Vermon Toto65-jackpotkierroksen vihjeet

Keskiviikon 28.9. Toto65-jackpotkierroksella ylimmässä voittoluokassa on tarjolla 73 631 euroa ekstrarahaa.
Onirique nähdään päätöskohteessa.

TOTO65-VARMAVALINTA

Tämän viikon Toto65-kierros tarjoaa kaksi mielenkiintoista näkemysvarmaa. Avauskohteessa vihdoinkin hyvältä paikalta matkaan pääsevä numero 3 FREDDIE ALE kiinnostaa kovasti. Matias Salon valmennettava kilpailee merkittävästi tauluaan paremmassa kunnossa. Lähtöpaikat ovat startista toiseen olleet haastavia eivätkä kovatkaan suoritukset ole kantaneet viime aikoina edes totosijoille. Viime kaudella seitsemän ykkössijaa ottanut ruuna osaa kuitenkin myös voittaa ja mikäli Antti Teivainen ajokkinsa kanssa odotustemme mukaisesti pääsee keulaan, pystyy se vetämään lähtöä maaliin saakka. Viidennessä kohteessa meihin vahvan vaikutuksen tehnyt 8 MERIT saa luottamuksemme. Totta kai haastettakin löytyy, sillä vastassa on vuoden verran vanhempia ja hieman rutinoituneempiakin menijöitä. Harri Koivusen suojatti on kuitenkin tehnyt meihin niin kovan vaikutuksen, että uskomme 3-vuotiaan tamman mahdollisuuksiin. Viimeksi Vermossa Merit oli ehkäpä parempi kuin koskaan aikaisemmin. Harri Koivunen käänteli ajokkinsa viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa hyökkäykseen, minkä jälkeen Merit leiskautti viimeiset 700 metriä 12,0-kyytiä todella väljään tyyliin. Annettujen näyttöjen perusteella on helppoa arvioida tamman nousevan varsin nopeastikin sarjoissaan.


TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 3 (5,10)
T65-2: 5,1,3,9,4,7,6 (11,8)
T65-3: 7,5,3 + 9,10 (12,4)
T65-4: 8,13 + 11,2,5,9 (15,14)
T65-5: 8 (11,10)
T65-6: 4,1,2,6,10,7,5 (8,3)

Pieni systeemi 294 riviä, hinta 29,4 euroa.
Suuri systeemi 1470 riviä, hinta 147 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 7-10-6
B) 8-2-4-9-5-3-1
HILKKERMAN - TIXA - SYYTINKI - LEEVI LOUNATUULI

Ravit käynnistävässä montén Prix du Nord -karsinnassa A-ryhmään kipuaa neljä valjakkoa. Rankingin kärkipaikalle kipuava 7 HILKKERMAN teki viimeksi Forssassa laukan jälkeen kova suorituksen. Markku Taskisen suojatin kyvyt ovat tiedossa ja mikäli ori vain malttaa ravata, saattavat muut joutua keskittymään kakkosrahoista taisteluun. Suosikin epävarmuuden vuoksi kaksi kovinta haastajaa saavat myös paikan A-ryhmästä. 10 TIXA on viime kertaan nähden 20 metriä huonommin sarjassa sisällä Hilkkermaniin nähden. Ravivarmuus on kuitenkin Pekka Tähkälän valmennettavan etu. 6 SYYTINKI on kilpaillut pitkään tasaisen varmassa kunnossa ja myös se kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa.

Lähtö 2.

