Vermon Toto65-ravien 23.11. vihjeet

Tuore Käpylä Grand Prix'n sankaritar Bosses Lily nähdään jälleen keskiviikkona Vermossa.
Bosses Lily

Vihjeet

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VARMAVALINTA

Kolmannen kohteen suosikiksi kohoava numero 2 NEVE DI GIO maistuu ”keulaan ja kukat” -psyykkauksella. Hannu Torvinen ei ole pitkään aikaan päässyt tämän ajokkinsa kanssa näin hyvältä paikalta matkaan ja uskomme vahvasti keulajuoksuun. Neve De Gio on tehnyt vahvan kauden ja tässä sopivassa porukassa luotamme pelin vetävän alla olevasta hieman pidemmästä starttivälistä huolimatta maaliin saakka. Päätöskohteen suosikki 4 VALENTIN LADAY on pienen systeemin toinen tukipilari. Myös sille psyykkaamme keulajuoksua.


TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 3,12,5 (11,7)
T65-2: 10,9,2,1,8,3,6 (5,11)
T65-3: 2 (9,8)
T65-4: 4,1 + 8,5 (7,3)
T65-5: 2,7,4 + 8,6,10,9 (3,11)
T65-6: 4 + 2 (1,9)

Pieni systeemi 126 riviä, hinta 12,6 euroa.
Suuri systeemi 1176 riviä, hinta 117,6 euroa.

Toto65-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-2-4-5
B) 4-5-11-3-6-8-9-12
BURNHILL'S JOKER - IKAROS JAM - SPEEDY GONZALES - GHIOTTI

Avauslähdössä numeron 10 AMAZING TITANIA poisjäännin myötä rankingin kärkeen kipuaa numero 1 BURNHILL'S JOKER. Se pääsi viimeksi Jokimaalla etenemään 4. sisältä loppukaarteessa 3. sisälle ja seurasi sitten asiallisesti maaliin. Jani Hautaviidan ajokki kehittyy starttien myötä ja kamppailee sopivassa tehtävässä hyvältä paikalta lähdön kärkisijoista. 2 IKAROS JAM laukkasi Teivossa loppusuoralla hakiessaan kiritilaa 4. sisältä. Lähtöpaikka on nyt parempi ja Ilkka Korven ajokki kannattaa huomioida aikaisin peleissä. Numerot 4 SPEEDY GONZALES ja 5 GHIOTTI ovat suoraan tauoiltakin tässä tehtävässä huomion arvoisia.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7
B) 9-3-4-2-6-5-10-8
VILLIAURA - MYLLYN VALTTI - A.T. EKA - HOLARI

Toisessa lähdössä selkeäksi suosikiksi nousee numero 7 VILLIAURA. Viime keskiviikkona ori kiersi 2. ulkoa johtavan rinnalle etusuoralla ja puristi lopussa varmaan voittoon. Esa Holopaisen ajokki on tehnyt vahvaa jälkeä viime starteissaan ja on taas lähellä voittoa. Haastajaporukan kärkeen kipuava 9 MYLLYN VALTTI pääsi viimeksi Kouvolassa 5. ulkoa loppukaarteessa 3. ulos, hyökkäsi loppusuoralla ja lopetti hyvin. Antti Ripatin ajokki saa hyvän juoksun ja nousee taistelemaan suosikin takaa löytyvistä muista totosijoista. 3 A.T. EKA hyökkäsi Seinäjoella 2. ulkoa ahtaasti kolmannelle radalle loppusuoralla ja hylättiin murtautumisesta. Harri Kotilaisen ajokki saa vielä startin alle ja kamppailee kärkisijoista. 4 HOLARI kilpailee kunnossa ja on ravilla mahdollinen.

