Vermon 7.12. Toto65-ravien vihjeet

Keskiviikon Toto65-ravien suursuosikki on avauskohteen Wilhelm Nash.
Wilhelm Nash

TOTO65-VARMAVALINTA

Systeemiemme tukipilariksi valitsemme avauskohteen numeron 2 WILHELM NASH. Ville Mäkelän valmennettava on kilpaillut jo pitkään aivan jäätävässä iskussa eivätkä edes kaarteissa erityisesti ulkoradoilla ilmenevät haasteet ravissa ole saaneet ruunan voittokulkua horjutettua. Kyse on edelleen selkeästi voittosummaansa kyvykkäämmästä hevosesta, joka tulee terveyden sen salliessa nousemaan kovaa vauhtia sarjoissaan. Tyylipuhtaan tolpparivin myötä Wilhelm Nash nauttinee myös vastustajien kunnioitusta ja uskomme Ari Moilasen pääsevän tässä ongelmitta keulaan. Toisaalta paikka valmiiksi toisella radalla on plussaa ja Moilanen voi reagoida kiihdytyksen tapahtumiin haluamallaan tavalla. Ilman selkeää epäonnea Wilhelm Nash tuskin tätä lähtöä häviää ja kierros käynnistyykin hyvällä tukipilarilla.


TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 2 (1,4)
T65-2: 5,12,6,7 + 9,8 (10,11)
T65-3: 4,2,3 + 8,5,1,7 (6,9)
T65-4: 5,3,4 (7,11)
T65-5: 4,2 (10,1)
T65-6: 6,1,9 + 4,12 (5,11)

Pieni systeemi 216 riviä, hinta 21,6 euroa.
Suuri systeemi 1260 riviä, hinta 126 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-5-4
B) 8-11-3-9-13-12-10-7-6
NORMAN PRICE - HIPPO HOPE - GIRL OF FIRE - FLY ICON

Avauslähdön suosikkinamme matkaan starttaa numero 1 NORMAN PRICE. Viimeksi ruuna juuttui viimeisellä takasuoralla pussiin 2. ulos. Lopulta 3-vuotias hyökkäsi loppukaarteessa, mutta laukkasi sitten loppusuoran alussa ja menetti pelin. Esa Holopaisen ajokki on viime sijoituksiaan parempi ja taistelee hyvältä paikaltaan voitosta. 5 HIPPO HOPE lopetti puolestaan koelähdössä 2. sisältä päätöskierroksen 16,5-vauhtia ja tuli hyvin perille. Kari Rosimon ajokki menee varmastikin vielä eteenpäin ja kamppailee kärkisijoista. 4 GIRL ON FIRE pilasi Jokimaalla toiselta ilman vetoapua laukkaan viimeisellä takasuoralla. Ilkka Salosen ajokki avaa hyvin ja osallistuu ravilla kärkikamppailuun. 8 FLY ICON saa hyvän juoksun ja on mahdollinen menestyjä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5
B) 1-4-7-2-6-3-8
COSTELLO - TARUNTUULI - TOPPER - VIESKERIN VALO

Toisessa lähdössä selkeäksi suoiskiksi nousee numero 5 COSTELLO. Teivossa ori palasi tauolta ja oli heti oikein hyvä. Se hyökkäsi 4. ulkoa 900 jäljellä ja kiri vahvasti kakkoseksi. Risto Tupamäen ajokki menee vielä startti alla eteenpäin ja on ilman epäonnea lähellä voittoa. Haastajaporukan kärkinimeksi kohoava numero 1 TARUNTUULI matkasi Turussa 5. ulkona ja tuli tasaisesti perille. Esa Holopaisen ajokki saa nyt hyvän juoksun ja kamppailee kärkisijoista. 4 TOPPER pilasi Turussa pelinsä alkulaukkaan. Edelliskerralla Teivossa ruuna puristi rehdisti johtavan rinnalta. Mika Forssin ajokki kilpailee kunnossa ja osallistuu tototaistoon. 7 VIESKERIN VALO on ravilla mahdollinen totohevonen.