RANKING
A) 8-7-6-11
B) 4-5-9-12-1-10-3-2
PASSING GAME - BWT BRAVEHEART - MATILDA AIR - COMPLETER

Illan toisessa lähdössä neljä valjakkoa raivaa tiensä parhaaseen A-ryhmään. Suosikki 8 PASSING GAME ei ollut tälläkään kerralla arvontakoneen suosiossa. Viimeksi tamma otti Vermossa kuitenkin voiton radalta 12 ja tuon esityksen perusteella se ansaitsee suosikkiaseman myös kasiradalta. 7 BWT BRAVEHEART nappasi uransa ensimmäisistä totoravistarteista kakkossijat. Tamma palaa nyt pieneltä paussilta ja lämmitys kertoo enemmän päivän vireestä. 6 MATILDA AIR palasi Kouvolassa hyvässä iskussa pitkältä tauolta. Startti vei tammaa varmasti eteenpäin ja Hannu Torvisen ajokki ansaitsee paikkansa suosikkien joukossa. Myös 11 COMPLETER on syytä nostaa synkästä lähtöpaikasta huolimatta aikaisessa vaiheessa mukaan peleihin. Ruuna palasi Turussa tauolta hyvässä iskussa ja esitti terävän loppuspurtin. Sopivan selkäjuoksun päätteeksi ruuna pystyy tässäkin paljoon.

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 3-8
B) 10-2-9-6-1-12-11-13-4 C) 14-5
FREDDIE ALE - BERTUCCIO - KICKFLIP - BRINGHOME THE GOLD

Toto65-kierroksen avauskohteessa tehdään heti rohkea ratkaisu ja nostetaan tasapaksusta taulusta huolimatta numero 3 FREDDIE ALE rankingin kärkeen ja sen myötä myös systeemien tukipilariksi. Korealla taululla starttaava ykköshaastajamme 8 BERTUCCIO kerää varmasti pelikansalta kovan kannatuksen ja nousee lähdön suosikiksi. Christa Packalenin suojatilla on kuitenkin voltin kasiradalta tasaisen avaajan takaa haastavat asemat ja vaikka epäonnistumisriskiä ei ole syytä liioitella, on Hannu Torvisen oltavan alkumetreillä todella tarkkana ja terävänä. Vaikka Bertuccio todennäköisesti väylät vapauteen löytääkin, olisi keulassa juoksevan Freddie Alen kukistaminen varmasti vaikeaa. Matias Salon valmennettava kilpailee merkittävästi tauluaan paremmassa kunnossa. Lähtöpaikat ovat startista toiseen olleet haastavia eivätkä kovatkaan suoritukset ole kantaneet viime aikoina edes totosijoille. Viime kaudella seitsemän ykkössijaa ottanut ruuna osaa kuitenkin myös voittaa ja mikäli Antti Teivainen ajokkinsa kanssa odotustemme mukaisesti pääsee keulaan, pystyy se vetämään lähtöä maaliin saakka. Freddie Ale näkemysvarmaksi.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 5-1-3-9-4-7-6
B) 11-8-10-12-2
TOMAC - XAVIER K.A. - YANK MATCH - MASS ATTACK

Toisessa Toto65-kohteessa riittää todellakin haastetta. Nostamme passiivisesti peleihin mukaan peräti seitsemän valjakkoa. Suosikkimme 5 TOMAC voitti uransa avauksessa varmaan tyyliin. Se ajoi alkumatkasta ulkoratoja pitkin eteenpäin, eteni 1. takasuoralla keulaan ja sen jälkeen kaikki oli helppoa. Ruuna on jäänyt tuon jälkeen kertaalleen pois ja starttiväli on sen myötä kuukauden mittainen. 1 XAVIER K.A. oli Forssassa hyvä suoraan pitkältä tauolta. Se kiri viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin vahvasti 13,5-kyytiä. Startti vei hevosta varmasti eteenpäin, ammattikuski istuu rattaille ja paikka sopii hyvälle avaajalle erinomaisesti. 3 YANK MATCH voitti viimeksi Forssassa oikein varmaan tyyliin edettyään 1. takasuoran alussa johtopaikalle. Ilkka Korven ajokki on tässä tehtävässä perushevosia. 9 MAS ATTACK osoitti Kouvolassa laukan jälkeen kunnon olevan kohdallaan. On mielenkiintoista nähdä, starttaako Juho Ihamuotila sisäradalta vai toiselta radalta. 4 CALLELA MATTERHORN otti viimeksi hyvän juoksun päätteeksi uransa avausvoiton helppoon tyyliin. Vastaavalla tasolla suorittaessaan ruuna pystyy menestymään jatkossakin.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 7-5-3
B) 9-10-12-4-1-8-6-2-11
BIG BOSS KEMP - LUXORIOUS LORD - DAISY NASS - VIKING BAGGER

