Vihjeet Ylivieskan sunnuntaihin 29.4. klo 13.00

Tässä vihjeet Toto4-peliin. Vesa Varmasen kokoama vihje- ja kommenttipaketti luettavissa kokonaisuudessaan www.ylivieskanravit.fi

T4-vihje
T4:n vaikuttaa ennalta pelaamisen kannalta mukavan haastavalta, mutta ilman tietoa prosenteista "oikeaa" tukipilaria riville on vaikea lähteä ehdottelemaan.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Varmaehdokas / Arvoitus Jukka-Pekka Kauhasen hoiviin siirtyneillä suomenhevosilla on ollut tapana parantaa suorituksiaan. Tässä hänen treeneistä aloittava Harjujen Roomeo (1) väläytti vuosi sitten juoksemassaan Oulun startissa kykyjään. Suuriin piirtein samanlaiseen suoritukseen pystyessään vauhdit riittävät näistä alkuasetelmista tämänkertaisten vastustajien takana pysymiseen perille asti. Hieman huonojen kelin takia kovempi ajo puuttuu, minkä takia laiskahkon treenarin vireestä ei voi pitkän tauon takia olla varma.

Yllättäjäehdokkaat Vauhdeiltaan tämä kisan parhaimmistoa edustavan Viktoryn (9) kauden avaus Oulussa ei onnistunut. Takaisin otetussa lähtöyrityksessä orilla oli Antti Isomaan mielestä oikean tuntuinen asenne päällä, mutta itse starttiin tuo hyvä meininki sitten katosi. Viktory oli ollut viikko sitten kaverin kanssa ajetussa treenissä oikein hyvä, mutta tuon jälkeen yksin otetuissa treeneissä taas tosi huono. Oikean fiiliksen päälle saadessaan Viktory ei ole välttämättä ihan ulkona kisasta.

Juoksunkulku arvaus Jos yksin perusmatkalta lähtevän Harjujen Roomeon (1) vire on heti tauolta suurin piirtein kohdillaan, niin vauhtiensa puolesta ori pystynee johtamaan kisaa pitkään. Toisen pakin osanottajista yksikään ei ole ollut ainakaan tähän asti päässyt kovin liukkaasti matkaan. Jos epävarman, mutta tällaiseen tehtävään asialliset kyvyt omaavan Ellin Karamellin (4) alku sujuu ravilla, niin kuski pystyy päästelemään jo varhain eteenpäin. Ainoa kisan suhteen selvältä tuntuva asia on, että laukkoja tulee. Mutta missä kohtaa, ja kenelle onkin sitten jo mahdoton arvattava. Paljon muuta juoksun suhteen tässä kohtaa on turha edes yrittää ennustaa.

A: 1,4,11,9 B: 6,10,12 C: 5,7,8,1

T4-2 / LÄHTÖ 5
Varmaehdokasta, Mailin matkalla keulapaikalta on hyvä ajaa, ja tuohon tehtävään tässä on tiukimmin ehdolla kakkosradalta starttaava Son's Line (4).

Yllättäjäehdokas Janne Sorosen piti Umberta Jetin (6) kuntoa selvästi parempana kuin mitä tulosrivistöstä voisi päätellä. Poisjäännit paransivat lähtöpaikkaa tosi paljon. Umberta Jet pääsee nyt vielä juoksemaan ilman kenkiä. Tuo on ollut sille kuski mielestä iso etu, ja voittoon saattaa olla ihan hyvät saumat.

Juoksunkulku arvaus Heti ensimetreistä täydessä vauhdissa oleva Son's Line (4) on ykkösehdokas kiihdytyskisan voittajaksi. Santtu Raitala aikoi pitää asemista kiinni, jos keulaan pääsy onnistuu. Ermitekin (3) on hyvä lähtijä, mutta ensiaskelillaan ruuna ei ehtine ihan edellä mainitun rytmiin mukaan. Bodenissa koko matkan johdon perästä täpärään voittoon pitäneen Park's Gun (7) voi edelleen olla vaikea saada päästä hallintapaikalle, vaikka lähtöpaikka onkin nyt poisjääntien takia jo ihan asiallinen. Nyt hevoselle saattaa olla tarjolla juoksu toisella ilman vetoapua. Kohtuullisesti autoa seuraava Umberta Jet (6) starttaa nyt nelosradalta (lauantain tietojen perusteella). Janne Soronen aikoi ajaa hänen mielestä tauluaan paremmassa iskussa olevalla hevoselle eteenpäin, mikä voi tuottaa hyvänkin paikan toisella radalla. Vaikka maalisuora on pitkä, niin takaa tuleminen ilman ylivauhtista kisaa on Ylivieskassa tiukan loppukurvin takia monesti tekemätön paikka.