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 3-12-5
B) 11-7-8-9-6
ARNOLD HALM - WILHELM NASH - ROHERYN - RANCH MORRISON

Toto65-kierroksen avauskohteessa rankingin kärkeen niukkana suosikkinamme kipuava numero 3 ARNOLD HALM palasi Kouvolassa pitkältä tauolta kovassa iskussa. Nina Pettersson-Perklenin valmennettavan edellisestä startista oli kulunut lähes 11 kuukautta, tästä huolimatta ruuna pystyi heti oikein täysipainoiseen suoritukseen. Tuossa startissa Arnold Halm eteni 1. kaarteessa keulaan ja avauspuolikas paineltiin railakkaasti 11,5-vauhtia. Hyvin hevonen kovan avauksen sitten kesti, vaikka joutuikin lopulta tyytymään kakkosrahoihin. Startti vei Arnold Halmia varmasti eteenpäin. Oriilla on tässäkin tehtävässä loistosaumat päästä keulaan. Väkivahva 12 WILHELM NASH on täältäkin perusvaljakoita. Ari Moilanen saattaa reissuttaa ajokkinsa johtavan rinnalle. Lauantaina Wilhelm Nash voitti todella vahvan esityksen päätteeksi. Kaarrejuoksussa olevat ongelmat tulivat kuitenkin myös hyvin esiin. Nostetaan vielä 5 ROHERYN ideahakuna mukaan peleihin. Se oli lauantaina Vermossa vielä aika lailla tasainen mutta parantanee lyhyen starttivälin myötä. Tuomas Korvenojan ajokki päässee keulassa juoksevan Arnold Halmin selkään.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 10-9-2-1-8-3-6
B) 5-11-7-4
VALPPAUS - KAPOR - DEREK - JUISERI

Toisessa Toto65-kohteessa rankingin kärkeen kipuavan numeron 10 VALPPAUS taulu on päässyt varsin tasapaksuun kuntoon. Vaikka pari totosijaakin taulussa edelleen näkyy, alla olevat pari heikompaa sijoitusta saattavat näkyä ruunan pelikannatuksessa. Viimeksi Vermossa ruuna ei yksinkertaisesti suorittanut omalla tasollaan ja esitys oli kova pettymys. Tuota edeltäneessä Vermon startissa Valppaus jäi sisäratareissun jälkeen pussiin. Koska Juha Tammi tuo lahjakkaan suojattinsa viivalle, kaikki on taas varmasti kunnossa ja menestystä on lupa odottaa. Kolmatta peräkkäistä voittoa hakeva 9 KAPOR kannattaa luonnollisesti huomioida ajoissa. Voitot ovat takuulla tehneet hyvää niin hevosen kuin kuskin ja valmentajankin itseluottamukselle. 2 DEREK jatkoi Porissa vahvaa virettään. Ravilla Ilkka Salon suojatti on takuulla vaarallinen. 1 JUISERI saattaa kohdata sisäradalta kiihdytyksessä vaikeuksia. Ravilla ruuna taistelee totosijoista. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta kovaa auton takaa avaava 8 LIIVATE on keskeisessä roolissa kiihdytyksen suhteen. Ville Koiviston ajokilla on mahdollisuudet edetä täältäkin johtopaikalle. Teivossa pussiin jäänyt 3 MANIONNI sekä tasapaksua tauluaan vaarallisempi 6 ARVO-ENSIO ansaitsevat myös paikkansa peleissä.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 2
B) 9-8-3-12-5-6-7-1
NEVE DI GIO - ANYTHING FOR YOU - INDYANA POLISS

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa käsikirjoitus meni täysin uusiksi alkuperäisen selkeän suosikin eli numeron 10 NELSON HILLY poisjäännin myötä. Nyt tehtävä näyttää varsin sopivalta loistopaikalta starttaavan numeron 2 NEVE DI GIO näkökulmasta. Hannu Torvinen ei ole pitkään aikaan päässyt tämän ajokkinsa kanssa näin hyvältä paikalta matkaan ja uskomme vahvasti keulajuoksuun. Neve De Gio on tehnyt vahvan kauden ja tässä sopivassa porukassa luotamme pelin vetävän alla olevasta hieman pidemmästä starttivälistä huolimatta maaliin saakka. B-ryhmän käynnistävä 9 ANYTHING FOR YOU saanee edellä mainitun takaa kelpo asemat. Lauantain rehti esitys osoitti kunnon olevan edelleen kohdallaan. 8 INDYANA POLISS on eturivin uloimmalta radalta juoksunkulun armoilla.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 4-1
B) 8-5 C) 7-3-2
BOSSES LILY - KIIKKU'S CHANCE - AMAZING SOUL - YAHUU HOSS

