Vermon Toto65-ravien 6.7. vihjeet julkaistu

Vermon Toto65-ravien tähtihevonen on hallitseva ravikuningatar Saaga S.
Saaga S

TOTO65-VARMAVALINTA

Toto65-systeemien tukipilari löytyy neljäntenä kohteena ajettavasta suomenhevosten pitkän matkan tammaryhmästä. Hallitseva ravikuningatar 1 SAAGA S on ollut viime starteissaan jatkuvasti mainio ja on ehdoton voittajasuosikki myös tämän vuoden Kuningatarkilpailuun. Vahvalle tammalle sopii hyvin myös pitkä matka. Kun selvästi kovin vastustaja 12 HUIMARIINA on arvottu piippuhyllyn paikalle, ovat asetelmatkin Saaga S:n puolella. Avauskohteen suosikki 7 PRINCE ALBERT on pienen systeemin apuvarma. Mikäli Pekka Korven ajokki ravaa, on se tällä hyvin itselleen sopivalla 3100 metrin matkalla tiukasti kiinni ykkösrahoissa.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7 + 1,8,13,12,16 (4,15)
T65-2: 5,4,9,10,7 (2,6)
T65-3: 7,5,2,4 (3,8)
T65-4: 5,4,2,3 (8,1)
T65-5: 1 (12,5)
T65-6: 3,4,8 (6,7)

Pieni systeemi 240 riviä, hinta 24 euroa.
Suuri systeemi 1440 riviä, hinta 144 euroa.

Lähtö 1

RANKING
A) 3-2-8-7 B) 10-1-15-11-4-5-6-13-12 C) 9-14
T.T. AVOT – VIUSKUN VÄISKI – LYYTIN LEEVI – MARJ-LOVVIISA

Ravit käynnistävässä kylmäveristen tasoitusajossa A-ryhmään kipuaa varsin tasaiselta vaikuttava nelikko. Suosikkinamme matkaan starttaava 3 T.T. AVOT on ottanut tuoreimmat voittonsa vakuuttavaan tyyliin johtopaikalta. Mikäli Hannu Torvisen ajokki ravaa, taistelee se tässäkin tiukasti lähdön ykkösrahoista. Numero 2 VIUSKUN VÄISKI on aloittanut uransa positiivisella tavalla. Viimeksi Vermossa se taisteli keulasta Kobardin kanssa Eri-Aaronin Patsaskilpailun voitosta. On mielenkiintoista nähdä, kumpi rankingin kärkinimistä juoksee tässä johtopaikalla. 8 LYYTIN LEEVI malttoi taas viimeksi ravata. Se eteni alkumatkasta ulkoratoja pitkin eteenpäin, eteni 1. takasuoralla keulaan ja hallitsi sen jälkeen tapahtua varmaan tyyliin. Numero 7 MARJ-LOVVIISA on puolestaan saanut nyt tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa. Lahdessa se jäi pussiin ja oli viimeksi Vermossa asiallinen. Tamma parantanee starttien myötä.

Lähtö 2

RANKING
A) 3-5-4-8 B) 1-11-13-7-6-12-2 C) 9-14-15-10
BLUSHING KEMP – DOWNTOWN JOEY – SOMETHING QUALITY – ERICA EME

Myös ravien toisessa lähdössä huomioimme A-ryhmässä neljä valjakkoa. Niukka suosikkimme numero 3 BLUSHING KEMP palasi Kokemäellä muutaman kuukauden tauolta mutta jäi pussiin. Tuo startti teki varmasti hyvää tätä koitosta silmällä pitäen. Ykköshaastaja 5 DOWNTOWN JOEY laukkasi viimeksi lähdössä. Se eteni tuon jälkeen 1. takasuoralla johtavan rinnalle, mistä joutui kuitenkin taipumaan. Juoksun onnistuessa Mikael Kopolan ajokki on tässä kärkihevosia. 4 SOMETHING QUALITY on juossut viime aikoina tasokkaita Nuorten Sarjoja sekä Tammasarjoja. Viimeksi Seinäjoella se seuraili sisäratajuoksulla ihan hyväksyttävällä tavalla. 8 ERICA EME teki viimeksi tasaisen suorituksen päätteeksi kovan ajan. Ari Moilanen istuu tällä kerralla tamman rattaille

