Kaustisen huippuraviurheiluviikonloppu alkaa perjantai-illan suurkilpailuilla Pikkupelimannilla ja Isla-ajolla

Kaustisen Nikulan kaksipäiväinen raviurheiluviikonloppu alkaa tänään perjantaina 4-vuotiaiden suomenhevosten Pikkupelimannilla ja 5-vuotiaiden lämminveristen Isla-ajolla.
Ellin Sisu / Pauli Raivio

Kaustisella nähdään perjantaina ja lauantaina huippuraviurheilua. Kolmen suurkilpailunsuurkilpailun viikonloppu käynnistyy perjantaina T4-raveilla, jonka päälähtöjä ovat 4-vuotiaiden suomenhevosten Pikkupelimannin finaali ja 5-vuotiaiden lämminveristen Isla-ajo.

Pikkupelimannin finaalin ennakkoasetelmat ovat tänä vuonna selvät. Ellin Sisu on suosikki ja Caijus ykköshaastaja. 12 500 euron ykkösrahoja tavoittelevat kaksikon lisäksi Ypäjä Julmuri ja Ypäjä Jallu.

Pauli Raivion valmentama Ellin Sisu voitti karsintalähtönsä helposti ja teki alkukilpailujen parhaan ajan 27,8a. Ori on valmistautunut finaaliin normaalin harjoituskaavan mukaan.

"Ellin Sisulle kuuluu hyvää. Hyvillä mielin ollaan tulossa Kaustiselle, kun kaikista kommelluksista on selvitty. Oria on uitettu ja kahluutettu vedessä. Kerran on ajettu vähän reippaammin, ja hevonen tuntui silloin oikein hyvältä", Pauli Raivio taustoittaa.


Caijus ei päästä Ellin Sisun helpolla. Mika Mäkelän valmennettava ei ole suosikin tavoin kohdannut vielä parempaansa. Ari Moilasen ajokki sai alkuerässään nappijuoksun johtaneen Ypäjä Julmurin takana ja kiri tämän laukattua selvään voittoon.

"Caijusta on treenattu hissukseen ja mitään normaalista poikkeavaa ei ole näkynyt. Ari päättää taktiikan. Siitä ei koskaan keskustella etukäteen. Pauli tulee varmasti pitämään kovaa matkavauhtia. Yritetään päästä ravilla matkaan, ja toivotaan, että hevonen riittää mahdollisimman pitkälle", Mika Mäkelä pohtii.

Perjantain toinen suurkilpailu on Isla-ajo. Se on 5-vuotiaille lämminverisille suunnattu tasoitusajo, jossa tammat lähtevät paalulta ja oriit ja ruunat 20 metrin takamatkalta. Lähtö on tänä vuonna erittäin kovatasoinen. Viimeksi Oslo GP:ssä kilpaillut Victory Bonsai starttaa nyt 20 metrin takamatkalta.

Tammahyvityksen turvin karkumatkaa yrittävät mm. 5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun ykkönen Flight April ja kakkonen Sylvia de Vie sekä jääkiekkoilija Antti Pihlströmin omistama Fashion Duo.

Lauantain ravit kruunaa tasokas T76-kierros ja 10000 euron ykkösellä ajettava Festivaaliajo, jonka suosikkeina lähtevät matkaan tuore Solvallan valloittaja Special Promise ja Härmän rataennätyshevonen I Won’t Dance.