A: 4,6,7,3 B: 10,12,9 C: 11,8,5

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Varmaehdokas Treenikelit ovat olleet kovemman ajon takia huonoja, mikä tauolta palaajan kannalta hankalaa. Kun Boys Going In (8) isonkokoisena tarvinnee tuota reippaampaa ajoa vielä ehkä tavallista enemmän, oli esitys Oulussa tosi tukkoisen näköinen. Vaikka vire ei ole varmaan vieläkään ihan tapissaan, niin lähtöpaikan parannuttua ruunalla pitäisi olla tässä mainiot saumat ykkösrahoihin.

Yllättäjäehdokas Joku näistä rutinoidusta saattaa pystyä oikeana päivänään hyväänkin suoristukseen, mutta ja milloin, niin sitä en osaa a arvata.

Juoksunkulku arvaus Lähes kaikki eturiviläiset ovat aika hyviä starttareita. Näiden paljon rataa nähneiden hevosten päivät vaihtelevat aika tavalla myös lähtönopeuden suhteen. Ensimetreillä nopeinta on tässä hankala ennustaa. Boys Going Inillä (8) on parhaimmillaan voinut paljon tiukemmassakin tehtävässä ajaa alussa tai matkalla eteenpäin. Poisjääntien ansiosta alkuasemat paranivat selvästi, ja keulaan pääsykin on nyt mahdollista. Laatupelin tähtäimet ovat korkeammalla kuin tavallisissa lähdöissä, ja viime kerran tapaan ajotaktiikka voi olla taas hieman passiivinen. Reippaan esityksen myötä paussilta palannut Boulder Lucky (10) pystyy parhaimmillaan pitkään vauhdikkaaseen kiriin, jonka edessä selvästi enemmän ansainneet voivat joutua lopussa nöyrtymään.

A: 8 B: 10 C: 4,7,3,6,5,9


T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2/Troikka-1
Varmaehdokas, Tosi pitkältä paussilta oikein lupaavasti aloittaneelle Zircon Hossille (2) tämä 3100 m matka sopii myös viime esityksenkin perusteella mainiosti. Hyvin matkaan pääsevä ruuna saattaa kyetä vielä parempaan aikaan kuin Oulussa, jolloin voittoa ajatellen 40 m pakilta joutuu tekemään tosissaan töitä. Tämä on kahdelle kovalle takamatkalaiselle hieman valmistelu/kokeilutyyppinen tehtävä, joten voittamien ei ole välttämättä aivan hirveän tärkeää. Mahdollisen myöhäisen kiriin lähdön takia maali voi tulla niiden kannalta liian aikaisin vastaan, ja keulassa juossut jää ohittamatta.

Arvoitukset Tir Du Caux (13) ja Exceptional Boko (12) ovat tähän lähtöön ns. erisarjan hevosia, joiden voittamiseen muiden resurssien riittäminen tuntuu vaikealta. Molemmilla on kuitenkin tähtäimessä paljon kovemmat tehtävät, joten ihan hampaat irvessä niillä ei voitosta lähdetä pakosti tappelemaan.

Juoksunkulku arvaus Lähes kahden vuoden tauolta Oulussa vastaavalla matkalla mainiosti suorittanut Zircon Hoss (2) käynnistyy voltista mainiosti. Ruuna päässee vetotöihin, jossa sillä on tarkoitus pitää tasaisen reipasta tempoa yllä. Antti Ala-Rantala suunnitteli Bewitch Boylle (1) selkäreissua, ja hyvä avaaja saaneekin paikan johtavan takaa. 20 m paalun osanottajista ei oikein löydy hevosta, jolla kuuluisi ajaa tässä tehtävässä jo matkalla eteenpäin. Pisimmän takamatkan hurjien Tir Du Cauxin (13) ja Exceptional Bokon (12) kiriin lähtöhetki tässä kohtaa saattaa ajoittua vasta kirikierrokselle.

A: 2,13 B: 12,1 C: 5,9,6,4,11,7,3

T4-systeemit

Pieni: 1,4,11,9 (6,10) 4,6,7,3 (10,12) 8 (10,4) 2,13 (12,1) = 32 riviä

Suuri: 1,4,11,9,6,10,12 (5,7) 4,6,7,3 (10,12) 8,10 (4,7) 2,13,12,1 (5,9) = 224 riviä