Lähtö 3 | Toto65-1

RANKING
A) 7 B) 1-8-13-12-16-4-15-2-3-6-9-5-11-10-14
PRINCE ALBERT – FIRED UP – MARY VALENTINE – RANCH NERO

Toto65-kierros käynnistyy lämminveristen pitkän matkan Teräsmiesliigalla. Siinä 7 PRINCE ALBERT kohoaa selväksi suosikiksi. Ori ei ole täysin suoritusvarma, mutta hyvän päivän sattuessa vahvan oriin moottori riittää kyllä tähän tehtävään. Juostava pitkä matka on ilman muuta plussaa. Juoksulangan paikka sopii oikein hyvin, koska siitä voi lähteä ajamaan suoraviivaisesti eteenpäin. Ravilla Prince Albert etenee hyvissä ajoin johtopaikalle. Suosikin epäonnistumista kärkkyy tasainen haastajalauma. 1 FIRED UP ja 8 MARY VALENTINE kohoavat paalulta rankingin seuraaviksi, vaikka kummankin taulu on arkisessa jamassa. Fired Up tuli Turussa säästöreissun jälkeen ihan mukavasti perille. Asetelmat ovat mainiot, ja kuskikin vahvistuu. Mary Valentine taas on pilannut viime aikoina paljon laukkoihin. Se ei kuitenkaan ole mikään laukkuri, ja virekin on edelleen hyvä. 13 RANCH NERO on nopea hevonen, mutta vaatii menestyäkseen onnistuneen juoksun. Myös 12 RIVE CROWDER ja 16 BENITO KIEVITSHOF kohoavat suureen Toto65-systeemiin. Vastaavasti paljon peliä kerännyt 4 A.B.S. BOBBO saa tyytyä varahevosen rooliin.

Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING
A) 5-4-9-10-7 B) 2-6-12-1-3-11-8
LAGO NEGRO – IMPORTANT MATTERS – CHRISTOPHER STAR – ARCTIC FILM STAR

Toisessa Toto65-kohteessa riittää mielenkiintoa heti alusta alkaen. Eturivissä on useita nopeita avaajia, joten kiihdytyksestä tullee pikamatkalla tulinen. Juoksunkulkua on vaikea psyykata. Niinpä jo A-ryhmään kohoaa viisi hevosta. 5 LAGO NEGRO laukkasi viime startissaan loppukaarteessa tototaistosta 2. sisältä. Lago Negro on nopea avaaja, mutta eturivissä on vieläkin tulisempia kiihdyttäjiä, joten johtopaikalle pääseminen ei ole ainakaan helppoa. Lago Negro on kuitenkin kehityskelpoinen hevonen ja saa niukan ykkösvihjeen. 4 IMPORTANT MATTERS on ailahtelevaa sorttia, mutta Kokemäen keulavoitossaan se oli hyvä. Pikamatka on ehdottomasti ruunan mieleen. 9 CHRISTOPHER STAR kilpailee nousuvireessä, ja ylivauhtinen alku olisi mieleen. 10 ARCTIC FILM STAR kiri Härmässä Kasvattajakruunu-finaalissa lupaavasti. Lahden välistartti on syytä tarkastaa, mutta joka tapauksessa lyhyt matka sopii täyttä matkaa paremmin. Myös Turussa 2. sisältä kakkoseksi pinkonut 7 OLIVIA PEPPER mahtuu mukaan A-ryhmään. B-ryhmän aloittava 2 DIGI avaa niin lujaa, että Marko Heikari on taktiikan suhteen avainasemassa.