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa rankingin kärkeen kipuaa viimeksi Derby Consolationissa voittokantaan palannut 7 BIG BOSS KEMP. Se avasi tuossa startissa kovaa ja eteni 1. kaarteessa johtopaikalle. Ari Moilanen sai avauksen jälkeen toisella puolikkaalla rauhoittaa vauhtia ja päätöskierroksen ruuna tuli sitten tasaisen reipasta voittaen helposti. Mikäli juoksu haastavalta paikalta onnistuu, taistelee Big Boss Kemp tiukasti voitosta. 5 LUXORIOUS LORD kannattaa myös huomioida ensimmäisten joukossa. Se palasi viimeksi pieneltä tauolta eikä esim. kenkiä lähdetty riisumaan. Ruuna tsemppasi rehdisti johtavan rinnalta kovassa lopetuksessa. Startti vei sitä varmasti eteenpäin ja balanssia kannattaa tarkkailla. Todella lahjakas 3 DAISY NASS palaa tauolta. Laukat astuivat taulun kertomalla tavalla kuvaan ja pieni huili oli varmasti paikallaan. Juha Utalan ajokki avaa auton takaa automaattisesti kovaa ja osallistuu ravilla taisteluun keulapaikasta. Kyvyt riittävät tässäkin pitkälle. Viivalla on muitakin mahdollisia menestyjiä ja voittaja voi hyvinkin löytyä myös B-ryhmästä.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 8-13
B) 11-2-5-9-15-14-10-9-4-3-1-7 C) 12-6
HETVIINA - LARVAN HURMOS - VIUSKUN VÄISKI – TEMENTIKKO

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä koitoksessa kaksi kovinta valjakkoa kipuaa parhaaseen A-ryhmään. Kahdesta alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta 8 HETVIINA kipuaa rankingin kärkipaikalle. Ivar Holmlundin suojatti pilasi viimeksi Vermossa alkulaukkaan mutta osoitti tuota edeltäneissä starteissa kilpailevansa todella kovassa kunnossa. Vastus vaikuttaa varsin sopivalta ja mikäli Hetviina ravaa, se pystyy menestymään. Toinen kova on 13 LARVAN HURMOS. Se jatkoi Teivossa vahvoja esityksiä, vaikka joutuikin tyytymään kakkosrahoihin Imun Siron takana. Jussi Miettisen valmennettava pystyy tekemään juoksuaan ja se punnertaa 20 metrin pakiltakin mukaan matsiin. B-ryhmän kärkipäästä löytyy hyviä haastajia. Vahvaa kautta tekevä 11 VIUSKIN VÄISKI, Turussa voittokantaan palannut 2 TEMENTIKKO, oikein kyvykäs 5 KONRAD sekä tauluaan vaarallisempi 9 MISTERSUOMI saavat paikat suuresta systeemistä.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8
B) 11-10-12-9-7-5-6-2-13-1-3-4
MERIT - CON GAS - BESTSELLER - GRAINFIELD FANNY

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa esitämme selkeän kannanoton suosikkinamme matkaan starttaavan numeron 8 MERIT puolesta ja nostamme 3-vuotiaan tamman systeemien toiseksi tukipilariksi. Totta kai haastettakin löytyy, sillä vastassa on vuoden verran vanhempia ja hieman rutinoituneempiakin menijöitä. Harri Koivusen suojatti on kuitenkin tehnyt meihin niin kovan vaikutuksen, että uskomme tamman mahdollisuuksiin. B-ryhmän kärkeen kipuavat 11 CON GAS ja 10 BESTSELLER ovat kiistatta kumpikin todella kovia menijöitä, vastusta ei sovi väheksyä. Merit on tehnyt koko ajan vahvoja suorituksia. Viimeksi Vermossa se oli ehkäpä parempi kuin koskaan aikaisemmin. Harri Koivunen käänteli ajokkinsa viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa hyökkäykseen, minkä jälkeen Merit leiskautti viimeiset 700 metriä 12,0-kyytiä todella väljään tyyliin. Annettujen näyttöjen perusteella on helppoa arvioida tamman nousevan varsin nopeastikin sarjoissaan. Merit on päivän toinen tukipilari.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 4-1-2-6-10-7-5
B) 8-3-9
ONIRIQUE - KAKA - ARCTIC MODEL - CLASSIC ST PAT

