Pelivihjeet - Vermo 29.6. (Toto65)

Toto65-systeemiemme tukipilariksi valitsemme päätöskohteen suosikkinamme matkaan starttaavan kovan perusluokan omaavan numeron 2 STILL LOVING YOU.
Still Loving You.

Toto65-varmavalinta

Toto65-systeemiemme tukipilariksi valitsemme päätöskohteen suosikkinamme matkaan starttaavan kovan perusluokan omaavan numeron 2 STILL LOVING YOU. Viimeksi ori kiersi 3. ulkoa 1500 jäljellä johtavan rinnalle, mistä puristi lopussa niukkaan mutta varmaan voittoon. Markku Niemisen ajokki on todella kyvykäs menijä ja seuraammekin sen kohdalla suurella mielenkiinnolla uran etenemistä. Näistä asemista Still Loving You on vahvasti kiinni lähdön voitossa, mikäli vain malttaa ravata. Kolmannen kohteen suosikkina starttaava 8 CLASSIFY TOF oli viimeksi lopulta voiton suhteen täysin vailla mahdollisuuksia kaukaa 6. ulkoa. Ulkona oleva lähtöpaikka aiheuttaa omat haasteensa mutta toistamiseen Hannu Torvinen ei varmastikaan vapaaehtoisesti takapareihin lähde pakittelemaan. Tomi Erikssonin valmennettava tekee vahvaa kautta ja on näistä asemista pienen systeemin apuvarma.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 6,11 (10,8)
T65-2: 3,4,10,5,6,9 (2,7)
T65-3: 8 + 4,1,2,3,7 (2,12)
T65-4: 4,3,8,2,10,7 (1,6)
T65-5: 6,7 (11,12)
T65-6: 2 (6,4)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,4 euroa.
Suuri systeemi 864 riviä, hinta 86,4 euroa.

Toto65-pelijakauma TekstiTV:stä >>

RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-2-12
B) 9-11-8-4-5-6-10-7-3
STONECAPES PABLO - BWT BAYERN - JACKPOT ARIA - DOWNTOWN JOEY

Ravien avauskohteessa nähdään varsin hyvätasoinen alokassarja. Nostamme A-ryhmään kolme valjakkoa mutta toteamme samaan hengenvetoon, ettei voiton lipsahtaminen B-ryhmän kärkipään hevosille tulisi millään tavalla yllätyksenä. Suosikiksi nostamme numeron 1 STONECAPES PABLO. Se aloitti uransa vakuuttavalla tavalla voittaen Turussa johtavan rinnalta väljään tyyliin. Aika näyttää, pystyykö Markku Niemisen valmennettava puolustamaan sisäradalta asemiaan. 2 BWT BAYERN pilasi viimeksi laukkaan 800 jäljellä kierrettyään päätöskierroksen alkaessa johtavan rinnalle. Hyvältä paikalta Tuomas Korvenojan ajokki on ravin maistuessa mukana matsissa. 12 JACKPOT ARIA voitti Riksussa eleettömällä tavalla johtavan rinnalta ja jätti itsestään erittäin positiivisen kuvan. Lähtöpaikka on haastava mutta viime startin perusteella kyvyt riittävät kyllä tarvittaessa tekemään juoksuakin. B-ryhmän käynnistävä 11 DOWNTOWN JOEY on kovasukuinen ja tulee osaavista käsistä. Esitystä seurataan suurella mielenkiinnolla.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7
B) 3-5-1-4-6-9-2-8
T.REX - NU I NU - KARL ADAM – SHADOOM

Toisen lähdön suursuosikkina starttaavan numeron 7 T.REX tappio tulisi tässä tehtävässä suurena yllätyksenä. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on osoittanut olevansa todella kova menijä näihin sarjoihin. Viimeksi Teivossa ruuna jatkoi voittokulkuaan hallitsemalla tapahtumia keulapaikalta vakuuttavaan tyyliin. Uskomme suosikin nauttivan vastustajien kunnioitusta ja Mika Forssin etenevän ajokkinsa kanssa ongelmitta keulapaikalle. Tämän jälkeen muiden tehtäväksi jäänee kakkosrahoista taistelu. Haastajaporukan kärkipaikoille kohoavat 3 NU I NU, 5 KARL ADAM ja 1 SHADOOM ovat varsin tasavahvoja kandidaatteja suosikin takaa löytyville totosijoille.