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

RANKING
A) 7-5-2-4 B) 3-8-6-10-11-1-9
AGNESE – DOWNANDER – SANDS PEPPER – 4 PAZZO LINDY

Kolmannessa Toto65-kohteessa ja samalla illan ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa koitoksessa nostamme A-ryhmään neljä hevosta. 7 AGNESE kiri viime keskiviikkona joukon hänniltä kuukauden tauon jälkeen loppua niin vahvasti, että kohoaa startti kropassa selkeäksi ykköshevoseksi. Lähtöpaikka ei ole ihanteellinen, mutta tällä kertaa tammalla ajettaneen tarpeen vaatiessa viime kertaa rohkeammalla taktiikalla. Viimeksihän paikkaa johtavan rinnalla välteltiin vielä viimeiseen asti. Kyseinen juoksupaikkakaan ei ole kuitenkaan Agneselle myrkkyä. Suosikin peliosuus nousee varmastikin todella korkealla mutta me tarjoamme A-ryhmästä paikan myös kolmelle suosikille. 5 DOWNANDER taipui Vermossa kuukauden huililta johtopaikalta kolmanneksi, mutta nyt vire lienee jo parempi. Ruuna on tässäkin lähdön todennäköisin keulahevonen. 2 SANDS PEPPER ei saanut viimeksi mahdollisuutta 2. sisältä, voimia jäi kyllä varastoon. Nopea avaaja saanee taas nappireissun kärjen imussa ja pystyy tilaa saadessaan paljoon. Hieman edellisten perässä A-ryhmään kohoaa myös Kokemäen tauolta paluussaan vain Bakels Birdlandille hävinnyt 4 PAZZO LINDY.

Lähtö 6 | Toto65-4, Toto4-1

RANKING
A) 5-4-2-3 B) 8-1-9-6-7
CLASSIC ST PAT – VICTOR QUO VADIS – EXTREME LUCA – VELVET GIRL

Neljäntenä Toto65-kohteena toimivassa ja samalla illan Toto4-kierroksen käynnistävässä lähdössä kohtaavat illan rahakkaimmat lämminveriset. Niukaksi suosikiksemme kohoava 5 CLASSIC ST PAT nappasi taulussa näkyvän Vermon voittonsa keulasta, ja Erkki-Pekka Mäkinen tähyilee varmasti nytkin tosissaan johtopaikalle. Uskommekin johtopaikan irtoavan. Classic St Pat kilpailee hyvässä kunnossa, mutta aivan se viimeinen silaus on kuitenkin viime aikoina puuttunut. 4 VICTOR QUO VADIS pilasi Kokemäellä laukkaan viimeisellä takasuoralla, mutta on muuten kulkenut suoritusvarmasti. Ruuna on ehdottomasti lähdön perushevosia. 2 EXTREME LUCA sai viimeksi turhan raskaan reissun. Nyt juoksusta tulee väkisinkin helpompi. Todennäköisesti Ari Moilanen ei kuitenkaan lähde kilvoittelemaan tosissaan piikkipaikasta yhdessä E-P Mäkisen kanssa. Kahden peräkkäisen epäonnistumisen myötä alkuperäinen suosikkimme 3 VELVET GIRL putoaa A-ryhmän viimeiseksi hevoseksi. Se on mukana rahallisesti huonossa sarjassa. Tamma on kuitenkin parhaimmillaan niin hyvä, ettei sitä kannata unohtaa. Risto Airaksisen tallikunto on kuitenkin tällä(kin) hetkellä kohdallaan.

Lähtö 7 | Toto65-5, Toto4-2, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-12 B) 5-6-4-2-9-8-3-7-11-10
SAAGA S – HUIMARIINA – PÖRNÄ-TYTTÖ – HUJANHAJAN

