Finlandia-Ajo

Propulsion voitti Finlandia-Ajon 2016
Propulsion voitti Finlandia-Ajon 2016
Maan pääradan huippukilpailu Finlandia-Ajo tuo kansainväliset tähdet Vermoon. Mailin huippukilpailussa nähdään vauhtia ja koko Finlandia-päivä on tarjolla tasokasta raviurheilua kansainvälisten raviurheilijoiden värittämänä. Tänä keväänä voiton ja Elitloppet -kutsun otti ruotsalainen Propulsion.

Vuoden toiseksi suuripalkintoisin suomalainen ravilähtö Finlandia-Ajo juostiin äitienpäivänä Vermossa. 110 000 euron palkinto meni ruotsalaiselle Propulsionille, joka rikkoi Vermon rataennätyksen tuloksellaan 10,2a/1609m. Örjan Kihlströmin ohjastama ja Daniel Redenin valmentama ori ei ole hävinnyt vielä yhtään lähtöä Pohjoismaissa.

Yhdysvalloissa syntynyt Propulsion kutsuttiin Finlandia-Ajon voittajaseremonioissa Euroopan kovimpaan mailin kilpailuun Elitloppetiin, joka ravataan Solvallassa toukokuun lopulla.

"Oriilla on kova kapasiteetti ja siitä voi kehittyä tulevaisuudessa todella hyvä hevonen. Hienoa olla Suomessa ja Vermossa, kun kisa meni näin hyvin. Tunnelma on hyvä", ruotsalainen tähtiohjastaja Örjan Kihlström kehui.

"En osaa vielä vastata osallistummeko Elitloppetiin tänä vuonna vai ensi vuonna. Ori on 5-vuotiaana vielä vihreä huipputasolle ja nousemassa avoimelle tasolle. Propulsion on rento ja hieno hevonen, joka haluaa olla ensimmäinen maalissa. Tästä hevosesta voi kehittyä oikein hyvä", valmentaja Daniel Reden kuvaili.

Finlandia-Ajossa Propulsion teki kovan suorituksen kierrettyään alkumatkalla kolmannen radan kautta johtaneen tanskalaisen Tycoon Conway Hallin rinnalle. Maalisuoralla Propulsion jyräsi vastustamattomasti kärkeen ennen toiseksi kestänyttä Tycoon Conway Hallia. Ranskalainen Anna Mix seurasi kolmanneksi. Suomalaisista paras oli kuudenneksi kirinyt Onirique. Twigs Voici sijoittui seitsemänneksi kulutettuaan voimiaan uusittuun lähtöyritykseen.

Erkon Pokaalissa nähtiin suomenhevoshuippujen Vitterin ja Jokivarren Kunkun kohtaaminen. Jokivarren Kunkku johti ja Vitter runttasi maalisuoran upeassa kamppailussa tämän ohitse 18,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla.

Jorma Kontio jäi Jokivarren Kunkulla kakkoseksi mutta voitti kolme muuta lähtöä. Pohjoismaiden voitokkain raviohjastaja narutteli Seppele-ajon voittoon Lady Zappan, Glenn Kosmos Memorialin ykköseksi Divisionistin ja Klass I -karsinnan voittoon Wasa Warriorin.

Vitterin ohjastaja Mika Forss rikkoi puolestaan Victory Bonsain kanssa SE:n, kun ori runnoi 2100 metrin matkalla hurjan voittotuloksen 12,1a. Sunnuntain päätöslähdössä nähtiin myös Suomen ennätys, kun Orchidea SLM ravasi montéssa tuloksen 13,5a/2100m.

Vermon Finlandia-ravipäivää oli aurinkoisessa säässä seuraamassa paikan päällä 8000 katsojaa. Toto-vaihto nousi 2,1 miljoonaan euroon.



Ajankohtaista


Shadow Woodland Derbykarsinnassa.

Seabiscuit, Suomen mestari 2015.

Hevoset