Lähtö 3. | Toto65-1

RANKING
A) 11-6
B) 10-8-6-5-2-9-3-7-1-4
SAHARA B BOY - BUCK BOKO - FIERY SID - IPOD

Toto65-kierroksen käynnistävässä Vantaan Energian Voimaliigassa kaksi kovinta valjakkoa erottuu muusta porukasta edukseen parhaimpaan A-ryhmään. Selkeänä ideasuosikkinamme matkaan starttaa 11 BUCK BOKO. Vaikka voitot taulusta puuttuvatkin, kilpailee kovissa lähdöissä starttailemaan tottunut ruuna vahvassa vireessä. Tehtävä vaikuttaa sopivalta ja 40 metrin pakista huolimatta Markku Niemisen valmennettava punnertaa tiukasti mukaan voittomatsiin. Hannu Torvisen ajokki pystyy tekemään itsekin juoksuaan. Tarjoamme myös numerolle 6 SAHARA B BOY paikan peleistämme. Se on saamassa taas normaalista starttirytmistä kiinni ja uskomme peruslahjakkaan ruunan parantavan edelleen otteitaan. Viimeksi Porissa esitys saattoi monen mielestä olla pettymys. Sahara B Boy tuli kuitenkin viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin ihan kelpo kyytiä. Mikäli Mika Forss pääsee etenemään ajokkinsa kanssa keulapaikalle, taistelee ruuna varmasti tiukasti lähdön ykkösrahoista. Haastajaporukka on tasainen ja mikäli tähän lähtöön haluaa enemmän rastata hevosia mukaan, ainakin puolenkymmentä seuraavaa valjakkoa kannattaa huomioida.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 3-4-10-5-6-9
B) 2-7-1-11-12-8
MANIN MUISTO - TYPYN TEHO - HERRA HOPO - VIUSKUN VÄISKI

Toisessa Toto65-kohteessa riittää haastetta ja rankingin kärkipaikoille on tasaisessa rintamassa melkoinen tungos. Tässä lähdössä aktiivisten kannanottojen tekeminen ei houkuttele, vaan rastaamme leveällä otteella. Rankingin kärkeen kipuava 3 MANIN MUISTO palasi tauolta voittovireessä ja nappasi Killerillä ykkösrahat keulasta. Hyvä avaaja pyrkinee tässäkin johtopaikalle. Numeron 4 TYPYN TEHO kohdalla sen enempää voitto kuin laukkakaan ei saa yllättää. Kyvyt ja kunto riittävät taatusti, hyppy on kuitenkin herkässä. 10 HERRA HOPO on tehnyt asiallista työtä ja viimeksi Vieremällä nähtiin kyllä oikein vahva suoritus. Vastassa on kuitenkin vanhempia ja rutinoituneempia menijöitä. 5 VIUSKUN VÄISKI aloitti kauden kahdella voitolla. Se punnersi sunnuntaina myös Kokemäellä oikein rehdisti johtavan rinnalta, vaikka taipuikin lopussa niukasti toton ulkopuolelle. 6 N.P. TURBO ja 9 TEMPAISU ansaitsevat myös paikkansa peleissä siinä missä neljä edellä mainittuakin.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 8
B) 4-1-2-3-7-2-12-5-9-11-6-10
CLASSIFY TOF - RANCH NERO - ISSAQUAH SUND - RANCH MOVIE STAR

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta numero 8 CLASSIFY TOF ansaitsee paikkansa rankingin kärkipaikalla. Se oli viimeksi lopulta voiton suhteen täysin vailla mahdollisuuksia kaukaa 6. ulkoa. Ulkona oleva lähtöpaikka aiheuttaa omat haasteensa mutta toistamiseen Hannu Torvinen ei varmastikaan vapaaehtoisesti takapareihin lähde pakittelemaan. Tomi Erikssonin valmennettava tekee vahvaa kautta ja on pienen systeemin apuvarma. Eturivin hevosista ainakin hyvin avaavalle numerolle 4 RANCH NERO suosikin selkeä kelpaisi varmasti, ehkäpä muillekin. Aika näyttää, minkälaisella taktiikalla Hannu Torvinen matkaan starttaa. Hyvältä paikalta starttaava 2 RANCH MOVIE STAR ja juhannuksena Härmässä kunnostaan tuoreen vahvan näytön antanut 1 ISSAQUAH SUND ovat haastajaporukan itsestään selviä kärkinimiä. Kumpikin pystyy juoksun onnistuessa varmasti menestymään. Juoksun onnistuessa myös numerot 3 MYSTIC POWER ja 7 BETTER BOOST ovat mahdollisia voittajakandidaatteja.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 4-3-8-2-10-7
B) 1-6-9-5
MASTERPEACE - FIRST REVENGE - QUESTIONMARK ME - EMPIRE SHARK

