Polara ja Pikkukahveli Elitkampenin suomalaistähdet

Elitloppet viikonloppuna suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat kahteen Elitkampen kilpailijaan. Sunnuntaina ajettava kylmäverilähtö on 1609m matkalla ajettava autolähtö, jonka voittaja kuittaa 300 000 kruunun palkinnon.
Polara puolustaa vuodentakaista Elitkampen voittoaan sunnuntaina Solvallassa.

Viikonloppuna ajettavien Elitloppet ravien valjakoiden valmistautuminen on loppusuoralla. Suomalaisittain suurinta kiinnostusta herättänee tänä vuonna Elitkampen lähtö. Siinä vuoden takaista voittoaan puolustaa 8v. ruuna Polara ja Antti Tupamäki. Muut suomalaiset huipputason kylmäveriköt jäivät tällä kertaa pois Elitkampenista, mutta on mukana Polaran lisäksi myös 13v. ori Pikkukahveli. Kaksikko saa vastaansa kuusi norjalaista ja kaksi ruotsalaista valjakkoa.

”Polara on ollut virkeä ja tuntuu, että se on vain terävöitynyt viimeistelyissä.”, kertoo Antti Tupamäki.

Polara starttaa kisaan radalta seitsemän. Sisäpuolelta starttaa viisi norjalaista, joiden Tupamäki uskoo lähtevän kovaa. Tupamäki pitää etukäteen norjalaisia Lannem Siljeä (rata 3) ja hurjasti parantanutta Lome Bragea (rata 4) kovimpina vastuksina, mutta uskoo Polaran ja Pikkukahvelin mahdollisuuksiin.

”Polaran lähtöpaikka on vähän ulkona, mutta hyvillä mielin ollaan. Viime vuonna ensimmäiset 500 metriä mentiin kahdeksaatoista ja nytkin on kovia lähtijöitä sisäpuolella. Koitetaan lähteä kovaa ja katsotaan mihin riittää. Ei paikka johtavan rinnallakaan niin huono olisi, jos keula jää saamatta.”, Tupamäki aprikoi.

Toinen suomalaistähti Elitkampenissa on Pikkukahveli, jota ohjastaa Esa Holopainen. Hevosen omistaja ja valmentaja Reijo Heiskanen Sotkamosta kertoo kisaodotusten pysyneen aisoissa.

-Luottavaisin mielin lähdemme Solvallaan perjantaina laivalla. Hevonen ollut terveenä. Kävin eilen radalla, eikä mitään negatiivista tuntunut.”, sanoo Heiskanen.

Heiskaselle luvassa on ”normaali ravireissu”, vaikka tietenkin jo pelkkä osallistuminen on itsessään hieno elämys. Pikkukahvelin lähtörata on takana, joten kova alku sopii Heiskaselle.

”Takarivissä lähtiessä on usein ollut ongelma, että pikkukahvelia joutuu pitämään kiinni, mutta nyt ei ole sitä ongelmaa näköpiirissä. Kova alku varmasti helpottaisi meidän tilannetta, jos rakoja syntyisi ja avautuisi hyvät asemat.”, pohtii Heiskanen.

Tupamäki ounastelee, että voittoaika voi tänä vuonna painua alle 19, mutta voittajasuosikkia hän ei lähde nimeämään. Heiskanen sen sijaan tekee sen kernaasti: ”Polara voittaa”, sanoo Heiskanen.

Elitkampen -lähtö ajetaan Solvallassa sunnuntaina noin klo 14:30. Kilpailun ykköspalkinto on 300 000 kruunua. Kilpailuun starttaa kymmenen valjakkoa ja se ajetaan autolähtönä 1640m matkalla.

Voit seurata Elitloppet-viikonlopun raveja ilmaiseksi netissä Veikkauksen TotoTV:stä. Lauantain ja sunnuntain raveja voit seurata myös Ruutu-palvelusta (ilmainen) sekä C More Sport 2 -kanavalta.