Perinteinen Helätin-ajo Ylivieskassa Maanantaina 11.6.

Akaasia ja Markku Hietanen, Kuningatarosalähdön voiton jälkeen, Kuninkuusravit 2017, Vermo, kuva Laura Laakso

Keskisen kesäkausi starttaa korkealta ja kovaa, kun maanantaina käydään yhdentoista lähdön tasokkaat Toto5-ravit. Ilta alkaa klo 17.40 ponilähdöllä ja suuremmat hevosvoimat valtaavat Keskisen kaviouran kello 18.

Hienoa ravi-iltaa kelpaa viettää ravintola Heinäseipäässä. Varaa pöytäsi ennakkoon numerosta 050 917 5323 tai sähköpostitse sami.lepisto@keskisenravit.net. Ilman varaustakin olette tervetulleita nauttimaan Heinäseipään pitopatojen ja pizzauunin antimista! Janonsammuttajiakin on tarjolla joka makuun. Heinäseipään terassikin tarjoaa oivat puitteet kesäisessä illassa ravien seuraamiseen ja tarjoiluista nauttimiseen. Perheen pienimmille Keskisen ravinuoret ja Ylivieskan 4H-yhdistys järjestää keppihevoskilpailun, ennen ravien ensimmäistä lähtöä.

Ravien huippuhetki eletään seitsämännessä lähdössä, kun menestystammat käyvät kamppailuun perinteisessä Hoivakoti Pihapihlajan Helätin-ajossa. Viimevuotista voittoa puolustava, kuningatarkilvan kaksinkertainen kakkonen, Akaasia on jälleen vahvoilla. Haastajien lauma on kuitenkin iskukykyinen, kun vastaan asettuvat viimevuotisen kuningatarkilpailun kolmonen Virin Camilla, vahvaa paluuta tekevä Pörnä-Tyttö, nousevat tammanimet Naputus, Vilma Lyydia, Niemen Cecilia,Loikkaus sekä vahvasti Ylivieskalais taustainen Ryti-Tyttö.

Varsakunkku-karsinnassa vääntävät finaalipaikoista 5-vuotiaat suomenhevostammat Limuskan johdolla.

Ylivieskan illassa jatkuu myös Maaseudun Tulevaisuus Nordic Cup. Kokonaiskisan kärkinimet Raama, Tirehtööri ovat suosikkjeja. Haastajana vuonna 1938 syntyneen ikinuoren Lauri Savinaisen kannustama Tuurin Toive.

Lämminveristen ykkössarjassa nähdään voitosta tiukka taisto, kun yhteen iskevät pohjoisen valloitusretkeään jatkava Lovetown, Kainuun kanuuna Willy Wingston ja paluuta voittokantaan hakeva Quiet Leader.

Keskinen Kutsuu – Tervetuloa mukaan kesäkauden avaukseen!

Ylivieska_käsiohjelma 180611web