Neljännessä Toto65-kohteessa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä Tammatähdessä nähtäneen varsin vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta mielenkiintoinen taistelu lähdön ykkösrahoista. Arvioimme Velvet Girlin poisjäännin jälkeen neljällä valjakolla olevan realistiset saumat voittoon. Vahvan iskuun kohonnut numero 4 BOSSES LILY kipuaa lopulta rankingin kärkeen. Se voitti ensin Jokimaalla johtavan rinnalta ja oli lauantaina kirivaiheessa aivan jäätävä tykittäessään Kapyltä GP:n voittoon. Antti Teivaisen suojatin pelikannatus nousee varmasti tuon esityksen jälkeen korkealle. Hyvältä paikalta starttaava numero 1 KIIKKU’S CHANCE terävöitynee saatuaan tauon jälkeen startin kroppaansa ja tamma kannattaa huomioida suosikin kanssa kapeimmillakin kuiteilla. Juha Utala saattaa pystyä puolustamaan sisäradalta keulapaikankin. 8 AMAZING SOUL avaa auton takaa todella kovaa ja saattaa leiskauttaa ulkoakin keulaan. 5 YAHOO HOSS huomioidaan myös, vaikka Tapio Perttusen valmennettava kenkäpakosta kärsiikin.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 2-7-4
B) 8-6-10-9 C) 3-11
STONEISLE JADE - BETTER BOOST - SI SEE SEA - ECHAUFFOUR U.S.

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa kolme valjakkoa kipuaa A-ryhmään. Suosikiksi nostamme viime keskiviikkona voittokantaan palanneen numeron 2 STONEISLE JADE. Juha Pyhältön valmennettava teki Kouvolassa suoraan tauolta erittäin vahvan loppukirin tilaa saatuaan. Vermon voitto irtosi vakuuttavalla tavalla keulasta. Tommi Kylliäinen palaa rattaille ja suosikki pyrkii varmasti johtopaikalle tapahtumia kontrolloimaan. 7 BETTER BOOST keräsi mukavan tilin Jokimaa Tekee Tähtiä -karkeloista. Jukka Torvisen ajolinjat olivat finaalissa jäätävällä tavalla kohdallaan. Viimeksi 800 metrin kiri ei kantanut aivan maaliin asti. Aika näyttää, minkälaiset asemat ruuna haastavalta paikalta saa. 4 SI SEE SEA voitti Kouvolassa keulasta varmoin ottein. Tamma avaa kovaa mutta uskomme Stoneisle Jaden tosiaankin ottavan keulat. Hannu Torviselle kelvanneen paikka johtavan takana. Myös viimeksi ansaitun voiton pitkällä kirillä napannut 8 ECHAUFFOUR U.S. ja 6 IDA GLITTER ovat juoksujen onnistuessa takuulla vaarallisia.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 4-2
B) 1-9-3-10-5-6-7 C) 12-8
VALENTIN LADAY - VICTORY PILOT - VAGABONDO - SYLVIE DE VIE