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla Toto4-kierroksen käynnistävässä 3-vuotiaiden lämminveristen Nuorten Sarjassa viivalla on useita voittoon varmastikin pystyviä valjakoita. On ensinnäkin syytä huomioida, että kyseessä on volttilähtö. Nostamme kuusi valjakkoa mukaan A-ryhmään ja sen myötä myös Toto65- ja Toto4-kuiteille. Rankingin tekeminen on pitkälti makuasia. Niukka suosikkimme numero 4 MASTERPEACE ei saanut viimeksi 2. sisältä riittävän aikaisin kiritilaa. Starttiväli on nyt hieman pidempi. Markku Nieminen ajoi viimeksi numerolla 3 FIRST REVENGE erittäin aktiivisesti. Tuon perusteella valmentaja ainakin luottaa hevoseen. Numero 8 QUESTIONMARK ME saa tästä puolestaan makoisan sisäratajuoksun. Mikäli kiriväylät löytyvät, menestys ei yllätä. Numero 2 EMPIRE SHARK pilasi viimeksi laukkaan viimeisellä takasuoralla prässätessään johtavan rinnalla keulahevosta. Myös numero 10 MAS ALIEN ja juoksuradalta matkaan starttaava numero 7 ARCTIC LEGEND huomioidaan peleissä.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING

A) 6-7
B) 11-12-4-9-8-2-1-3 C) 5-10
SAHARA HEADLONG - TEA CAKE - PESCO VELVET - VIKING BAGGER

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa yritämme pelata kapeasti ja nostamme kaksi valjakkoa muiden yläpuolelle. Suosikkinamme matkaan starttaa numero 6 SAHARA HEADLONG. Tamma on ollut Tommi Kylliäisen valmennuksessa kuin uudesti syntynyt ja uran kaikki kolme voittoa näkyvät tällä hetkellä taulussa. Edellisessä Vermon startissa Sahara Headlong hallitsi tapahtumia keulasta. Viimeksi Kouvolassa se puolestaan laukkasi johtopaikalta maalisuoralle tultaessa. Vermossa uskomme ravin kuitenkin maistuvan ja keulaan päästessään tamma pystyy vetämään maaliin saakka. Kanuunakuntoinen 7 TEA CAKE on kuitenkin syytä myös huomioida peleissä. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta Harri Koivunen panostaa varmasti kiihdytykseen. Mikäli valjakko välttää paikan johtavan rinnalla, heittää Tea Cake keulahevoselle lopussa varmasti kovan haasteen. Totosijalle on kaikki saumat dödsistäkin, mutta voittaminen on siitä vaikeampaa.

Lähtö 8. | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 2
B) 6-4-1-8-3-5-9-7-10
STILL LOVING YOU - AGNESE - IDA GLITTER - FREDDIE ALE

Toto65-kierroksen päätöskohteessa tarjoamme vahvan luottamuksemme kovan perusluokan omaavalle numerolle 2 STILL LOVING YOU. Viimeksi ori kiersi 3. ulkoa 1500 jäljellä johtavan rinnalle, mistä puristi lopussa niukkaan mutta varmaan voittoon. Markku Niemisen ajokki on todella kyvykäs menijä ja seuraammekin sen kohdalla suurella mielenkiinnolla uran etenemistä. Näistä asemista Still Loving You on vahvasti kiinni lähdön voitossa, mikäli vain malttaa ravata. Ykköshaastajamme numero 6 AGNESE eteni Jokimaalla ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalle, mistä se joutui taipumaan tasaisen reippaan matkavauhdin jälkeen. Muuten Jukka Torvisen ajokki on tehnyt startista toiseen hyviä juoksuja. Elämänsä kuntoon kohonnut numero 4 IDA GLITTER matkasi Mikkelissä toisella radalla ilman vetoapua mutta menetti paikkansa loppukaarteessa. Tamma hyökkäsi loppusuoralla vielä neljännelle radalle ja lopetti hyvin. Jarmo Saarelan ajokki pääsee hyviin asemiin ja osallistuu tototaistoon. Numero 1 FREDDIE ALE on tauluaan parempi ja mahdollinen totohevonen.

