Porissa lauantaina Angeliquen muistoajo ja Biofarm Cup-finaali

Porissa ravataan lauantaina 2. kesäkuuta klo 14 alkaen Angeliquen muistoajo & Astora-Rakennus Oy -ravit. Kyseessä on Toto76-kierros, jonka huipentaa lämminveristen tammojen Angeliquen muistoajon lisäksi 4-vuotiaiden suomenhevosten Biofarm Cupin finaali. Kokonaisuudessaan päivä sisältää 11 hienoa toto-lähtöä.

Arkistokuvassa vuosi sitten Oulu Number One -kilpailun voittanut Ranch Kelly, joka osallistuu Angeliquen muistoajoon lauantaina.

Toto76-peli alkaa ravien viidennestä lähdöstä. Kyseessä on kylmäveristen Tähtidivisioonakarsinta, joka kilpaillaan 1600 metrin matkalla. 4 Larvan Hurmos on kotiradan kova tähän lähtöön, mutta lyhyt matka ei varsinaisesti suosi vahvaa oriitta. Viereltä matkaan kiihdyttävä 5 Kukan Tutu sen sijaan tunnetaan nopeudestaan, kuten myös toinenkin Terho Rautiaisen suojatti tähän lähtöön eli 9 Ekosan. Myös Ekosanin Rautiainen olisi varmasti mielellään nähnyt eturivin lähtöpaikalla. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten kovakuntoinen 1 Lover selvittää sisäradan lähtöpaikkansa.

Lämminveristen Hopeadivisioonakarsinnalla jatketaan Toto76-kierrosta. Myös tämä lähtö on 1600 metrin pikamatka. 7 Celebrity Lane olisi saattanut paremmalta paikalta olla selkeähkö pelisuosikki, mutta nyt lähtöpaikat hieman tasaavat puntteja. Eturivin sisäradan kolmelta sisäradalta lähtee mielenkiintoiset haastajat. 1 American Idol aloittelee Suomen uraansa ja sillä on ainakin tuloksen valossa mainio suoritus alla Ruotsin Bergsåkerista. 2 Sahara Rouge starttaa vielä torstaina Lahdessa Suur-Hollolan alkuerässä, joten se lähtö kannattaa seurata. 3 Victor Quo Vadis on tehnyt keväällä hienoa jälkeä, eikä voitto kotiradalla yllättäisi tässä kohtaa millään tavalla.

Kultaloimiraveissa Haastajadivisioona oli 5 Ranch Pop Upin heiniä ja sitä se saattaa hyvinkin olla taas, vaikka matka lyhenee viime kertaan nähden kierroksella. Iikka Nurmosen ajokin lähtöpaikkakin on varsin hyvä, kun pahin kilpakumppani on vastaavasti huonolla paikalla. 11 Yank Match palasi Forssassa kolmen kuukauden paussilta ja meni hurjan tuloksen 11,5a/1640 m ja voitti lähtönsä. Nyt kierrettävää riittää, mutta kaiken järjen mukaan 5-vuotias ori vain parantaa otteitaan. Erkki-Pekka Mäkisen 10 Fast Time on kunnossa ja kyttää suosikkikaksikon epäonnistumista. 12 Westcoast Huey oli Kultaloimiraveissa Ranch Pop Upin vanavedessä toinen, mutta nyt terävimpään kärkeen nouseminen vaikuttaa huonolta lähtöpaikalta todella tukalalta.

