Vermon 19.10. Toto65-ravien vihjeet

Vermon Toto65-jackpotkierroksella 6 oikein -tuloksille on tarjolla 76 324 euroa.
Madrid

Toto65-systeemit rakennetaan Jackpot -kierroksella kahden suosikkivarman varaan. Tammatähdessä suosikkina matkaan starttaava numero 8 HUIMARIINA saa luottamuksemme. Turun Kuninkuusravit olivat Johanna Sianojan valmennettavalle pettymys, laukat pilasivat pelin kauden päätapahtumassa. Teivossa 23.8. Huimariina ei ollut vielä parhaimmillaan mutta palasi sitten omalle hyvälle tasolleen seuraavassa startissa Vermossa, jonka tamma voitti vahvan esityksen päätteeksi juostuaan pääosan matkasta toista rataa ilman vetoapua. Lauantaina Huimariina palasi Jokimaalla kuukauden paussilta ja oli yksinkertaisesti niin hyvä, ettei taida tätä lähtöä ravilla hävitä. Päätöskohteessa 1 MADRID lienee puolestaan matkassa ”keulaan ja kukat” -taktiikalla.


TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 1,6,9,8 + 11,2,4,5 (12,3)
T65-2: 12,2,8,9,4 (3,1)
T65-3: 4,5 + 8,2 (10,11)
T65-4: 8 (6,10)
T65-5: 5,4,10,11 + 6,9,1 (12,7)
T65-6: 1 (2,9)

Pieni systeemi 160 riviä, hinta 16 euroa.
Suuri systeemi 1120 riviä, hinta 112 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 15-16
B) 8-13-6-10-14-2-1-9-7-12-5-4-11-3
HARMI'S FRIDO - LICENCE HOLDER - NELILYN AIRKING - H.R. ARN

Keskiviikon ravit käynnistävässä monté-lähdössä 40 metrin takamatkalta matkaan starttaavat valjakot valtaavat kahdestaan A-ryhmän. 15 HARMI’S FRIDO ja 16 LICENCE HOLDER ovat kovia tekijöitä tähän porukkaan ovat. Vaikka kierrettävää onkin tiedossa, Nelly-Janiika Korpikosken ja Jenni Kaijan käsissä suosikit ovat vahvoilla.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2-16-9-10-8-6
B) 13-14-4-3-11-12-15-5-1-7
VILI KUUPPER - UKAASI - JEMMATAR - JARRA

Toisessa kohteessa nähtäneen mielenkiintoinen taistelu ykkösrahoista ja nostammekin peräti kuusi valjakkoa parhaaseen A-ryhmään.. Suosikkimme 2 VILI KUUPPER on saanut tauon jälkeen pari starttia kroppaansa. Viimeksi Porissa se otti uransa avausvoiton vahvalla esityksellä ja jatkoa seurataankin mielenkiinnolla. 16 UKAASI tekee vahvaa syksyä ja se on sopivassa porukassa pitkältä pakiltakin pelihevosia. Vermossa Ukaasi kulki pahan lähtölaukan jälkeen viimeiset 1200 metriä 26,0-vauhtia ja voitti sitten Seinäjoen välistartin vakuuttavalla tavalla. 9 JEMMATAR oli Kouvolan voittostartissa johtavan rinnalta oikein hyvä. Viimeksi se jäi pussiin. 10 JARRA taisteli viimeksi rehdisti Nuorten Sarjassa edettyään 1. takasuoralla johtavan rinnalta keulaan. 8 MYLLYN TYYNE oli hyvä palatessaan Seinäjoella pitkältä tauolta. 6 MENO-PERJANTAI tsemppasi viimeksi hyvin keulasta.

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 1-6-9-8
B) 11-2-4-5-12-3-10-7
GOLDEN ELEVEN - SWAGMAN - THE BEST SPRUCE - ESTELLE HALM