Toto65-kierroksen päätöskohde pelataan juoksunkulkupsyykkauksen siivittämänä kapeasti kahdella valjakolla. Suosikiksi kipuava 4 VALENTIN LADAY ei ole todellakaan ollut viime aikoina Hippoksen arvontakoneen suosiossa, neljä viimeistä starttia ovat käynnistyneet radoilta 11,7,11,10. Tuurit ovat vihdoinkin kääntyneet ja Antti Teivainen pääsee lataamaan loistopaikalta kovat piipussa kiihdytykseen. Sisäpuolelta matkaan starttaava 2 VICTORY PILOT avaa myös auton takaa hyvin ja uskomme vahvasti Tommi Kylliäisen nappaavan ajokkinsa kanssa ensimmäiset keulat mutta tyytyvän sitten sen jälkeen Valentin Ladayn selkään. Tämä tapahtunee suhteellisen nopeasti eli jo ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä kärkikaksikko lienee miehittänyt sisäradan ensimmäiset paikat. Tämän jälkeen varsin suurella todennäköisyydellä voittaja löytyy piikki-selkä -kaksikosta. B-ryhmän käynnistävä 1 VAGABONDO on tasaisena avaajana haastavan tehtävän edessä, vaikka esim. pussitusriskin liioittelulle ei perusteita olekaan. Mika Forss pyrkinee nousemaan ajokkinsa kanssa toiselle radalle.

Lähtö 9. Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 6-2-8
B) 11-10-3-5-1-7-9-4
REAL RED - PASSING GAME - SOUTHWIND MOJITA - MUY BIEN

Toto4-kierroksen päättävässä ja illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa kolme valjakkoa kipuaa A-ryhmään. Suosikkimme 6 REAL RED kiri Forssassa 6. ulkoa viimeiset 700 metriä 14,1-vauhtia ja nousi neljänneksi. Mika Forssin ajokki on aloittanut uransa mukavasti ja jatkoa seurataan mielenkiinnolla. 2 PASSING GAME pilasi Jokimaalla laukkaan ensimmäisessä kaarteessa. Muuten Jani Hautaviidan ajokki on tehnyt hyviä esityksiä ja kamppailee kärkisijoista. 8 SOUTHWIND MOJITA veti viimeksi keulassa tasaista vauhtia ja voitti hallitusti. Jarkko Ristimäen ajokki kilpailee kunnossa ja osallistuu kärkikamppailuun. 11 MUY BIEN otti viimeksi varman keulavoiton. Nyt tehtävästä on tulossa erilainen, mutta sopivalla juoksulla Seppo Markkulan ajokki nousee täältäkin korkealle.


TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,1 + 8,5 (7,3)
T4-2: 2,7,4 + 8,6 (10,9)
T4-3: 4 + 2 (1,9)
T4-4: 6,2,8 (11,10)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 120 riviä, hinta 24 euroa.


PÄIVÄN DUO

2,7,4,8,6
4

Yhteensä 5 yhdistelmää.


TROIKKA LÄHTÖ 5

2
3,8,9
3,4,5,6,8,9,11,12

Yhteensä 21 yhdistelmää, hinta 10,5 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2,6,8
2,6,8
2,6,8,10,11

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Matias Salo

L7/7 BETTER BOOST: Hevonen teki aivan asiallisen startin viimeksi pikku tauolta. Siinä oli kuitenkin hieman probleemaa alla. Ihan hyväksyttävä suoritus. Nyt on lähtö kropassa ja ruuna voisi olla pykälän terävämpi. Jukka (Torvinen) päättää ajotaktiikan tilanteen mukaan. Sisäpuolella on nopeita avaajia. Kengityksellä ei ole kovin suurta merkitystä tälle.

L8/4 VALENTIN LADAY: Viimeksi rata ei ollut optimi tälle. Lämmityksessä ja pruuvissa oli pientä ongelmaa. Hyvin hevonen sitten skarppasi starttiin. Se voitti lopulta aika helpolla tyylillä. Nyt on vaihteeksi eturivi. Tämähän avaa lujaa. Olettaisin Antin (Teivainen) lähtevän ajamaan aktiivisesti eteenpäin.

Christa Packalen

L3/11 RANCH MORRISON: Hevonen oli viimeksi vähän sellainen, kuin mitä on odotettu. Oikein hyvä esitys keulapaikalta. Forssan laukka tuli, kun ruuna paineli turhan lujaa kurviin. Asetelmat on sellaiset, että tuolta täytyy juoksun vähän onnistuakin. Muutama kelpo menijä on vastassa. Hieman tuurejakin tarvitaan.