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 2
B) 1-4-6-10-9-7-3 C) 5-11-8-12
WILHELM NASH - LUCKYLINE KROK - STONEISLE MUSTANG - ARNOLD HALM

Toto65-kierroksen käynnistävässä Criollo Top Stakes Finaalissa selkeänä suosikkina matkaan starttaa numero 2 WILHELM NASH. Ville Mäkelän valmennettava on kilpaillut jo pitkään aivan jäätävässä iskussa eivätkä edes kaarteissa erityisesti ulkoradoilla ilmenevät haasteet ravissa ole saaneet ruunan voittokulkua horjutettua. Kyse on edelleen selkeästi voittosummaansa kyvykkäämmästä hevosesta, joka tulee terveyden sen salliessa nousemaan kovaa vauhtia sarjoissaan. Tyylipuhtaan tolpparivin myötä Wilhelm Nash nauttinee myös vastustajien kunnioitusta ja uskomme Ari Moilasen pääsevän tässä ongelmitta keulaan. Toisaalta paikka valmiiksi toisella radalla on plussaa ja Moilanen voi reagoida kiihdytyksen tapahtumiin haluamallaan tavalla. Ilman selkeää epäonnea Wilhelm Nash tuskin tätä lähtöä häviää ja kierros käynnistyykin hyvällä tukipilarilla. B-ryhmän käynnistävä 1 LUCKYLINE KROK pystyy totoon, mikäli vain pääsee riittävän hyvin sisäradalta matkaan. Seuraavaksi huomioidaan pari starttia kroppaansa saaneet 4 STONEISLE MUSTANG ja 6 ARNOLD HALM. Ensin mainitulla Mika Forss on toistaiseksi ajanut vielä varsin passiivisesti mutta näistä asemista ruunalla panostettaneen jo kiihdytykseenkin.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 5-12-6-7-9-8
B) 10-11-1-3-2-4
MYLLYN TYYNE - VEKRAUS - VEMPUN VALTTI – MATHILDE

Toisessa Toto65-kohteessa riittää todellakin haastetta ja nostammekin puolet lähdön osallistujista A-ryhmään. Suosikkimme 5 MYLLYN TYYNE on saanut tasaisesta starttirytmistä kiinni. Tamma on kyvykäs mutta epävarma tapaus ja mikäli se vain malttaa ravata, pystyy se tässä porukassa taatusti menestymään. 12 VEKRAUS käynnistyy varsin hitaasti ja se jäisi todennäköisesti paremmaltakin paikalta porukan hännille. Pertti Puikkosen ajokki pystyy sitten kirivaiheessa tekemään töitä ja ruunalla on kelpo saumat totomatsiin. 6 VEMPUN VALTTI teki hyvän syksyn ja palasi sitten viimeksi Lahdessa pieneltä tauolta. Sauli Tammi ajoi alkumatkasta eteenpäin ja ruuna eteni 1. takasuoralla keulaan. Avauspuolikas kellotettiin 26,5-vauhtiseksi ja maalisuoralla askel alkoi sitten hieman painamaan. Startti kropassa Vempun Valtti parantanee. 7 MATHILDE kokee erittäin mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen. Alla olevista heikommista sijoituksista huolimatta kunnossa ei ole vikaa. Tasaisesti suorittava 9 LAKOSTE ja ravilla paljoon pystyvä 8 VISLER huomioidaan myös peleissä. Viimeksi mainittu jäänee lähes pelaamattomaksi ja on sen myötä mielenkiintoinen potinräjäyttäjä.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 4-2-3
B) 8-5-1-7-6-9-11-10
VAGABONDO - CALLUM - AGNESE - JAQUELINE MON AMI