Toto65-kierroksen avauskohteessa viivalla on leveä rintama voitosta taistelemaan pystyviä valjakoita. Rankingin kärkeen aivan niukkana suosikkina kipuaa 1 GOLDEN ELEVEN. Marko Lavin valmennettava ei ollut viimeksi kovassa Jokimaa Tekee Tähtiä -karsinnassa ehkäpä aivan parhaimmillaan. Tämän vuoden seitsemän voittoa kertovat kuitenkin hevosesta paljon positiivista. 6 SWAGMAN hakee puolestaan kauden avausvoittoa ja koko urankin vasta toista täysosumaa. Pekka Korven valmennettava kilpailee kuitenkin hyvässä kunnossa ja ainakin kuskilta voitontahtoakin löytyy. 9 THE BEST BRUCE joutui JTT -karsinnassa avaamaan 09,5-vauhtia ja kierroskin paineltiin 11,5-lukemiin. Taipuminen oli ymmärrettävää. Tässä Jarmo Saarelan ajokki on taas taatusti vaarallinen. 8 ESTELLE HALM on luokaltaan lähdön ehdotonta parhaimmistoa. Se kannattaa huonosta paikasta ja alla olevasta tauosta huolimatta nostaa mukaan kapeimmillekin kuiteille. Haastajista 4 SACRAMENTO S on juossut viime aikoina usein tätä kovemmissa lähdöissä.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 12-2-8-9-4
B) 3-1-5-11-6-7-10
PASSING GAME - LEEMARK'S DOMINICK - JAMIE HYNEMAN - MOOR'S AVENGER

Toisessa Toto65-kohteessa nostamme viisi valjakkoa parhaaseen A-ryhmään. Piippuhyllyn lähtöpaikasta huolimatta suosikkinamme matkaan starttaa numero 12 PASSING GAME. Jani Hautaviidan valmennettava on osoittanut pystyvänsä voittamaan näinkin haastavista asemista maan pääradalla. Tuossa 16.9. startissa Passing Game kiri 4. ulkoa viimeiset 800 metriä 12,3-kyytiä ja oli täysin omaa luokkaansa. Kyllä vastaava esitys tässäkin tehtävässä riittää varmasti pitkälle. Kahden poisjäännin myötä kierrettävää on alkuperäistä tilannetta vähemmän. 2 LEEMARK’S DOMINICK heittänee hyvältä lähtöpaikaltaan kovimman haasteen. Se teki viimeksi Vermossa vahvan kirin ja osoitti selkeästi nousuvirettä. 8 JAMIE HYNEMAN parantaa pykälän verran asemiaan rankingissa, koska lähtöpaikka on kahden poisjäännin myötä selkeästi alkuperäistä tilannetta parempi. Marko Redsvenin suojatti hakee kolmatta peräkkäistä voittoaan. 9 MOOR’S AVENGER sai puolestaan Lappeen lounasraveissa startin kroppaansa ja varmasti terävöityy sen myötä. Myös 4 MUY BIEN huomioidaan systeemeissä.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 4-5
B) 8-2-11-10-6-9-3-7-1-12
DREAMBOW - FLIGHT APRIL - ELIT SJÖHAMMAR - PRIN HOLZ

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä suosikkikaksikko erottuu hieman muusta porukasta edukseen. Viimeksi pieneltä paussilta hyvässä kunnossa radoille palannut 4 DREAMBOW saa kunnian kivuta rankingin kärkipaikalle. Tuossa startissa Tom Erikssonin valmennettava esitti nappireissun päätteeksi oikein terävän loppuvedon ja kiri lopussa pelisuosikki Agnesen edelle. Hannu Torvisen ajokki pystyy tässä taistelemaan tarvittaessa voitosta johtavan rinnaltakin. Rinnalta kiihdyttävä numero 5 FLIGHT APRIL on selkeä suosikkimme keulapaikalle pääsyn suhteen. Juhamatti Hoffrenin valmennettava on tällä kaudella kykynsä osoittanut, eikä sitä kannata maililla keulapsyykkauksella unohtaa yhdeltäkään kuitilta. Haastajaporukastakin löytyy lahjakkaita menijöitä. 8 ELIT SJÖHAMMAR avaa todella kovaa. Emme usko sen kuitenkaan pääsevän Flight Aprilin ulkopuolelta keulaan. Takuulla viime sijoituksiaan parempi 2 PRIN HOLZ sai Mikkelissä tuoreen startin kroppaansa. Tauolta palaava 10 VICTORY PILOT ja Vermossa startin kroppaansa saanut 11 BE SPONTANEOUS ovat takarivistä juoksunkulunkin armoilla.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 8
B) 10-9-1-2-6-3-5-7-4
HUIMARIINA - TARUNTUULI - SEKOTTAJA - NIEMEN CECILIA