Lähtö 9. | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 9-8-2
B) 3-1-4-6-5-10-7-11-12
MILLSTONE'S VIVID - JUGADOR - BIG BOSS KEMP - OUTRAGEOUS BROLINE

Toto4-kierroksen päättävässä ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa nostamme kolme valjakkoa A-ryhmään ja sen myötä myös troikan kahdelle ylimmälle riville. Suosikkinamme matkaan starttaava numero 9 MILLSTONE’S VIVID hyökkäsi Vermossa 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja kiri varmaan voittoon. Olli Koivusen ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja taistelee voitosta. 8 JUGADOR kiersi Turussa 2. ulkoa johtavan rinnalle etusuoralla ja oli hyvä kakkonen. Lähtöpaikka on nyt ulkona, mutta Markku Niemisen ajokki nousee täältäkin kärkikamppailuun. 2 BIG BOSS KEMP kiri Porissa 5. ulkoa päätöskierroksen 12,7-vauhtia ja nousi kolmanneksi. Ari Moilasen ajokki saa hyvän juoksun ja kamppailee kärkisijoista. 3 OUTRAGEOUS BROLINE tekee tasaisen varmaa työtä ja on mahdollinen totohevonen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

TOTO4

T4-1: 4,3,8 + 2,10 (1,7)
T4-2: 6,7 (11,12)
T4-3: 2 (6,4)
T4-4: 9,8,2 + 4,6,5 (10,7)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 60 riviä, hinta 12 euroa.

PÄIVÄN DUO

6,7
2

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 5

8
1,2,3,4,7
1,2,3,4,7

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2,8,9
2,8,9
1,2,3,4,8,9

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

oHJASTAJA- JA TALLIKOMMENTTEJA

Oiva Käsnänen

L1/1 STONECAPES PABLO: Tämä on hyvä varsa, joka aloittikin voitolla. Ori varmasti vielä parantaa saatuaan startin alle. Harjoituksissa se meni mukavasti jo ennen Turun kilpailua. Lähtöpaikka on mainio.

L3/2 KICKFLIP: Ruuna ei ole mennyt kisoissa samalla tavalla, kuin treeneissä. Se tuntuu kyllä ihan jaksavalta hevoselta ja uskoisin matkan käyvän. Voltin kakkonen tuskin on ongelma.

L3/11 BUCK BOKO: Lähdöt on aina kovia, eikä hevoselta voi joka kerta odottaa parasta suoritusta. Ehkä Kouvolasta oli ennakkoon silti hieman nähtyä enemmän toiveita. Pitkä matka käy oikein hyvin. Pienessä lähdössä 40:n pakilta ei ole niin paljon kierrettävää.

L6/2 EMPIRE SHARK: Hevosta vähän hoidettiin viime startin jälkeen ja se palaa pikku tauolta. Hyvin ruuna on treenannut. Kakkosradan ei pitäisi olla ongelma järkevälle varsalle. Kuski otti Turun epäonnistumista hieman omaan piikkinsä.

L6/3 FIRST REVENGE: Varsa on aloittanut asiallisella tavalla. Viime starttia ei kannata tuijottaa. Siinä meni avaus turhan kovaksi. Lähtöpaikka käy. Voltin ei pitäisi aiheuttaa vaikeuksia. Tallin kaksikosta tältä odotan enemmän tällä hetkellä. Ei toistakaan kyllä voi moittia.

L8/2 STILL LOVING YOU: Ori meni mainiosti viimeksi Vermossa. Sen jälkeen ei ole tapahtunut mitään normaalista poikkeavaa. Hevonen jatkaa hyvässä vireessä.

L9/8 JUGADOR: Asiallinen varsa, joka on tehnyt hyvät startit. Lähtöpaikka on toki miinusta. Tämä ei ole ihan nopeimpia avaajia. Toisaalta ruuna on varsin vahva ja se pystyy tekemään omaakin juoksua.

Tom Eriksson

L2/2 BLUEHILL´S EAGLE: Hevonen palasi Turussa tauolta. Se teki ehjän startin ja kaikki jalat on mukana ainakin toistaiseksi. Pikkuhiljaa ruuna menee eteenpäin. Vermossa on aina kova vastus. Laukaton juoksu on ykköstavoite ja rahasijaa haetaan.

L5/8 CLASSIFY TOF: Vaikka meillä oli ysirata viimeksi, aika pieleen juoksu meni. Ori jäi vähän alussa ja hevosia tuikkasi väliin. Juoksupaikka oli lopulta aivan hännillä. Kirivaiheessa kilpakumppaneita nosteli aina eteen. Asemat oli toivottomat, mutta kovaa ori tuli lopun. Mielestäni se oli yhtä hyvä kuin ennenkin. Kotona hevonen on ollut normaali. Lähtörata toki hankaloittaa. Jos meillä on pikkasen tuuria matkassa, pystyy ori silti pärjäämään.