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa rankingin kärkeen kipuava numero 4 VAGABONDO yllätti ainakin suurimman osan vihje- ja pelimiehistä avaamalla viimeksi auton takaa rivakasti ja pitämällä sisäradalta helposti keulat. Tuon jälkeen ruuna hallitsi tapahtumia lähes näytöstyyliin. Viime startin perusteella lähtönopeutta löytyy sen verran mukavasti, että Hannu Torvinen saa ajokkinsa kanssa ihan kelpo asemat kärkiporukasta. Ykköshaastajamme numero 2 CALLUM jatkaa tasaisen vahvassa vireessä. Loistopaikalta Peter Lindroosin ajokki on yksi lähdön perusvaljakoista. 3 AGNESE ei pystynyt viimeksi parhaimpaansa ja tamma joutuikin jäämään tuon jälkeen tauolle. Nyyti-Maria Timosen valmennettava on ennenkin palannut paussilta valmiissa iskussa ja hyvältä paikalta Jukka Torvisen ajokki on syytä huomioida aikaisin peleissä. 8 JAQUELINE MON AMI on todella kyvykäs tamma mutta pariin viime vuoteen mahtuu myös paljon haasteita. Viimeksi Mikkelissä Timo Leivon suojatti kiri suoraan pitkältä tauolta haastavista asemista ihan mukavalla tavalla. Starttiväliä on päässyt taas kertymään ja vire on sen myötä arvoitus. 1 VIND FARMING jatkoi Kouvolan välistartissa hyvällä tasolla.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 5-3-4
B) 7-11-10-9-1-8-6-2-12
ASTRODOME - XAVIER K.A. - LEON COGER - KINGFISHER FELLOW

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä Kokelasmeetingissä nostamme Toto65-kuiteille vain A-ryhmään kipuavan maistuvan kolmikon. Suosikkinamme matkaan starttaa keskeltä rataa kiihdyttävä 5 ASTRODOME. Pekka Korven valmennettava on petrannut starttien myötä koko ajan otteitaan ja jatkoa seurataankin mielenkiinnolla. Viimeksi Kouvolassa T76-voitto irtosi vakuuttavalla otteella, vaikka alkumatka sujuikin kolmatta rataa pitkin. Ykköshaastajamme numero 3 XAVIER K.A. hakee peräti kolmatta peräkkäistä voittoaan. Vaikka ruuna selkäjuoksun jälkeen terävään kiriin pystyykin, irtosi Turun voitto toista rataa ilman vetoapua taivaltaen. Xavier K.A. pystyy siis tarvittaessa tekemään itsekin juoksuaan. 4 LEON COGER paiskannee kiihdytyksessä keulaan, mikäli vain pysyy ravilla. Emma Väreen ajokilla on välillä virtaa hieman liikaakin eikä ole varmaa, että ruuna rauhoittuisi johtopaikalla.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-2
B) 10-1-3-5-9-8-7-6
MENTHA - GOLDA PARIS - PROUD OF THE QUEEN - ROSEMARY YANKEE

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä Black Horse ULHO Uudenmaan Upein -karsinnassa kaksi kovinta valjakkoa saavat paikan peleistä. Selkeästi porukan kovakuntoisin 4 MENTHA kipuaa rankingin kärkeen lähdön suosikiksi. Timo Karosvuon valmennettava on kilpaillut viime aikoina kivikovissa lähdöissä edeten sekä Kymenlaakso-ajossa että Kasvattajakruunussa finaaleihin. Tamma on tehnyt tällä kaudella mukavan tilin ja tässä sopivassa porukassa Kari Venäläisen ajokilla on kelpo saumat uran voittosaldon tuplaukseen. Keulaan pääseminen taitaa kuitenkin olla sisäpuolelta starttaavien kuskien päätöksistä kiinni. Mentha pystyy tämän lähdön voittamaan tarvittaessa töitä tehdenkin. Haastajista ainoastaan 2 GOLDA PARIS nostetaan suosikin varmistusrastiksi. Mika Forssin taktiikka on mielenkiintoista nähdä, yrittääkö hän sisäpuoleltaan kovaa avaavan numeron 1 ROSEMARY YANKEE eteen, pudottaako sen taakse vai jääkö toiselle radalle odottamaan selkää eteensä. Perusluokaltaan Markku Niemisen valmennettava on kuitenkin sen verran kova menijä että se ansaitsee paikkansa peleissä.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 6-1-9
B) 4-12-5-11-10-8-3-2
ALERT KEMP - FINN MCCOOL - SOUTHWIND MARDIGRA - ELLEN STARA

