Elian Web hallitsi Suurta Suomalaista Derbyä - Hullumiehelle rataennätys

Neljävuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen pääkilpailu Suuri Suomalainen Derby ravattiin lauantaina Vermossa. 125 000 euron arvoiseen voiton otti Katja Melkon valmentama ja Janne Soronen ohjastama Elian Web, joka hallitsi kilpailun tapahtumia johtopaikalla. Lämminveristen Suomen mestaruuden otti Jonesy ja suomenhevosten Tähtisprintterissä nähtiin uusi Vermon rataennätys 20,1a, jonka kellotti Hullumies.

Derbyssä mentiin alkumatkalla hurjaa vauhtia, kun Elian Web puolusti paikkaansa Arctic Passionia ja Sahara Onea vastaan. Juoksuasemien löydyttyä vauhti rauhoittui ja Elian Web hallitsi kärkipaikalla tilannetta maaliin saakka. Märällä radalla voittoajaksi tuli 14,8a/2600m.


"Ruuna sai todistaa tänään, että se on tämän ikäluokan paras hevonen. Lopussa tarkkailin, ettei Sahara One saa takaa tilaa ja annoin oriin mennä sata metriä ennen maalia. Se oli yllättävän voimissaan ja olisi jatkanut vielä samaa vauhtia pitkään", ohjastaja Janne Soronen kertasi.

Lumijoella, Oulun eteläpuolella tallia pitävä Katja Melkko voitti kilpailuhistorian ensimmäisenä naisvalmentajana Suuren Suomalaisen Derbyn.

"Tunnelmat ovat aivan uskomattoman hienot. En pystynyt katsomaan lähtöä, mutta vierestä kerrottiin että hyvältä näyttää. Elian on vain niin uskomattoman hyvä hevonen", Melkko ihasteli.

Elian Webin omistajakimppa on Talli Webbie ja hevosen on kasvattanut West Breeding Oy, jolle Derby-voitto oli ensimmäinen kasvattajana.


Suomenhevosten Tähtisprintteri ravattiin ennen radan märäksi kastellutta sadetta ja Hullumies esitteli ennätysvauhteja. Ori jätti johtopaikalta Jokivarren Kunkun ja Virijorin taakseen pysäyttäen kellot rataennätyslukemiin 20,1a/1609m.Lämminveristen Suomen mestaruudessa vuoden 2014 Derby-voittaja Jonesy otti omansa johtavan rinnalta. Tuomas Korvenojan ohjastama ja valmentama ori kukisti johtaneen Express Duon maalisuoralla ja voittajan selässä ravannut Venice kiri kolmanneksi.