L7/12 VIKING BAGGER: Ruuna oli torstain hiitillä varsin hyvä. Asetelmat on tässä kovasti vastaan. Vaikea tuolta on nousta ihan kärkeen. Hevonen on ok kunnossa, mutta toisten armoilla siinä ollaan.

Tapio Mäki-Tulokas

L2/7 T.REX: Ruuna jatkoi vahvaa menoaan Turussa ja voitti oikein helposti. Hyvillä mielin lähdetään Vermonkin kisaan. Nyt taas riisutaan etukengät. Turussa oli kaikki kengät jalassa. On tuosta pieni etu. Tämä lähtee automaattisesti reippaasti. Eteenpäin on tarkoitus laskea ja keulapaikka on tähtäimessä. Jos ruuna sinne pääsee, tasaisen reipas matkavauhti lienee taktiikkana.

L3/9 THULA SANA: Tamma teki ihan ok startin viimeksi. Kuski ehkä hieman turhaan kävi toisella radalla loppumatkasta. Pari sijaa siinä menetettiin. Juostava matka on pitkä ja nätisti sisällä ajetaan. Katsotaan sitten lopussa, mihin rahkeet riittää. Toivottavasti kärjen tuntumaan.

Juha Utala

L2/5 KARL ADAM: Hevonen oli ihan ok tauolta viimeksi. Se varmaankin petraa saatuaan startin kroppaansa. Totosijoilla ruuna pystyy pyörimään näissä lähdöissä.

L3/1 TRIUMPH U.S.: Vähän kova on porukka. Kohtalaisessa kunnossa tämä kilpailee. Sopivalla reissulla se voi saada rahaa.

L5/11 RIVE CROWDER: Lähtöpaikka on harmittavan huono. Ruuna on tosi hyvässä vireessä. Juoksut on menneet pieleen, eikä tuurit ole olleet kohdallaan viime kisoissa. Normaalisti tämä ei laukkaa. Onnistuneella reissulla se voi olla näistäkin asetelmista yllättävän korkealla.

L7/9 DOUBLEDIP: Kokeiltiin keulajuoksua viimeksi. Tuo ei mennyt putkeen. Edelliskerralla selästä ruuna oli oikein hyvä. Nätillä reissulla se pystyy olemaan jopa totosijalla.

Ari Moilanen

L4/8 KRISTA: Kova lähtö ja kasirata. Tamma on vieläpä aina starttivälin jälkeen aika epävarma. Ei isoja odotuksia.

L5/5 ROMANINA ANS: Tamma oli kahden voittostartin jälkeen pettymys, kun sitä edellisen kerran ajoin. Se teki oikein hyvät juoksut noihin kahteen. Vaikea arvioitava.

L6/5 STONEISLE ORLANDO: Ori voitti Kouvolassa iltaravilähdön. Tehtävä on nyt paljon kovempi. Hevonen kyllä kehittyy, muttei se ehkä ole vielä sillä tasolla, minkä Vermossa pärjääminen vaatii.

L7/8 JAG RAPIDE: Kasirata vaikeuttaa paljon. Tämä on aina tarkka juoksusta. Vaikea on saada tarkkaa reissua näistä asetelmista.

L9/2 BIG BOSS KEMP: Porin startti oli oikein hyvä. Siinä oli kova lopetus ja tämä tuli takaa vahvasti perille saakka. Ruuna menee eteenpäin ja on hyvinkin mahdollinen menestyjä. Paikka puoltaa. Lähtönopeudesta en osaa varmaa sanoa.

Markus Porokka

L4/2 KOBARDI: Ruuna oli pieni pettymys Oulussa. Toisaalta se ei ole kuolemanpaikalta koskaan tehnyt ihan parhaita starttejaan. Hevonen välillä vähän myös ailahtelee. Jonkinlainen laukkariski on olemassa. Paikka on sinänsä aivan hyvä.

L4/6 N.P. TURBO: Seinäjoen esitys oli oikein hyvä. Varaakin jäi paljon. Vaikea arvioida, mitä ori pystyy ajallisesti menemään. Se on aika herkkä häiriöille. Jos ori käyttäytyy kunnolla ja pääsee johtavan rinnalle, vastaa se siitä ulkopuolen hevoselle tarvittaessa mukavasti. Kaksikosta enemmän odotan tältä.

Pekka Korpi

L6/7 ARCTIC LEGEND: Ori on vielä vähän keskentekoinen. Se parantaa koko ajan, muttei vielä ole aivan valmis.

L9/7 MUSCAT TONE: Esitykset on ailahdelleet aika paljon. Lahdessa hevonen oli kohtalainen, mutta viimeksi taas nihkeämpi. Vauhdit ei oikein tahdo riittää kesällä.