Toto65-kierroksen päätöskohteessa tarjoamme kolmelle valjakolle paikan A-ryhmästä ja sen myötä kapeammilla vihjekuiteilla. Suosikkinamme matkaan starttaava 6 ALERT KEMP avaa auton takaa kovaa ja Tuomas Korvenojan suojatti saattaa hyvinkin edetä keulaan. Tamman vire on pidemmän starttivälin myötä arvoitus mutta tehtävä vaikuttaa toisaalta oikein sopivalta. Takuulla tauluaan vaarallisempi 1 FINN MC COOL on myös lähdön perusvaljakoita. Lämmitysinfot kannattaa toki sekavan taulun ja alla olevan tauon myötä seurata tarkasti. Kyvyt Arto Karvisen valmennettavalla riittää kuitenkin tässä porukassa pitkälle eikä uran kymmenes voitto yllättäisi. 9 SOUTHWIND MARDIGRA tuli viimeksi Jokimaalla pitkän kirinsä ihan kelpo tyyliin maaliin. Toto65-systeemeissä huomioidaan vielä 4 ELLEN STARA ja 12 JOYNESS. Lähtö on kuitenkin kokonaisuudessaan todella haastava, eikä rankka revityskään ole huono vaihtoehto, mikäli kapeat ratkaisut muissa kohteissa sen mahdollistavat.

Lähtö 9. | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 2
B) 10-5-9-12-4-11-8-6-3-1
LEEMARK'S DOMINICK - PASSING GAME - SOUTHWIND MOJITA - CALLELA MATTERNHORN

Toto4-kierroksen päätöskohteessa ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa luottamuksemme saa numero 2 LEEMARK'S DOMINICK. Viimeksi ruuna hyökkäsi 3. ulkoa päätöspuolikkaan alussa ja kiri hyvin kolmanneksi. Harri Koivusen ajokki on kyvykäs menijä ja tässä sopivan tuntuisessa porukassa siltä on hyvältä lähtöpaikalta lupa odottaa menestystä. Haastajaporukan kärkeen kipuava numero 10 PASSING GAME ei saanut viimeksi vapaata kiritilaa 2. sisältä. Kari Rosimon ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja kirii takarivin lähtöpaikaltakin mukaan totomatsiin. 5 SOUTHWIND MOJITA sinnitteli viimeksi keulasta asiallisesti. Jarkko Ristimäen ajokki on aloittanut uransa mukavasti ja pystyy juoksun onnistuessa menestymään. 9 CALLELA MATTERNHORN saa hyvän juoksun ja on mahdollinen totohevonen.


TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,3,4 (7,11)
T4-2: 4,2 (10,1)
T4-3: 6,1,9 + 4,5,11,10,8,12,3,2
T4-4: 2 (10,5)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 66 riviä, hinta 13,2 euroa.


PÄIVÄN DUO

4,2
6,1,9

Yhteensä 6 yhdistelmää.


TROIKKA LÄHTÖ 5

4
1,2,3,5,8
1,2,3,5,8

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2
4,5,9,10,12
4,5,9,10,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L3/2 WILHELM NASH: Hevonen on ollut tosi hyvä viime starteissa. Toissa kerralla oli ravin kanssa vähän vaikeaa. Viimeksi tuokin puoli oli mallillaan. Lähtöpaikka on mainio ja ruunalla on hyvät saumat voittoon.

