Kuninkuusravit - vuodesta 1924

<p>Vuoden 2019 Kuninkuusravit ravataan Lahden Jokimaalla 2.-4.8.</p>

Vuoden 2019 Kuninkuusravit ravataan Lahden Jokimaalla 2.-4.8.

Kuninkuusravit on suomalaisen ravikesän suuri kohokohta, jonka aikana paremmuudestaan mittelevät suomenhevoset. Kuninkaaksi ja kuningattareksi kruunataan hevoset, jotka saavuttavat parhaan yhteisajan kahden päivän aikana ajetuissa kolmessa kilpailussa. Kilpailujen matkat ovat ensimmäisen päivän 2 100 metriä ja toisen päivän 1 609 ja 3 100 metriä. Kyseessä on yksi maailman vaativimmista ravikilpailuista, joka vaatii nopeutta, kestävyyttä ja siihen valmistautuminen edellyttää vuosien työtä.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin voivat osallistua vain kantakirjatut suomenhevosoriit ja -tammat.

Kuninkuusravien ominaispiirre on vuosittain vaihtuva järjestämispaikkakunta. Maakuntaradat hakevat tapahtuman järjestämisoikeutta vuosia etukäteen ja sitoutuvat samalla mittaviin järjestelyihin.

Vuosittain yli 50 000 katsojaa paikalle houkuttelevat Kuninkuusravit ovat yksi Suomen suosituimmista kesätapahtumista. Kuninkuusravit on suomalaisen raviurheilun näyteikkuna ja yksi maailman suurimmista ravitapahtumista, jonka pääosassa on kotimainen hevosrotumme, suomenhevonen. Olennainen osa Kuninkuusraveja ovat myös isot iltajuhlat kilpailupäivien lomassa.

Vuoden 2019 Kuninkuusravit järjestetään Lahdessa Jokimaan raviradalla. Seuraavat järjestäjät ovat Seinäjoki vuonna 2020 ja Forssa vuonna 2021.
Kuninkuusravit - suomalainen menestystarina video

the trotting kings & queens video

lue myös seuraavat artikkelit

Lue lisää

Lue lisää