Viidennessä Toto65-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa kohtaavat avoimet suomenhevostammat. Tämä alkaa olemaan monelle tämän lähdön hevoselle viimeinen näyttöpaikka Kuningatarkilpailua ajatellen. 1 SAAGA S ei enää näyttöjä kaipaa ja se onkin mielestämme ehdottomasti tämän Toto65-kierroksen todennäköisin voittaja. Jatkuvasti mainiosti kulkenut tamma taitaa kaikki matkat. Saaga S juossee tässä keulassa. 12 HUIMARIINA kohoaa selvästi muun porukan yläpuolelle, mutta varsinkin näistä asetelmista suosikin kukistaminen on kuitenkin tiukassa. Huimariina on vahva tamma, joka hyötyy juostavasta matkasta. Teivossa 31. päivä toukokuuta Huimariina laukkasi vastaavalla matkalla pahoin lähtöön, mutta kiri vielä hienosti taistelemaan voitosta yhdessä Martsan kanssa. Loppujoukko onkin sitten tosi tasainen, ja marginaalit tulevat todennäköisesti olemaan pieniä.

Lähtö 8 | Toto65-6, Toto4-3, Päivän Duo-2

RANKING
A) 3-4-8 B) 6-7-11-10-2-1-12-5-9
CALLELA FOXTROT – RED FINGER – LUXURIOUS LORD - DOUBLEDIP

Toto65-kierroksen päättävässä lähdössä nostamme A-ryhmään kolme hevosta. 3 CALLELA FOXTROT eteni Mikkelissä keulaan toisessa kaarteessa ja voitti sen verran vakuuttavasti, että kohoaa rankingin ykköspaikalle. Keliolosuhteet eivät olleet enää Mikkelin kahdeksannessa lähdössä todellakaan nopeimmillaan, joten tulos 17,2 oli hyvää tasoa. 4 RED FINGER kamppaili viimeksi johtavan rinnalta rehdisti kakkoseksi. Parhaimmillaan Red Finger olisi johtopaikalta, mistä ei olisi helppo ohitettava yhdellekään tämän lähdön hevoselle. Myös 8 LUXURIOUS LORD kohoaa huonosta lähtöpaikasta huolimatta A-ryhmään, koskapa oli viimeksi nimenomaan Antti Teivaisen ajamana keulasta sen verran hyvä kakkonen. Mikäli voittaja ei löydy A-ryhmän kolmikosta, muuttuu lähtö kertaheitolla tosi vaikeaksi. B-joukkio on nimittäin oikeinkin tasainen. B-ryhmän avaava 6 DOUBLEDIP seurailee hyvin kovassakin vauhdissa, mutta kovuutta ei ole suvun edellyttämällä tavalla.

Lähtö 9 | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 8-6 B) 7-10-5-11-1-3-4-9-2-12
PRIZE VELVET – FIRST REVENGE – NEVE DI GIO – MY BEAUTYSINE

Toto4-kierroksen päätöskohteena ja samalla illan toisena troikkalähtönä toimivassa koitoksessa nostamme A-ryhmään kaksi hevosta. 8 PRIZE VELVET on voittanut jo kahdesti peräkkäin ja vaikuttaa kehityskelpoiselta aloittelijalta. Viimekertainen keulavoitto oli oikein varma. 6 FIRST REVENGE laukkasi viimeksi ensimmäisessä kaarteessa, muttei ole mikään laukkuri. Nopealla avaajalla on tässä hyvät mahdollisuudet avata ensin johtopaikalle. Jatkossa Prize Velvetin selkä todennäköisesti kelpaisi. 7 NEVE DI GIO kirii hyvän selkäjuoksun jälkeen mukavasti ja voi haastaa suosikit tosissaan. 10 MY BEAUTYSINE kärsii nopeana avaajana takarivin lähtöpaikasta, mutta kuuluu silti pelihevosiin. 5 LUCKY CHUCKY STAR aloittaa Risto Airaksisen tallista Riihimäellä. Jatkoa odotetaan mielenkiinnolla.

