Ypäjän Hevosopisto perustaa Vermoon ravikoulun ja lähtee kehittämään raviurheilun elämyspalveluita

Vermon ravirata ja Hevosopisto Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Vermossa aletaan tarjota raviurheiluteemaisia palveluja lapsille, nuorille ja aikuisille.
Hevosopiston toimitusjohtaja Petri Meller ja Vermon raviradan toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson.

Yhteistyön ensimmäisenä muotona Hevosopisto avaa vuoden 2017 alussa raviharrastuskoulun, jonne kuka tahansa voi tulla opettelemaan hevosten käsittelyn ja hoidon -, hevosella ajamisen - ja raviurheilemisen taitoja. Kursseja järjestetään sekä lapsille että aikuisille hevosilla ja poneilla. Kurssitoiminta kattaa harrastuspolun alusta aina ammattiopintojen tai oman hevosen hankinnan kynnykselle.

Seuraavassa vaiheessa Hevosopisto ja Vermo kehittävät yhdessä ravien yhteydessä järjestettäviä elämyspalveluja. Kohderyhmä on yritykset ja vapaa-aikaa viettävät aikuiset. Suunnitelmiin kuuluu myös korkeatasoinen liikunnallinen hevosleikkipuisto.

Hevosopisto toimitusjohtaja Petri Meller arvioi sovittujen kehitystoimien olevan myös koko alan kannalta merkittäviä.

– Pääkaupunkiseutu on erinomainen paikka lähteä kehittämään uutta konseptia. Olen tyytyväinen että pääsemme vastaamaan raviurheilun tarpeeseen tarjota lasten ja nuorten toiveet ja kehittymisen huomioivaa harrastustoimintaa. Sen myötä rakentuu polku alan ammattikoulutukseen ja ammattilaiseksi.

– Ravikoulun avajaisia vietetään Vermossa lauantaina 19.11. Varsinainen ravikoulutoiminta alkaa vuoden vaihteessa. Kokonaisuuden kannalta on tärkeää, että löydämme pian sopivan vetäjän täydentämään Ypäjällä työskentelevää henkilöstöämme.

Vermon ravikoulun vetäjän haku on alkanut ja jatkuu 23.10. asti.

Vermon toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson on iloinen Vermon palvelutarjonnan uudesta aluevaltauksesta.

– Ponisynttäreitä ja nuorisotoimintaa meillä on ollut jo aikaisemminkin, mutta Hevosopiston myötä saamme volyymia ja vahvan koulutustoimijan resurssit. Monipuoliset elämyspalvelut ja tilojen monipuolinen käyttö on myös Vermon kannalta hyvä asia.

Ravikoulu tulee sijoittumaan tallialueelle jo nyt Hevosopiston käytössä oleviin tiloihin, joita muokataan uuteen käyttöön sopiviksi. Palvelujen järjestämisessä tullaan käyttämään myös monipuolisesti Vermon katsomotiloja ja ravintolapalveluita. Ravikoulun ja elämyspalvelujen toiminta tulee ajoittumaan arki-iltoihin ja viikonloppuihin.


www.vermo.fi