L6/1 KIIKKU´S CHANCE: Pitkä tauko oli alla. Tamma teki asiallisen juoksun Lahdessa. Se oli hiukan liian ponteva alkumatkasta. Tuo vähän näkyi lopussa. Aivan hyvin hevonen tuli kuitenkin maaliin. Kotona se on nyt ollut rauhallisemman oloinen. Startti vei varmasti eteenpäin. Alkuun varmaankin panostetaan. Tämä lähtee kyllä tosi lujaa. Taktiikka muotoutunee tilanteen mukaan. Onhan siinä kovia vastassa. Viimeksi oli hokit. Niistä ei ollut ongelmaa. Vermossa saatetaan päästä laskemaan kevyellä kesäkengällä.

Juho Ihamuotila

L7/1 FURY HEART: Tamma on ollut jokusen kuukauden täällä meillä. Se on perushyvän hevosen maineessa. Vaikea ihan tarkkaan sanoa. Vähän tutustumisstartti tämä väkisinkin on. Kerran on käyty Jokimaalla ja laskettiin tuolloin maili 1.19-vauhtia läpi. Tällä on ajettu Ruotsin puolella myös kovia tammalähtöjä. Täyden matkan 1.12-alkuinen ennätys kertoo jotain. Suht maltillisin odotuksin tähän kilpailuun. Tamman pitäisi päästä aika lujaa liikkeelle. Toki yritetään voittaa, mutta mielelläni tarjoaisin säästöreissun tässä vaiheessa.

Tom Eriksson

L3/2 TIGER ECUS: Hevonen oli viimeksi pieneltä paussilta kohtalainen. Ehkä pikkasen tukkoinen. Kelit on olleet sellaiset, ettei kotona päästy ajamaan ihan normaaliin tapaan. Ruuna ravasi hyvin kengilläkin. Se ei täysin saanut pitoa alustasta. Meillä on hevosia ollut kipeänä ja se tuo aina pientä kysymysmerkkiä mukanaan, vaikkei tässä ole päällisin puolin mitään näkynytkään. Ruuna palautui startista hyvin ja lähtöpaikka on tietenkin mainio.

Tapio Mäki-Tulokas

L9/6 REAL RED: Hevonen oli viime starttiin aivan liian totinen. Se painoi liikaa ja tulikin sitten kipeäksi. Siinä jäi Kymenlaakso-ajon karsinnatkin väliin. Nyt on eka kilpailu sairaustauolta, eikä tamma varmastikaan aivan parhaimmillaan. Omalla tasollaan suorittaessaan pitäisi sen silti olla heti kolmen porukassa. Ihan voitto olisi ehkä pieni yllätys.

Timo Korvenheimo

L7/6 IDA GLITTER: Hevonen oli vähän kipeä välissä. Siinä kävi pieni pöpö. Kaikki on taas ok. Toki eka startti pikku paussilta. Ehkei tamma ole heti aivan huippuvireessä. Lähellä sitä kuitenkin. Löysä alusta olisi tälle myrkkyä.

Teemu Okkolin

L2/5 MÖKIN TÄHTI: Ruuna oli lauantaina tosi hyvä kuolemanpaikalta. Erityisesti tälle hevoselle paikka johtavan rinnalla ei normaalisti käy yhtään. Lyhyt starttiväli ei ole ainakaan haitta. Eteenpäin on lähdettävä laskemaan. Varsinkin eturivistä laukkariski on aina olemassa.

L4/6 ARVO ENSIO: Varsa on kelpo mallilla. Se on kilpaillut paljon kovissa ikäluokkalähdöissä ja nyt on rahasarja. Tämä on samalla hieman valmistelustartti kohti Ilkka-ajon finaalia. Ravilla uskoisin oriin pystyvän ihan kärkikamppailuun tässä.

L4/12 VISPAUS: Hevonen jäi pois lauantaina ja niin jää tästäkin.