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä Tammatähdessä suosikkina matkaan starttaava numero 8 HUIMARIINA valtaa yksin A-ryhmän. Turun Kuninkuusravit olivat Johanna Sianojan valmennettavalle pettymys, laukat pilasivat pelin kauden päätapahtumassa. Teivossa 23.8. Huimariina ei ollut vielä parhaimmillaan mutta palasi sitten omalle hyvälle tasolleen seuraavassa startissa Vermossa, jonka tamma voitti vahvan esityksen päätteeksi juostuaan pääosan matkasta toista rataa ilman vetoapua. Lauantaina Huimariina palasi Jokimaalla kuukauden paussilta ja oli yksinkertaisesti niin hyvä, ettei taida tätä lähtöä ravilla hävitä. Ykköshaastaja 10 TARUNTUULI starttasi tuossa samaisessa Jokimaan lähdössä ja teki suoraan pitkältä tauolta ihan kelpo esityksen. Esa Holopaisen valmennettava on lahjakas menijä ja startti kropassa se voi parantaa selkeästi otteitaan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paalulta matkaan starttaavat numerot 1 NIEMEN CECILIA ja 2 LIINAN LEIKKI pystyvät heittämään takamatkalaisille haastetta. Liinan Leikki on keulasta parhaimmillaan ja Niemen Cecilia sai Kouvolassa tauon jälkeen startin kroppaansa.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5-4-10-11
B) 6-9-1-12-7-3-2-8
BROWN RECLUSE - UNA SIGNORA - METRONOM - EL DOLCE

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Salamakypärät -koitoksessa nostamme neljä valjakkoa kuumimpaan A-ryhmään. Rankingin kärkeen kipuava 5 BROWN RECLUSE on ollut tällä kaudella todella hyvä ja toisenlaisessa tilanteessa Risto Väreen suojatti olisi helppo nähdä sopivassa porukassa suurempanakin suosikkina. Nyt ori palaa kuitenkin yli kahden kuukauden tauolta ja se tarvitsee varmasti startteja kroppaansa ollakseen aivan parhaimmillaan. Emma Väreen ihan positiiviset kommentit kannattaa kuitenkin huomioida. 4 UNA SIGNORA on napsinut totosijoja kovalla prosentilla. Kuski on lähdön parhaimmistoa ja Joni-Petteri Irri on ajanut tammaa aikaisemminkin. 10 METRONOM oli edellisellä Vermon vierailulla todella hyvä tehden pitkän vahvan kirin. Viimeksi Turussa ruuna joutui avaamaan 12,5-kyytiä ja kun kolmaskin puolikas paineltiin taas 12,5-vauhtia, alkoi askel loppua kohti ymmärrettävästi painamaan. 11 EL DOLCE on myös sen verran hyvä hevonen, että se kannattaa haastavasta paikasta huolimatta myös huomioida ajoissa peleissä.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 1
B) 2-9-6-11-8-3-7-10-4-12-5
MADRID - LOVESONG - STONE CAPES NOUGAT - AIRPORT PRESENT

Toto65-kierroksen päätöskohteessa suursuosikkina loistopaikalta matkaan starttaava numero 1 MADRID saa kaikissa pelimuodoissa lähes varauksettoman luottamuksemme. Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti on osoittanut kovan luokkaansa vakuuttavalla tavalla, esitykset ovat olleet startista toiseen aivan jäätäviä. Vaikka tilipussi on karttunut tasaista tahtia, ei voittosumma tee vieläkään oikeutta oriin kyvyille. On todella mielenkiintoista nähdä, minkälaisen tilin Madrid esimerkiksi seuraavan vuoden aikana pystyy radoilta tekemään. Tässä lähdössä käsikirjoitus vaikuttaa aika lailla selkeältä. Madrid pitänee sisäradalta ongelmitta keulat ja paikat suosikin takana sisäradalla kelpaavat varmasti kaikille niille, joilla on konkreettinen mahdollisuus sinne päästä. Ainakin suosikin rinnalta starttaavalla numerolla 2 LOVESONG ja suosikin takaa matkaan lähtevällä numerolla 9 STONE CAPES NOUGAT on lähtöpaikkojen myötä kelpo saumat juoksupaikoista sisäradalla ja sen myötä myös totosijoista taistella. 6 AIRPORT PRESENT saa tällä kerralla Ari Moilasen rattailleen. Kaksikon yhteistyötä seurataan mielenkiinnolla.

Lähtö 9 | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 7-10¬-3
B) 9-5-8-11-12-4 C) 1-2-6
JACKSON - EARTHQUAKER - EMMA'S HONEY - EKO JOYFULL

Toto4-kierroksen päätöskohteena ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa nostamme kolme valjakkoa A-ryhmään ja sen myötä myös troikan kahdelle ylimmälle riville. Suosikkina matkaan starttaa ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta numero 7 JACKSON. Tapio Lehtorannan valmennettava otti viimeksi Vermossa uransa avausvoiton keulasta vakuuttavalla tavalla. Ari Moilanen ajaa varmasti kiihdytyksessä ajokkinsa kanssa määrätietoisesti eteenpäin. 10 EARTHQUAKER eteni puolestaan alla olevassa voittostartissa ensimmäisellä takasuoralla keulaan, mistä hallitsi sitten tapahtumia varmoin ottein. Takarivi ei vie tässä automaattisesti menestysmahdollisuuksia. Hyvältä paikalta starttaava 3 EMMA'S HONEY kiri viimeksi Vermossa ihan kelpo tyyliin 2. ulkoa. Näistä asemista Tapio Perttusen suojatti on lähdön perusvaljakoita.

