Voittaako Pariisin valloittaja myös Lieksassa?

Lieksassa tiistairaveissa ajetaan kesäradan kauden kovin suomenhevoslähtö, kun kylmäveriset mittelevät Lieksa-Ajossa 4000 euron ykköspalkinnosta. Kovapalkintoinen kisa on kerännyt osallistujia pidemmältäkin, joukossa 300 kilometrin päästä Pihtiputaalta saapuva Josveis.

Suomenhevoset ovat pääosassa Lieksan tiistairaveissa. Kuva: Ville Toivonen

Josveis on harvinaislaatuinen suomenhevonen, sillä se on voittanut kotimaan lisäksi myös Pariisin Vincennesissä. Ranskassa on viime vuodet ajettu kaksiosainen kylmäveriottelu, jonka molemmat osalähdöt Josveis tänä vuonna voitti.


Josveisin valmentaja Antti Ojanperä on Suomen johtavia valmentajia. Hänen tallinsa lippulaiva on ravikuningas Jokivarren Kunkku. Ojanperä kertoo käyneensä Lieksassa kerran aikaisemmin.


”Silloin oli kamala keli ja hevoset eivät pärjänneet. Siitä reissusta otetaan nyt revanssia”, Ojanperä nauraa.
Pihtiputaalainen tulee Lieksaan kuuden hevosen voimin. Josveisin lisäksi seurattu on ainakin Kevinin Tähti, jonka omistaa Joensuun Mailan lukkarin Juha Puhtimäen vetämä kimppatalli Pesiskimppa.


”Kevinin Tähti on asiallinen aloittelija, mutta vielä vähän hätäinen, jos kavereita tulee takaa. Sen suhteen takamatkalta lähteminen voi sopia sille ihan hyvin”, Antti Ojanperä olettaa.


Totoravilähdöt Lieksassa alkavat tiistaina kello 18, mutta jo ennen niitä ajetaan kaksi ponilähtöä. Niistä ensimmäinen starttaa kello 17.30.


Lisätietoja: Pielisjärven Hevosystäväinseura ry:n puheenjohtaja Timo Ryynänen 0400 378 633.

Menestysvalmentaja Antti Ojanperä suuntaa Pihtiputaalta Lieksaan kuuden valmennettavansa kanssa.Kuva: Ville Toivonen