Myytävät Raviliiga-hevoset esittelyssä - tarjoukset jätettävä torstaina 15.12. klo 16 mennessä

Raviliiga on paitsi hevosenomistamista, myös joukkuepeliä ja omien kannustamista. Kuvassa vermolaisia kannustamassa Grainfield Fannya. Kuva: Anu Leppänen
Vuonna 2013 alkaneen Raviliigan hevoset ovat myynnissä. Ravimaailmassa on esittelyssä kattavasti kaikki kahdeksan kimppahevosta.

Syksyllä 2013 Suomessa lanseerattiin ensimmäistä kertaa Raviliiga, joka oli kokonaan uudenlainen tapa omistaa hevosia. Maltillisella sadan euron kertapanostuksella pääsi mukaan kimppaan, jossa jokainen hevonen oli jaettu 700 omistusosuuteen. Kimppoja perustettiin eri puolille Suomea kahdeksan kappaletta.

Jättikimppojen reilun kolmen vuoden matka alkoi siitä, että hevoset hankittiin Ypäjän varsahuutokaupasta syyskuussa 2013. Ne menivät ammattivalmennukseen, ja pikkuhiljaa varsoista kasvoi kilpahevosia. Jokaisen kahdeksan Raviliiga-kimpan hevonen on päässyt kilpailemaan projektin aikana, osa ikäluokkalähdöissä asti.

Nyt historian ensimmäinen Raviliiga on loppusuoralla ja kaikki hevoset ovat myynnissä. Tarjoukset on jätettävä torstaihin 15.12. klo 16 mennessä, lisätietoja täällä. Hevoset ovat Raviliiga-kimppojen omistuksessa vuodenvaihteeseen saakka.

Raviliigan voittajahevonen on se, joka on tienannut kilpailuista eniten palkintorahoja. Voiton on käytännössä varmistanut Lahden joukkueen Stone Capes Olive, joka ehti tienata raviradoilta 34 775 euroa ennen harmittavaa loukkaantumistaan. Voittajajoukkue palkitaan Lahdessa ravigaalassa 21. tammikuuta ja palkinto menee myös tsemppijoukkueelle.

Ravimaailma-sivustolla on esitelty jokainen hevonen taustajoukkoineen erikseen jutun ja videohaastattelun muodossa. Löydät hevoskohtaiset jutut alempaa klikkaamalla hevosen nimeä!

Teksti: Kaviomedia Oy / Miika Lähdeniemi

raviliiga-ranking (tilanne 14.12.2016)

1. Stone Capes Olive (Lahti) 34 775 €
2. Golden Luxi (Jyväskylä) 18 062 €
3. Grainfield Fanny (Helsinki) 13 490 €
4. Arctic Madonna (Tampere) 11 482 €
5. Sahara Crack It (Oulu) 7138 €
6. Oberon (Lappeenranta) 5945 €
7. Lady Adele (Mikkeli) 1475 €
8. Pamina Hip (Forssa) 100 €