Lähtö 10.

RANKING
A) 7-3-1-5
B) 5-12-6-4-11-8-2-9-10
BATT MATCH - GET LUCKY - STONECAPES PAYMAN - FREE ME

Ravien päätöslähdössä suosikkina matkaan starttaava 7 BATT MATCH voitti uransa avauksen helposti keulasta. Tuo esitys nosti odotuksia tätäkin starttia silmällä pitäen. 3 GET LUCKY punnersi viimeksi rehdisti juostuaan toista rataa ilman vetoapua. Ori menee varmasti starttien myötä koko ajan eteenpäin. 1 STONECAPES PAYMAN saa viime startin tavoin hyvän juoksun sisäradalla kärjen tuntumassa. Totosijoille kelpo saumat. Myös Pekka Korven valmennukseen siirtynyt 5 FREE ME kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä.


TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8 (6,10)
T4-2: 5,4,10,11 + 6,9,1 (12,7)
T4-3: 1 (2,9)
T4-4: 7,10,3 + 9,5,8 (11,12)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,4 euroa.
Suuri systeemi 42 riviä, hinta 8,4 euroa.


PÄIVÄN DUO

5,4,10,11
1

Yhteensä 4 yhdistelmää.


TROIKKA LÄHTÖ 5

4,5
2,4,5,8
2,4,5,8,10,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3,7,10
3,7,10
3,5,7,8,9,10

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/15 MELLUN MYRSKY: Ori voitti Kouvolassa kuolemanpaikalta tosi hyvän esityksen päätteeksi. Starttiväliä on alla, enkä pysty varmaa sanomaan päivän vireestä. Ihan pystyvä hevonen olemassaan.

L5/8 ELIT SJÖHAMMAR: Viime kerran voitto irtosi johtopaikalta helppoon tapaan. Nyt on kasirata. Tulee tämä takaakin, mutta keulasta ruuna on tehnyt parhaat esityksensä.

L6/8 HUIMARIINA: Lauantaina tamma voitti johtavan rinnalta helpohkosti. Hevonen on ollut oikein hyvä kahteen viime starttiinsa.

L9/7 JACKSON: Hevonen oli aivan hyvä viimeksi. Päästiin keulaan ja ruuna hallitsi siitä tapahtumia varmoin ottein. Tämä on tehnyt kelpo juoksuja jo aiemmin. Ihan asiallinen peli sarjoihinsa.

Jouni Miettinen

L2/16 UKAASI: Valjakko lähti Seinäjoella varovaisesti liikkeelle. Kireihin käänneltiin vikalla takasuoralla ja vahvasti tamma polki ykköseksi. Mielestäni sen pitäisi nousta aika ylös tässäkin. Jos kaikki menee nappiin, tämä pystyy menemään 1.27-tuloksen. Hevonen on parantanut koko ajan. Aivan hyvä paikka lähteä yksin omalta paalultaan. Ei muuta kuin eteenpäin ja ajoissa sitten reissuun.

L6/3 PIKKU HYVÄ: Tamma teki Porissa kohtalaisen paluun tauolta. Alla oli vain yksi hiitti ja hevonen pystyy varmasti hiukan parantamaan, kun nyt on startti alla.

L6/5 LOISTO-PIIRTO: Viimeksi juoksu meni ihan pieleen. Hevonen joutui pakittelemaan aivan hännille. Tämä kilpailee tasaisessa iskussa. Ei sitä kannata täysin unohtaa tässä.

Timo Korvenheimo

L8/2 LOVESONG: Teivon esitys oli aivan huippua täksi hevoseksi. Tamma kierteli vikat 800 metriä ja oli hyvä. Lähtöpaikka on mainio. Jos keulat saadaan, ei niitä luovuteta kuin Madridille tai Ida Glitterille.

L8/8 PRETTY RIPPED: Lahden suoritus oli ihan positiivinen. Hevonen meni ennätyksensä suoraan tauolta. Juoksu sujui nihkeästi. Kehnot on asetelmat nytkin. Tavoitellaan vielä tässä rahasijaa.

