, 7, 1, 3

IV 7, 4, 6, 1, 9

105 riviä 0,20 euron panoksella = 21,00 euroa

DUO, lähdöt 4&5

2 – 7 25%

9 – 7 20%

8 – 7 15%

6 – 7 10%

7 – 7 10%

1 – 7 10%

3 – 7 10%

TROIKKA, Lähtö 5

I 7, 4, 6, 1

II 7, 4, 6, 1, 9

III 7, 4, 6, 1, 9

48 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 24,00 euroa

Parhaat pelikohteet:

***Ice Queen Birdland (L3)

**Power Age (L5)

**Vaulammin Helmi (L1)

*Racket Cat (L2)

Vihjeet laati: Iivari Ingves