Yukigassen-lumisota avaa oheisohjelman kuninkuusravien lauantaina kello 10.30

Poni- ja ravilähtöjen lomassa Kuninkuusraveissa järjestetään monipuolista oheisohjelmaa.

Kaijaleena Runstenin ja Kari Lähdekorven vetämä Maaseudun Tulevaisuuden ravistudio käynnistää radan tapahtumat lauantaina jo puoli kymmeneltä. Sen jälkeen ravit jatkuvat ponilähdöillä klo 10.00 ja 10.15.

Kun talviurheilukaupungissa ollaan, radalle tulee myös lunta! Sillä kisaillaan 10.30 alkaen leikkimielinen yukigassen-lumisota Salamakypärien, vanhempien ohjastajien ja median edustajien kesken.

Japanista ympäri maailmaa levinneessä ja Suomessa Kemijärvelle asettuneessa lajissa pelaaja joutuu pois kentältä saadessaan osuman. Tavoitteena on ryöstää vastapuolen lippu, mutta jos tämä ei onnistu, erän voittaa joukkue jolla on 3 minuutin peliajan jälkeen enemmän pelaajia jäljellä. Lauantain turnauksessa ottelut ovat vain yksieräisiä.

Lumella jatketaan kello 11 hiihtoratsastusnäytöksellä, johon osallistuvat Tanja Poutiainen, Toni Nieminen ja Wille Karhumaa. 11.35 starttaa suuri avauskulkue, joka on Kuninkuusraveissa aivan uutta. Sen jälkeen Rovaniemen kaupunginjohtajan Esko Lotvosen tervetulosanat ja Sakari Kuosmasen esittämä Maamme-laulu avaavat ravit virallisesti.

Sunnuntaina Roger Johansson kertoo Kirpun tarinan 10.15 alkaen. 10.30 ja 10.45 ajetaan raviponien Suomen mestaruuksista, ja kello 11 starttaa Maaseudun Tulevaisuuden ravistudio. Ravien avaussanat lausuu 11.55 Suomen Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula, minkä jälkeen Sakari Kuosmanen esittää bravuurinsa Finlandia-hymnin.

Lasten alueella on molempina päivinä ohjelmaa kello 11 alkaen. Tonttukoulu starttaa kello 11.00 ja sen jälkeen 12.30 alkaen tunnin välein klo 16.30 saakka. Kasvomaalausta on klo 12-13 ja 15-16, ja lisäksi voi osallistua vaikka ametistin etsintään, onnenpyörän pyöritykseen tai keppihevosratsastukseen tai vierailla pomppulinnassa.

Linkki Kuninkuusravien aikatauluihin