L8/11 IDA GLITTER: Tamma tuli viimeksi viimeiset 800 metriä kymppiä. Se ei kuitenkaan riittänyt kolmatta sijaa korkeammalle. Kunto on mallillaan. Huono lähtöpaikka on jälleen. Jos juoksu onnistuu, on tällä silti jonkinlaiset saumat.

L10/6 TICKET ZET: Koitetaan ajaa ilman kenkiä Vermossa. Hevonen on kelpo mallilla. Pikkasen tasainen se on ollut molempiin startteihin meiltä käsin. Ori ei ole ollut väsynyt lähtöjen jälkeen. Se on jättänyt jonkin verran sisään. Kykyjä on kovempiin tuloksiin.

Joni-Petteri Irri

L1/8 NELILYN AIRKING: Ruuna palasi Porissa tauolta. Se oli aika lailla oma itsensä kärryjen kanssa. Tasainen. Monte käy tälle paremmin. Pari tosi kovaa on vastassa. Niille on vaikea riittää. Rahasijalle kuitenkin.

L1/16 LICENCE HOLDER: Hevonen oli pieni pettymys Tammer-ajossa. Vetoa ei ollut kunnolla loppuun asti. Nyt ollaan ruunan bravuurilajissa. Mielestäni se on toinen suurimmista voittajasuosikeista tässä.

L8/9 STONE CAPES NOUGAT: Tosi kova lähtö on ainakin paperilla. Näistä asetelmista suoraan tauolta rahasija lienee realistinen tavoite. Talven mittaan ori alkaa taas pärjätä, kun se saa startteja kroppaansa.

Emma väre

L3/8 ESTELLE HALM: Hevonen oli kipeä viimeisiin startteihin. Siinä meni jonkun aikaa, että tamma oli taas normaalissa vireessä. Pari reippaampaa hiittiä on ajettu, kovimmillaan 1.18 läpi. Ihan hyvältä se tuntui siinä. Pääasia on nyt kelpo juoksu. Sellainen, jossa hevonen tulee loppuun asti ja kaikki on kunnossa lähdön jälkeenkin. Ja mielellekin hyvä startti.

L7/5 BROWN RECLUSE: Omistajilla on ollut muuttohommia. Hevonen oli viime kilpailun jälkeen kuukauden verran laitumella. Tuon jälkeen se siirtyi tänne meille. Ei taukoon muuten ihmeempää syytä ole. Ori sairasti tallin vaihtumisen jälkeen lyhyen kuumeen. Perjantaina ajoin kevyen viimeistelyhiitin Vermossa. Kaikki oli mallillaan. On yritetty olla muuttamatta systeemeissä kovasti mitään. Tämän kanssa on aina mukavat odotukset. Umpirehti hevonen. Kolmen sakkiin tähdätään.

Tapio Mäki-Tulokas

L8/1 MADRID: Kaiken pitäisi olla kunnossa. Annettiin hevosen vähän huilata viime startin jälkeen. Voitosta toki lähdetään ajamaan. Lähtöpaikka on hyvä. Ori pystyy lähtemään niin lujaa, että se kykenee pitämään keulat. Lappeessa hevonen ei ollut aivan parhaimmillaan, vaikka voittikin. Se ei saanut radasta kunnolla pitoa. Myös Oulun pitkä reissu hieman näkyi tuolla otteissa.

Tom Eriksson

L5/4 DREAMBOW: Kaikki meni viimeksi hyvin ja oli meillä toki hieman tuuriakin, kun saatiin kiritilaa sopivasti. Tarkoituksella ajettiin sisärataa pikku tauon jälkeen. Kaikki on mennyt hyvin kilpailun jälkeen. Ei mitään ihmeellistä. Kengät riisutaan jälleen, jos rata sallii. Ruuna lähtee kovaa, mutta niin tekee varmasti moni muukin. Maililla on pakko yrittää eteenpäin.

Sirpa Tienhaara

L8/10 CINCINNATI: Ori teki viimeksi hyvän kirin. Se oli suoraan tauolta odotuksia terävämpi. Rahasijaa lähinnä tavoiteltiin. Kolmantenahan se oli sitten hylättynä maalissa. Hevonen löi obersekin poikki uusinnoissa. Ilman sekkiä etusuoran kompurointi päättyi laukkaan. Tosi kova lähtö on nyt kasassa. Mukana ollaan jälleen, kun kotitallista on helppo kisata Vermossa. Ylivauhti toki auttaisi meitä. Ori palautui hyvin viime kilpailusta.