Suomalaisen raviurheilun tunnuslukuja

Vuosittain järjestettävät Kuninkuusravit houkuttelevat paikalle yli 50 000 katsojaa viikonlopun aikana.

Raviurheilu on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista. Raviradoilla tapahtumia seuraa tapahtumissa paikan päällä vuosittain noin 670 000 katsojaa. Lisäksi kaikki vuoden yli 530 Toto-ravipäivää ovat katsottavissa live-lähetyksinä TotoTV:n kautta.

Raveihin Suomessa osallistuu vajaat 7 000 hevosta ja hieman alle 2 000 ohjastajaa. Ammattivalmentajia Suomessa on noin 160. Harrastajavalmentajarekisteriin kuuluu yli 7 000 henkilöä. Ravikilpailuissa pelattavien hevospelien kokonaisvaihto on vuosittain noin 230 miljoonaa euroa ja palkintoja maksetaan yli 18 miljoonaa euroa.

Suomessa raveja järjestetään joka päivä jouluaattoa ja joulupäivää lukuun ottamatta. Kilpailujen kirjo vaihtelee kansainvälisen tason suurtapahtumista ja maakuntaratojen viikoittaisista kilpailuista aina pieniin paikallis- ja jääraveihin.

Perinteisesti raviurheiluksi miellettyjen kärryillä ajettavien lähtöjen lisäksi Suomessa ajetaan myös montéa eli raviratsastusta. Raviurheilun nuorisotoimintaa ovat ponilähdöt.

Kansainvälisesti tarkasteltuna Suomi kuuluu neljän suurimman ravimaan joukkoon Euroopassa. Suomalaisia raviurheilijoita arvostetaan maailmanlaajuisesti.

Klikkaa alta ja tutustu lisää aiheeseen Suomen Hippos ry:n Vuosikertomuksessa:

Vuosikertomus 2015