Lähtö 10

RANKING
A) 5-2-4 B) 9-3-11-7-12-8-6-1-10
JACKPOT ARIA – METRONOM – ROCK THIS TOWN – SELF EVIDENT

Ravien päätöslähdössä uransa vakuuttavalla tavalla aloittanut 5 JACKPOT ARIA saa kunnian kivuta rankingin kärkipaikalle. Uran debyytissä 1. kaarteen laukka pilasi pelin mutta tuon jälkeen ruuna on napannut kaksi tyylipuhdasta voittoa. Riksun kesäraveissa ykkösrahat irtosivat johtavan rinnalta ja viimeksi Vermossa Juho Ihamuotilan valmennettava kiri 2. ulkoa varmaan voittoon. Ravilla ruuna taistelee tässäkin ykkösrahoista. Ykköshaastajaksi nostamme numeron 2 METRONOM. Jere Kiveisen ajokki avaa kovaa ja se ottanee tässä ensimmäiset keulat. Tauluaan vaarallisempi 4 ROCK THIS TOWN on myös syytä huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. Se palaa taas parin kuukauden tauolta ja lämmitys kertoo enemmän päivän vireestä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,4,2,3 (8,1)
T4-2: 1 (12,5)
T4-3: 3,4,8 (6,7)
T4-4: 8,6 + 7,10,5,11,1,3,4,9,2,12

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 144 riviä, hinta 28,8 euroa.

PÄIVÄN DUO

1
3,4,8

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 5

2,5,7
2,4,5,7
2,3,4,5,6,7,8

Yhteensä 45 yhdistelmää, hinta 22,50 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

6,8
6,8
kaikki

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/6 TUISKUPOIKA: Ori kilpailee ihan hyvässä vireessä. Alku on hankala, kun se hätäilee. Jos ravaaminen onnistuu, pystyy hevonen sijoittumaan kohtalaisesti. Voitothan ovat tällä olleet harvassa.

L3/15 IDEAL DU POINT: Matka sopii tälle mainiosti. Ruuna on ollut tosi epävarma läpi koko uransa. Ravatessaan se pystyisi näistäkin asemista pärjäämään.

L3/16 BENITO KIEVITSHOF: Ruuna kilpailee kelpo kunnossa. Takamatkaa voi kyllä olla liikaa. Edempää lähtee ihan hyviä hevosia.

L5/8 BLACKENED: Lauantain esitys oli tasainen. Vastus oli kyllä kovaa luokkaa. Lähtöpaikka on ikävä. Miten juoksu tuolta luonaa. Tamma ei ole ollut aivan samalla tasolla, kuin alkuvuodesta.

L6/2 EXTREME LUCA: Lähtöpaikka on erinomainen. Tämä pääsee lujaa liikkeelle ja keulapaikalle koitetaan. Jos sinne päästään, piikistä myös ajetaan. Viimeksi reissusta tuli turhan raskas. Ekat 700 metriä kolmatta rataa kiertäen johtavan rinnalle. Aika liki oriin pitäisi tässä olla.

L6/9 THULA SANA: Viimeksi vauhti hiljeni alun jälkeen paljon. Tamma osui edellä juosseen kärryihin ja hyppy tuli. Laukka on tälle kyllä harvinainen tapaus. Ei hevonen ole ihan leijona ollut loppumetreillä.

L7/12 HUIMARIINA: Pitkällä matkalla lähtöpaikka ei ole katastrofi. Hyvät tammat on vastassa, mutta juoksun sujuessa sopivasti pystyy tämäkin pärjäämään. Viimeksi hevonen ei ollut hyvä. Ravin kanssa oli ongelmia ja sitä on hoidettu tässä välissä.

Tom Eriksson

L5/5 DOWNANDER: Lahdessa ruuna pääsi aluksi johtoon ja jatkoi sitten voittajan selässä. Loppukurvissa meno alkoi hyytyä. Pitkä matka oli ennakkoonkin pikku arvoitus ja kova oli porukkakin. Jos hevosesta ei löydy mitään vikaa, ilman muuta startataan keskiviikkona.

L10/4 ROCK THIS TOWN: Ruuna toimi hyvin toukokuun startissa. Se oli vielä lämmityksessä asiallisen tuntuinen, mutta ravasi sitten itse startissa huonosti. Hevosta hoidettiin ja harjoitusotteet on taas ok. Luokaltaan se kyllä riittää näissä porukoissa.