L4/10 TURON VEERA: Tamma on ollut vähän tasapaksu suorituksissaan viime starteissa. Rahasija on sopiva tähtäin.

L6/9 OLIVIER: Forssassa oli hyvätasoinen lähtö. Siinä oli kova 1.12:n lopetus, eikä ruuna pystynyt parantamaan. Ysirata sopii. Tälle käy selkäreissu hyvin. Tasaisen reipas matkavauhti olisi hevoselle etu.

L7/7 BIG LOVELY: Saatiin viimeksi hyvä juoksu, mutta tamma oli aika nahkea. Se parantanee, mutta parantaako riittävästi. Ulkona on lähtöpaikka.

L9/8 MR NORTH GATE: Ruuna matkasi johtavan takana viimeksi. Se ei vain riittänyt ylemmäksi. Kasirata hankaloittaa paljon.

Antti Veteläinen (Markku Niemisen talli)

L5/4 VAGABONDO: Kunhan on pitävä keli, ei ole mitään probleemaa. Märkä ja raskas rata ei sovi ruunalle. Kaikki on ollut kunnossa viime startin jälkeen. Lähtöpaikka on oikein hyvä. Eiköhän siinä eteenpäin lähdetä laskemaan.

L6/11 EARTHQUAKER: Hevosella oli vähän suussa sanomista. Se oli hoidon jälkeen heti huomattavasti parempi Turussa. Aivan erilainen esitys. Siellä oli kokolaput ja ruuna oli vähän turhankin terävänä. En olisi halunnut ajaa niin kovaa. Nyt kokeillaan pitkästä aikaa avovehkeitä. Miten hevonen niihin reagoikaan. Toki rata 11 tuo omat mutkat matkaan. Muutama hyvä on vastassa, mutta kyllä minä jo neljään merkkiin tämänkin ruksaisin lapulle.

L7/2 GOLDA PARIS: Lähtöpaikka on mainio. Hevonen sairasteli välissä aika paljon. Aivan huippukuntoa haetaan. Pari starttia on alla tauon jälkeen. Uskon finaalipaikkaan.

Jarkko Ristimäki

L8/9 SOUTHWIND MARDIGRA: Tamma teki ihan hyvän pitkän kirin Lahdessa. Ysirata on paikkana loistava. Maili on tälle ehkä vähän turhan lyhyt matka.

L9/5 SOUTHWIND MOJITA: Hevosella oli virusta muutama viikko ennen viime starttia. Se ei ollut kisassa ihan parhaimmillaan. Hiukan petyin, mutta taudin jäljet näkyivät yhä. Tamma on aika vikkelä kintuistaan. Jos keulaan pääsisi, siitä olisi selkeintä laskea. Tämä on olemassaan hyvä hevonen.

Jani Hautaviita

L1/8 FLY ICON: Iso hevonen, joka on vaatinut aikaa. Se tuntui tosi hyvältä reilu kuukausi takaperin. Ilmoitin oriin jo kertaalleen lounasraveihin, mutta juuri sillä viikolla iski virus. Tuo vei jälleen aikansa. Aivan asialliselta hevonen tuntuu. Ei ehkä ihan yhtä terävältä kuin kuukausi sitten. Aika varman oloinen ori on ollut harjoituksissa. Aloitellaan tästä.

L8/10 WALLANDER: Viime kilpailussa ruunan jalka kolahti omiin kärryihin ja laukka tuli. Ehkei hevonen ollut aivan parhaimmillaan muutenkaan sinä päivänä. Pieni starttiväli on alla. Kun valmentaja on sen ilmoittanut viivalle, kaikki lienee ok.

