Vuoden 2017 Ponikuninkuusravit Jyväskylässä

Vuoden 2017 Ponikuninkuusravien ajankohta on tarkentunut ja Ponikuninkuusravit ajetaan Killerjärven raviradalla 12.-13.8.2017.
Vuoden 2016 Ponikuninkuusravit ravattiin Virpiniemessä.

Jyväskylän ponikuninkuusravit järjestää yhteistyössä Keski-Suomen Ravirata, Keski-Suomen Hevosenomistajat, Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ja alueen hevosystäväinseurat sekä Killerin ravinuoret. Poneista Potkua Nuorille -hanke tukee osaltaan Ponikuninkuusravien järjestämistä.

"Järjestämme elokuun 17. päivä ensimmäisen Ponikuninkuusravien suunnittelupalaverin, joten järjestelytyöt lähtevät käyntiin täydellä teholla samantien. Tässähän alkaa jo ponikuninkuusravikuume nousta ja jännitys kihelmöidä", toteaa Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n toiminnanjohtaja Sari Piirainen.

Ponikuninkuusravit järjestetään ensi vuonna 13. kerran. Edellisen kerran Jyväskylän Killerjärvi on isännöinyt Ponikuninkuusraveja vuonna 2007.

Ponikuninkuusraveissa omissa lähdöissään kilpailevat shetlanninponit sekä russponit. Poniravikilpailijoiden ja nuorisotoiminnan vuoden päätapahtumassa päälähtöjen parhaimpina palkitaan ponikuningas ja kuningatar, sekä ruhtinas ja ruhtinatar.

Ponikuninkuusravit ovat koko perheen kesäinen tapahtuma, jossa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Vuoden 2018 Ponikuninkuusravit järjestetään Kuopiossa.