Toto76-pelin neljäs kohde on 4-vuotiaiden suomenhevosten Biofarm Cupin finaali. Mika Mäkelän valmentama 2 Heporix avasi karsinnassa uransa aivan käsittämättömällä esityksellä ja meni heti täyden matkan voltista tuloksen 28,5. Kun ori startin myötä mennee vielä eteenpäin, voidaan takamatkan kovalla kaksikolle povata täyttä iltapuhdetta, mikäli aikovat suurlupauksen Heporixin tavoittaa. 11 Landen Paukun ura käsittää neljä starttia, joista tilillä on myös neljä voittoa. Tässä oriin kyvyt joutuvat todelliseen puntariin, sillä se lähtee matkaan 60 metrin takamatkalta. 9 Sirukasson meni viimeksi 4-vuotiaalle loistavan ajan 27,4 täyden matkan voltista, mutta sillä ei 60 metristä oltu lähelläkään paalun Heporixiä. Parhaiten Heporixiä vastaan viimeksi pärjäsi 7 Vixeli, joka hävisi paalulta startanneena sille vain kymmenyksen.

Pronssidivisioonakarsinnassa asetelmat ovat erittäin tasaiset. 8 Real Red on loistokunnossa, mutta paikka pikamatkalla uloimmalla radalla ei ole helppo. 7 Westcoast Victoria voitti Kultaloimiraveissa vastaavan lähdön, mutta ei ole sen jälkeen takarivin paikoilta menestynyt. Rivakalla avaajalla yritettäneen heti alusta ajaa eteenpäin. 1 Excalibur It pyrkinee hyödyntämään sisäradan lähtöpaikkansa ja onkin jännittävää nähdä, miten kiihdytyksessä käy. 6 Stone Capes Nanet voitti Teivossa hyvällä ajalla 12,4a/1600 m ja Olli Koivusen ajokki on tähän yksi monesta mahdollisesta.

Toto76-pelin kuudes kohde on lämminveristen tammojen tasoitusajo 2600 metrillä, jossa 4-vuotiaat starttaavat paalulta ja vanhemmat 20 metrin takamatkalta. Kyseessä on nelinkertaisen St. Leger -voittajan Angeliquen muistoajo. Lähtö on koonnut paikalle Suomen absoluuttista tammaeliittiä. 3 Ranch Kelly nousee kilpailun suosikiksi, koska sen kaksi viimeisintä starttia ovat sujuneet erittäin hienosti ja 10-vuotias konkari vaikuttaisi taas olevan huippukunnossa. Pienehkön riskitekijän saattaa muodostaa takamatkan voltin sisäradan lähtöpaikka. 10 Callela Ladyboss starttaa matkaan takamatkan suljetulta paikalta Ranch Kellyn takaa. Paikka ei varmasti ole Ranch Kellyn ykköshaastajalle mieluinen. 7 Callela Eliza puolestaan kääntää matkaan voltin 5-radalta, eikä sekään varsinaisesti optimaalinen lähtöpaikka ole. Heikoista lähtöpaikoista puheen ollen myös tammahuipulle nousua tekevä 12 Golda Paris on arvottu takamatkan takarivin paikalle. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten paalun 4-vuotiskaksikko 1 Club Nord Elit ja 2 Nefertiti Frido pystyvät hyödyntämään 20 metrin etumatkansa. Kumpainenkin on viimeksi nähty Kuopio Stakesissa.

Toto76-peli päätetään erittäin tasaiseen kylmäveristen tasoitusajoon. Suosikin nimeäminen on normaalia enemmän makuasia. 10 Volsuritar lukeutuu tässä kotiradan hevosiin, joille voi povata menestyksekästä tulevaisuutta. Tauon jälkeen tamma on ottanut pari voittoa, ja miksei se tässäkin voisi onnistua. 5 Merran Roihu vieraili Porissa viimeksi Kultaloimipäivänä, jolloin se nappasi Satakunta Seniorissa yllätyskakkosen. Ehdottomasti pelihevosia myös nyt. 15 Tahtova voitti viimeksi Lahdessa hienolla tuloksella 23,8/2140 m, mutta nyt tehtävä on hankala takamatkan takarivin paikan vuoksi ja voittoon asti kiertäminen on haastavaa. Paalun hevosista lähimpänä lienee 2 Vilox, joka ei tosin tänä vuonna ole vielä onnistunut voittamaan.

Tervetuloa Poriin seuraamaan huippuraviurheilua!