L9/9 CALLELA MATTERHORN: Ruuna palaa pikku sairaustauolta. Se tuli kipeäksi Kouvolan kisan jälkeen. Kuumetta ja jalat turposivat. Harjoituksissa hevonen on ollut ihan ok. Hyvin on päästy treenaamaan. Pieni kysymysmerkki toki paussilta. Ysirata käy mainiosti tähän kohtaan.

L9/10 PASSING GAME: Viime esitys oli hyvä. Siinä jäi jonkun verran varastoonkin. Alla oli kaksi kehnompaa starttia huonoilta lähtöradoilta. Kymppipaikka on aivan hyvä. Tällä on alussa pieni laukkariski olemassa. Ekat 300 metriä on kriittiset. Aika tasaväkinen on tallin kaksikko tällä hetkellä. Lähtö ei näytä mahdottoman pahalta paperilla.

Hannu-Pekka Korpi

L3/3 ARCTIC ILE: Hevonen oli hyvä viimeksi. Siinä tuli loppukaarteessa häiriötilanne. Menetettiin metrejä ja vauhtia. Käteen ori oli oikein maukkaan tuntuinen. Forssan kurakelissä se oli nihkeä. Wilhelm Nash tuskin on lyötävissä, mutta seuraavista sijoista otellaan.

L6/5 ASTRODOME: Tamma on ollut hyvä startteihinsa. Niko ei ole kilpailutilanteessa sitä ajanut. Jos se menee ekat askeleet ravia, ei hommassa ole mitään ihmeellistä. Pieni lähtölaukan riski on. Ravilla kärkimatsiin.

L8/4 ELLEN STARA: Olin vähän pettynyt Lahden esitykseen. Tamma toki palasi tauolta, mutta ei se ollut ihan sellainen kuin toivoin. Saatiin hyvä juoksu, mutta hevonen meni hieman käsijarru päällä. Lähdetään reippaasti ajamaan eteenpäin. Tämä on vähän kuuma tapaus ja annetaan sen mennä. Katsotaan mitä sellainen taktiikka tuo mukanaan.

Peter Lindroos

L4/8 VISLER: Ori palaa pieneltä huoltotauolta. Viimeksi Vermossa oli sille liian kova rata. Alusta ei sopinut tälle yhtään.

L5/2 CALLUM: Kaksi viime starttia oli ehkä turhan lähekkäin. Hevonen oli Teivossa vähän lihaksistaan jäykkä. Lisäksi kurakeli oli miinusta. Sellainen kohtalainen esitys. Ihan hyvällä mallilla ruunan pitäisi olla nyt. Lähtöpaikka on toki mainio.

L8/11 NOBLE HEART NOVA: Ruuna otti viimeksi pikku hypyn ensimmäiseen kaarteeseen. Ei tuolla ollut merkitystä. Tämä on tarkan juoksun hevonen. Sopivalla reissulla se voi saada korotettua rahaa. Ei mikään taistelija. Voitto olisi suuri yllätys.

Joni-Petteri Irri

L5/11 HOBOKEN: Ruuna teki tosi hyvän startin pakkaskelillä ollessaan neljäs. Viimeksi oli kosteat olosuhteet, eikä hevonen mennyt mihinkään. Se vaatii talviradan. Hengen kulun kanssa on sen verran ongelmia.

L6/3 XAVIER K.A.: En tunne hevosta tarkemmin. Hyvinhän se on mennyt ja paikka on mainio. En ole ajanut ruunalla aiemmin.

L7/8 SON´S LINE: Starttiväliä on alla. Tamma oli oikein hyvä Kymenlaakso-ajon karsinnassa pienellä voittosummallaan. Seinäjoella se jäi höyryämään johtavan rinnalla. Pakko oli antaa mennä ja aivan hyvin se kesti neljänneksi. Yritetään saada varsa rauhoittumaan parijonoon. Jos tuo onnistuu, voi se päästä finaaliinkin.