Toto65-kierroksen päättävässä Isokengässä ykkösrahoista nähtäneen tiukka ja tasainen taistelu. Nostamme peräti seitsemän valjakkoa A-ryhmään ja sen myötä myös mukaan vihjesysteemeihin. Rankingin kärkipaikoille kipuavat hyviltä lähtöpaikoilta matkaan pääsevät numerot 1 KAKA, 2 ARCTIC MODEL ja 4 ONIRIQUE pääsevät kaikki auton takaa liukkaasti liikkeelle ja mailin matkalla kiihdytykseen varmasti satsataan. Hyvänä päivänään myös numero 6 CLASSIC ST PAT avaa niin kovaa, ettei Erkki-Pekka Mäkisenkään ajokkia voi keulapsyykkailuista kovien avaajien ulkopuoleltakaan unohtaa. Mikäli alku ei veny pitkäksi, johtopaikalle pääsevä valjakko lienee vahvoilla. Toisaalta avaus voi tässä lähdössä myös venyä, mikä omalta osaltaan avaisi paremmat mahdollisuudet kirivaiheessa muillekin. Edellä mainittujen lisäksi hyvät esitykset syyskuussa tehnyt 10 AIR GUNNER, vahvassa vireessä jatkava 5 RAINBOW ZET ja startin uudessa kotimaassa kroppaansa saanut 7 SENTRY ansaitsevat paikkansa peleistä.

Lähtö 9. | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 7-11-5
B) 8-3-6-9-10-2-12-4-1
SWEET SURVIVER - CALLAWAY SCOOP - STONE CAPES O'MAN - L'AMOUR DU GULL

Toto4-kierroksen päätöskohteessa ja samalla ravien toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa nostamme kolme valjakkoa A-ryhmään ja sen myötä myös troikan kahdelle ylimmälle riville. Niukka suosikkimme on numero 7 SWEET SURVIVER. Se teki viimeksi Vermossa todella hurjan esityksen Joni-Petteri Irrin ajamana. Tamma hyökkäsi 5. ulkoa 800 jäljellä kirikaistoille ja tuli viimeiset 700 metriä vahvasti 11,9-kyytiä. Tällä kerralla rattaille istuu Hannu Torvinen. 11 CALLAWAY SCOOP omaa haastavasta paikasta huolimatta lähes yhtäläiset mahdollisuudet voittoon. Se pilasi viimeksi maalisuoran alkupuolella laukkaan kärkitaistelusta. Ori osoitti edellisissä starteissa kykynsä. Myös 5 STONE CAPES OMAN kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Jukka Torvisen ajokki pääsee matkaan hyvältä paikalta ja saanee asemat kärkiporukasta.

Lähtö 10.

RANKING
A) 6
B) 10-3-11-5-7-2-8-9-4-1-12
BEN CATES - NEVE DI GIO - BWT ROCK AND ROLL - ROSI'S FERNANDO

Illan päätöslähdössä 6 BEN CATES nostetaan eturivin lähtöpaikan myötä suosikiksi ja ainoaksi A-hevoseksi. Sen kohdalla alla olevan Vermon startin saa unohtaa sillä ori jäi pussiin ja voimat jäivät varastoon tätä starttia varten. Mikäli Ari Moilanen odotustemme mukaisesti pääsee keulaan, pystyy Ben Cates hallitsemaan tapahtumia maaliin saakka. B-ryhmän kärkeen kipuava 10 NEVE DI GIO jatkoi vahvoja esityksiä voittamalla Lahden välistartin hyvällä esityksellä. Takarivistä Hannu Torvisen ajokki on kuitenkin vain hyvä haastaja. 3 BWT ROCK AND ROLL avaa auton takaa hyvin, mikäli vain malttaa ravata. Se ottanee ensimmäiset keulat mutta uskomme suosikin selän sitten kelpaavan.


TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8,13 + 11,2,5,9 (15,14)
T4-2: 8 (11,10)
T4-3: 4,1,2,6,10,7,5 (8,3)
T4-4: 7,11,5 (8,3)

Pieni systeemi 42 riviä, hinta 8,4 euroa.
Suuri systeemi 126 riviä, hinta 25,2 euroa.


PÄIVÄN DUO

8
4,1,2,6

Yhteensä 4yhdistelmää.


TROIKKA LÄHTÖ 5

3,5,7
3,5,7
3,5,7,9,10

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

5,7,11
5,7,11
3,5,6,7,8,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L3/10 KICKFLIP: Ruuna voitti keulasta tosi helposti. Viimeksi ajoin mailin jälkeen kuolemanpaikalle. Hevonen ei ollut ihan samanlainen sillä kertaa. Jos se on jälleen vastaava kuin voittostartissaan, ei me ulkona olla taistelusta.

L4/5 TOMAC: Varsa voitti Turussa johtopaikalta vaivattoman oloisesti. Aivan hyvän tuntuinen aloittelija. Voisi se tässäkin pärjätä.

L5/7 BIG BOSS KEMP: Ruuna voitti vakuuttavalla tyylillä viimeksi. Siinä oli tosi hyviä hevosia vastassa. Tämä meni 1.13-alkuisen tuloksen lonkalta. Se oli poissa välistartista kuumeen vuoksi. Onko hevonen nyt samanlainen, tuota en pysty tarkasti arvioimaan.

L5/8 WILHELM NASH: Jälleen on ikävä paikka. Kunto on kohdallaan, mutta kurveissa kiertäminen on tälle pikkasen vaikeaa. Viimeksihän ruuna tuli sitten loppusuoraa ihan lentämällä. Lähtöasetelmat hankaloittavat aika paljon.

L5/10 WARDRUM: Taukoa on alla. En osaa tarkemmin kommentoida.

L6/1 SYYS-SONAATTI: Tamma tekee tasaista työtä. Rahasija lienee realistinen tähtäin.

L6/9 MISTERSUOMI: Hevonen nousi viimeksi hyvin lopussa. Se olisi ilman laukkaa ollut luultavasti kolmas maalissa. Kunto on ok. Laukat vähän sotkevat.

L10/6 BEN CATES: Jäätiin viimeksi ihan säkkiin. Vaihtoehtona oli ajaa kuolemanpaikalta. Päädyin kuitenkin kääntämään 3. sisälle. Ori tuli täysissä voimissa maaliin.

Hannu-Pekka Korpi

L3/6 ARCTIC FILM STAR: Juoksurata on hyvä lähtöpaikka tälle. Tamma pääsee lujaa liikkeelle. Hieman tasaisessa kunnossa se kilpailee. Ei huippu, vaan ei huonokaan. Sopivalla sisäratareissulla neljän joukkoon.

L3/10 KICKFLIP: Ekaan starttiin hevonen oli mainio. Ei se huono ollut viimeksikään johtavan rinnalta. Treenit on sujuneet mallikkaasti. Vauhtijuoksussa ruuna olisi yksi mahdollisista voittajista.

L5/4 SWAGMAN: Ori oli aivan hyvä viimeksi. Se on tullut taas kelpo kuntoon. Vaikka lähtö on kova, hyvillä mielin lähdetään kisaan. Juoksun onnistuessa tämä pystyy kärkisijoille.