Ivar Holmlund

L1/11 HETVIINA: Tamma oli hyvä viimeksi. Se on mennyt koko ajan eteenpäin ja myös varmistunut. Nyt on erilainen lähtö. Takaa voi olla vaikea tulla, sen verran hyviä hevosia on paalulla. Kunnossa tämä on, mutta tuurienkin pitää olla kohdillaan.

L5/2 SANDS PEPPER: Hevonen vaikuttaa kyllä oikein hyvältä tällä hetkellä. Mainio lähtörata on myös sattunut. Tamma voisi tässä pärjätäkin. Se lähtee sen verran lujaa, että uskoisin saavani ensimmäiset keulat. Jos näin, tilanteen mukaan ajetaan. Piikistä tai selästä, riippuen miltä hevonen tuntuu.

Henri Bollström

L1/3 T.T. AVOT: Ori on parantanut koko ajan. Kouvolassa se polki vikan tuhannen 1.25-vauhtia kuin tyhjää vain. Tämä lähtee tosi kovaa voltista. Ravi käy yhä paremmin välipohjien myötä. Lähellä hevosen pitäisi tässä olla.

L4/9 CHRISTOPHER STAR: Lähtöpaikka on hyvä ja ruuna kilpailee nousuvireessä. Sillä on alla nyt kolme starttia pitkän tauon jälkeen. Maili sopii nopealle hevoselle mainiosti. Juoksun onnistuessa kärkipäähän.

L4/12 SIMONI´S GEISHA: Tamma oli kehno Kuopiossa ja se jäikin sitten tauolle. Lähtöpaikka on sellainen, että rahasija lienee passeli tavoite.

L9/1 BE SEEN BIG BOSS: Ruuna oli ihan hyvä viimeksi. Toki Jyväskylän lounasraveista vastus nousee huomattavasti. Tämä on vähän laiska matkalla ja varusteisiin lisätään kokolaput. Uskon tuon vielä terävöittävän hevosta. Se lähtee aika kovaa ja nätti reissu on luvassa.

Tapio Mäki-Tulokas

L5/4 PAZZO LINDY: Ruuna teki ihan hyväksyttävän paluun tauolta. Yksi parempi hevonen jäi edelle. Sitä olisi ollut vaikea lyödä millään juoksulla. Kelpo kakkonen tämä oli. Jos ruunalla on paras päivänsä ja reissu onnistuu, ei se täysin ulkona ole voitostakaan puhuttaessa.

L6/9 THULA SANA: Viimeksi vauhti hiljeni äkisti ja tamma törmäsi edellään juosseeseen. Laukan myötä se startti meni siinä. Rahasija on sopiva tavoite tässä.

Olli Koivunen

L2/3 BLUSHING KEMP: Tamma oli hyvän tuntuinen palatessaan tauolta Kokemäellä. Jäätiin lopulta kaikki tallella pussiin. Kolmosrata paikkana lienee viime startin perusteella ihan ok.

L5/6 MAKE ME HAPPY: Riihimäen esitys oli kyllä pieni pettymys. Tamma tarvitsee aika onnistuneen reissun pärjätäkseen.

L8/1 MALABAR DI RANI: Nätillä juoksulla tamma roikkuu kärjen takana mukavasti. Lähtöpaikka on tälle mainio. Kiertely on huomattavasti hankalampaa.

Tuomo Ojanperä

L7/4 TOPIN MUSTA: Hevonen ei vain ole noussut toivotulle vakaalle suoritustasolle. Porissa ekan kerran ilman kenkiä se oli hyvä, mutta sitten Vermossa taas tasapaksu. Viimeksikään Porissa ei esitys ollut parasta laatua. Puristusta puuttuu välillä. Matka suosii tätä ja lähtöpaikka on ihan hyvä. Pieni kysymysmerkki itsellenikin.

Seppo Sarkola

L3/11 LICENSE TO FLY: Tamma oli Kokemäen pitkällä matkalla oikein asiallinen. Se tuli juosten perille asti. Ihan mukavan startin hevonen teki.