Seinäjoen Energia sähköistää Kuninkuusravit uusiutavalla energialla

Kuninkuusravien pyörityksessä on yhden viikonvaihteen aikana yli 50 000 ihmistä ja hevosvoimat päälle. Ravikeskuksen sähkönkulutus on takuuvarmasti monin verroin suurempaa kuin normiviikonloppuna.

“Tapahtuma-aikainen energiantarve kaikkien yleisö- ja kilpailijapalveluiden tuottamisessa on mittava. Siksi energian tuotantotavalla on suuri merkitys vastuullisuuden näkökulmasta. Näin, vaikka kyse onkin vain yhdestä viikonlopusta”, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää sanoo.

Siksipä Kuninkuusraveissa iloitaankin kumppanuudesta Seinäjoen Energian kanssa. Seinäjoen kaupungin omistama perinteinen yritys tuottaa Kuninkuusravitapahtumassa käytettävän sähkön. Kyrkkäri-sähkö tuotetaan 100 % vesivoimalla, Kyrkösjärvellä ja Kalajärvellä.

“Kuninkuusraveissa on vastuullisuusteema, ja ilman muuta energiaratkaisut ovat osa sitä. Vesivoimalla tuotetun sähkön lisäksi yhteistyö on muutenkin hyvä juttu. Seinäjoen Energialla on vankka kokemus isojen tapahtumien energiahuollossa kaupungissa. Parempaa kumppania saa hakea.”

Seinäjoen Energia on eräs Seinäjoen ravikeskuksen pitkäaikaisimmista kumppanuuksista. Se on myös yksi Kuninkuusravien pääyhteistyökumppaneista.