Kuninkuusravit - vuodesta 1924

Vuoden 2016 Kuninkuusravit ajettin Suomen Turussa ihanteellisissa sääoloissa.
Vuoden 2016 Kuninkuusravit ajettin Suomen Turussa ihanteellisissa sääoloissa.

Kuninkuusravit on suomalaisen ravikesän suuri kohokohta, jonka aikana paremmuudestaan mittelevät suomenhevoset. Kuninkaaksi ja kuningattareksi kruunataan hevoset, jotka saavuttavat parhaan yhteisajan kahden päivän aikana ajetuissa kolmessa kilpailussa. Kilpailujen matkat ovat ensimmäisen päivän 2 100 metriä ja toisen päivän 1 609 ja 3 100 metriä. Kyseessä on yksi maailman vaativimmista ravikilpailuista, joka vaatii nopeutta, kestävyyttä ja siihen valmistautuminen edellyttää vuosien työtä.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin voivat osallistua vain kantakirjatut suomenhevosoriit ja -tammat.

Kuninkuusravien ominaispiirre on vuosittain vaihtuva järjestämispaikkakunta. Maakuntaradat hakevat tapahtuman järjestämisoikeutta vuosia etukäteen ja sitoutuvat samalla mittaviin järjestelyihin.

Vuosittain yli 50 000 katsojaa paikalle houkuttelevat Kuninkuusravit ovat yksi Suomen suosituimmista kesätapahtumista. Kuninkuusravit on suomalaisen raviurheilun näyteikkuna ja yksi maailman suurimmista ravitapahtumista, jonka pääosassa on kotimainen hevosrotumme, suomenhevonen. Olennainen osa Kuninkuusraveja ovat myös isot iltajuhlat kilpailupäivien lomassa.

Kuninkuusraviviikonloppu alkaa suomenhevosvarsojen huutokaupalla perjantaina ja pääkilpailut ravataan lauantaina sekä sunnuntaina. Tänä vuonna Kuninkuusravit järjestetään 29. - 31.7. Turussa. Turun Kuninkuusravit ovat järjestyksessään 85.

Vuoden 2017 Kuninkuusravit järjestetään Helsingissä Vermossa ja vuonna 2018 Rovaniemellä.


  SaagaS:n omistaa Ilkka Pyysalo (kuvassa) ja kasvattajat ovat Keskimaunu S. & Keskimaunu J. & J.

Kuningaalliset, Vitter ja SaagaS. Ohjastajat  Mika Forss ja Matti Nisonen sekä valmentajat Jalmari Svart ja Ilkka Pyysalo

Kuninkuusravit - suomalainen menestystarina video

the trotting kings & queens video

lue myös seuraavat artikkelit