L7/10 BESTSELLER: Lappeen esitystä ei voi moittia. Kurvit on tälle vähän hankalat. Nyt se on taas omiensa seurassa ja pystyy tavoittelemaan voittoa.

L8/2 ARCTIC MODEL: Hevonen oli tosi hyvä Teivossa. Porukka on kova, mutta mietteet ennakkoon ihan mukavat. Onnistuneella juoksulla tamma pystyy taistelemaan totosijoista. Voittokaan ei ole aivan mahdoton ajatus.

L10/5 PRINCE ALBERT: Ori on ollut aika tasainen. Parempaan pitää pystyä, jos kärkisijoille meinaa yltää.

Risto Airaksinen

L3/11 DENNIS BOKO: Ruuna kilpailee tasaisen hyvässä kunnossa. Se tekee asiallisia juoksuja. Viimeksi hevonen jäi pakettiin ja tuli sitten mukavasti perille. Lähtöpaikka on taas kehno. Tämän pitäisi päästä juoksemaan kärkiporukassa.

L7/11 CON GAS: Tamma jäi viimeksi vähän painamaan keulassa. Olisin mielelläni antanut johtopaikan pois, mutta homma ei mennyt sopivalla tavalla. Nyt lienee tarjolla selkäreissua. Sellaisella tamma pystyy polkemaan aika kovan ajan.

L8/1 KAKA: Lappeessa ruuna tuli pussissa maaliin. Se ei saanut koskaan kiriväylää. Tuo saattoi toki tehdä hyvääkin tätä starttia ajatellen. Lähtöpaikka on loistava ja piikkitaktiikka on mielessä.

L10/2 STONE CAPES MOON: Lahdessa tuli laukka. Siellä ajettiin ilman suojia ja sekkiä. Hevonen löi vähän polviinsa. Muuten se näytti kyllä aivan hyvältä. Paikka on mainio. Hiukan arvoitus tämä yhä on suht kevyellä treenillä. Tamma menee eteenpäin starttien myötä.

Juha Utala

L3/12 RIVE CROWDER: Ruuna kilpailee asiallisessa kunnossa. Lähtö on kova ja paikka hankala. Rahasija on ykköstavoite.

L4/11 PIKE STAR: Hevonen oli vähän tahmea tauolta. Hiukan enemmän oli odotuksia. Paikka on ikävä tälläkin. Parantaa pitää jonkin verran, jos meinaa olla kärkikahinoissa.

L5/2 DOUBLEDIP: Hyvän juoksun jälkeen tämä on aina vaarallinen. Ruuna on kunnossa ja se lähtee lujaa. Mielestäni mahdollinen totohevonen tässä.

L5/3 DAISY NASS: Kykyjä hevosella on mukavasti. Taukoa on takana ja tehtävä aika haasteellinen. Ehjää starttia haetaan alkuun.

L7/12 MISS PHOTOGRAFIC: Tamma tekee varmaa jälkeä. Nätin reissun jälkeen se voisi olla jopa totossa. Ihan voittaminen voi olla kyllä tiukkaa. Voltin kakkonen tuskin on ongelma.

Matias Salo

L3/3 FREDDIE ALE: Nyt on vaihteeksi hyvä lähtöpaikka. Ruuna voisi päästä tässä jopa keulaan. Juoksut on menneet pieleen kehnoilta radoilta. Nyt ajetaan aggressiivisesti. Jos reissu yhtään onnistuu, on hevosella mielestäni hyvä sauma pärjätä.

L8/4 ONIRIQUE: Hevonen haparoi Lappeessa pari kertaa kiihdytyksessä. Se menetti siinä hieman ja juoksupaikka oli sitten johtavan takana. Ruuna jäi pussiin ja varoja jäi tosi paljon. Kunto pitää ja keskiviikkona on uusi yritys. Nyt yritetään ajaa siten, ettei ainakaan jäädä pakettiin. Henget on auki ja lyhyt starttiväli käy mainiosti. Kengät jalassa mennään jälleen. Lappeen balanssikokeilu ei onnistunut ja hapuilut tuli sen myötä.