Villinmiehen Tammakilvan finaalit Lappeenrannassa lauantaina 22.9.

Villinmiehen Tammakilvan finaalit ajetaan Lappeenrannassa lauantaina.

Gloria Web

Villinmiehen Tammakilvat suomenhevosille ja lämminverisille on ajettu jo vuodesta 1981 lähtien. Tulevana lauantaina ikäluokkiensa tammahuiput kilpailevat taas Lappeenrannassa. 5-vuotiaat suomenhevostammat kilpailevat 30 000 euron 1. palkinnosta ja 4-vuotiaiden lämminveriset 52 500 euron 1. palkinnosta.

Lämminveristen finaalissa nähdään Derby-finalisteja ja kaksi ikäluokan eniten ansainnutta tammaa Gloria Web ja Callela Lisbeth. Näistä Gloria Web oli parhaana tammana kolmas Derbyssä. Timo Nurmoksen valmentamaa Gloria Webiä ohjastaa Lappeenrannassa Ari Moilanen, joka ohjasti tamman myös helppoon voittoon karsinnoissa. Lämminveristen tammojen finaali nähdään ravien 9. lähtönä noin klo 16.59.

Suomenhevosten finaalin nimekkäin edustaja on Varsakunkku –finaalin kesällä voittanut Huima Lento. Sen onnistui voittamaan Miika Tenhusen valmentama N.P. Liitotähti. Yksi finaalin seuratuimmista hevosista on Seppo Kankaisen valmentama Lily, joka on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon lähes jokaisessa lähdössään. Suomenhevostammojen finaali nähdään päivän 8. lähtönä noin klo 16.34.

Raveissa nähdään myös Raviliiga SaiPan hevonen Royal Date, joka suorittaa opetuslähdön 4. lähdön jälkeen, noin klo 15.20. Royal Datea ohjastaa opetuslähdössä hevosen valmentaja Matti Nisonen. Lisäksi päivän 9. lähdössä juoksee supertamma Ranch Kelly, joka on voittanut tänä vuonna muun muassa Suur-Holloa-ajon ja Suomen Mestaruuden.